Cale de navigare

Prima pagină

Legislaţia privind consumatorii şi comercializarea RSS

Internet Shopping © Nmedia, fotolia

În UE, legislaţia privind protecţia consumatorilor garantează că toţi consumatorii au dreptul de a fi trataţi corect când achiziţionează bunuri de uz casnic la supermarket, când plătesc factura de energie sau descarcă muzică de pe internet.

Carta drepturilor fundamentale English  şi tratatele europene de la Actul Unic European garantează un nivel ridicat de protecţie a consumatorilor în UE. Acesta este şi un obiectiv general definit în articolul 12 al Tratatului privind funcţionarea UE.

Legislaţia europeană le garantează consumatorilor:

  • un tratament corect;
  • produse care întrunesc standardele acceptabile;
  • dreptul la remediu în cazul în care ceva nu merge cum trebuie.

Şi legislaţia UE din alte domenii trebuie să ţină cont de protecţia consumatorilor.

În general, protecţia consumatorilor este asigurată printr-un set divers de politici, cum ar fi siguranţa alimentelor şi a produselor sau protecţia datelor.

Legislaţia privind consumatorii şi comercializarea este menită să protejeze interesele economice ale consumatorilor. Legislaţia tratează în principal practicile comerciale neloiale şi dreptul contractual al consumatorilor, cum ar fi publicitatea înşelătoare şi termenele contractuale incorecte.

Legislaţia europeană privind consumatorii şi comercializarea se bazează pe ideea că asimetria informaţiei, adică situaţia în care vânzătorul ştie mai multe despre produs sau serviciu decât consumatorul, poate duce la abuzuri. În plus, există prevederi care protejează consumatorii vulnerabili, cum ar fi copiii.

Dificultăţile curente pentru protecţia consumatorilor fac necesară deschiderea potenţialului pieţei interne, inclusiv a pieţei online, pentru toţi cetăţenii, prin înlăturarea barierelor şi sporirea încrederii consumatorilor în cumpărăturile transfrontaliere.

Este vital să existe o legislaţie europeană privind consumatorii pentru a depăşi obstacolele din calea dezvoltării pieţei interne.

De aceea, protecţia consumatorilor este o parte esenţială a planificării strategice a Comisiei Europene, după cum arată rolul său în aceste comunicări: