Navigacijska pot

O spletišču

To spletno stran upravlja Generalni direktorat za pravosodje in potrošnike Evropske komisije.

Katere politike pokriva ta stran?

Spletna stran pokriva vse politike in dejavnosti Evropske komisije, ki se navezujejo na evropsko območje pravice.

Katero gradivo lahko najdete na tej strani?

  • pregled trenutnih politik in dejavnosti Evropske komisije na področju pravosodja,
  • novice o najnovejšem razvoju, vključno s povezavami do sporočil za javnost in drugega gradiva za novinarje,
  • povezave do elektronskih različic veljavne zakonodaje, publikacij, poročil in študij,
  • dostop do javnih posvetovanj - vaša priložnost, da poveste svoje mnenje o nadaljnjem razvoju politike,
  • informacije o dogodkih, konferencah in drugih srečanjih, ki jih Komisija organizira na področju pravosodja

V katerih jezikih je spletna stran na voljo?

Čim več informacij, zlasti informacij, ki so namenjene širši javnosti, si prizadevamo objaviti v vseh 24 uradnih jezikih Evropske unije.

Vendar zaradi stroškov prevajanja in časovnih omejitev vsega gradiva ne moremo prevesti. Bolj specializirane spletne strani so na voljo v angleščini, francoščini in nemščini tako kot tudi zadeve, ki so zelo aktualne in jih je treba objaviti hitro - npr. objave novic. Nekateri strokovni materiali, vključno z zelo specializiranimi poročili in študijami, so na voljo le v angleščini.

Sporočila za javnost Evropske unije, s katerimi so povezane številne naše objave novic, so običajno na voljo v večini uradnih jezikov. (Oglejte si tudi novinarsko podatkovno bazo RAPIDEnglish.)

Vsa zakonodaja Evropske unije in drugi uradni dokumenti so na voljo v vseh uradnih jezikih na strani Evropske komisije EUR-Lex.

Kako dostopna je ta spletna stran?

Spletna stran upošteva mednarodne smernice za dostopno spletno vsebino. Tako lahko do nje dostopa in jo razume velika množica ljudi brez diskriminacije. Vse informacije o evropski politiki o dostopnosti.

Avtorske pravice

Informacije, ki so na voljo na tej spletni strani, je dovoljeno razmnoževati le, če je naveden vir. Glejte sporočilo o avtorskih pravicah.

Prispevki slik in fotografij

Za vse slike na tej spletni strani je Evropska komisija bodisi lastnik avtorskih pravic bodisi je od lastnika oz. lastnikov avtorskih pravic pridobila ustrezna dovoljenja, da jih uporablja. Uporabljene so lahko le na spletni strani EUROPA. Razmnoževanje ali kakršna koli drugačna uporaba teh slik ni dovoljena.

Mobilni dostop do tega spletišča

Na voljo je mobilna različica spletišča Pravosodje na portalu Europa.

Dostop do mobilne različice

Prek mobilnega telefona ali tabličnega računalnika vnesite standardni spletni naslov (http://ec.europa.eu/justice/) in mobilna različica se bo samodejno prenesla na vašo napravo. Vsebina se bo ustrezno prilagodila velikosti in postavitvi zaslona.

Katere informacije vsebuje mobilna različica?

Mobilna različica vsebuje iste informacije kot namizna, vključno z novicami, informacijami o dogodkih, možnostmi financiranja, dokumenti itd. Vendar pa je vsebina predstavljena na poenostavljen način, ki bolj ustreza manjšim zaslonom in mobilnemu tehnološkemu okolju.

Katere naprave lahko dostopajo do mobilne različice?

Mobilna stran je prilagojena za najpogostejše sodobne pametne telefone in tablične računalnike. Na starejših mobilnih telefonih ne bo delovala.

Kakšna je razlika med mobilno in namizno različico?

  • Mobilna različica vsebuje le nekaj slik in se izogiba zahtevam po prenosu velikih količin podatkov, ki lahko upočasni dostop z mobilnih naprav in poveča stroške prenosa podatkov za uporabnike.
  • Meniji in krmarjenje so prilagojeni mobilnim napravam. Spremenjene so tudi nekatere druge lastnosti, da bi se omogočila preprostejša uporaba v mobilnem okolju.
  • Uporabnik se bo prek povezav, ki vodijo na strani zunaj spletišča Pravosodje, preklopil na standardno namizno različico, razen če so tudi navedene strani prilagojene za samodejni prikaz na mobilni napravi.
  • Prenos dokumentov je mogoč v skladu z možnostmi prenosa naprave, ki se uporablja.