Cale de navigare

Despre site

Acest site este administrat de Direcția Generală Justiție și Consumatori a Comisiei Europene.

Ce politici sunt tratate pe acest site?

Acest site tratează toate politicile şi activităţile Comisiei Europene care sunt legate de dezvoltarea unui Spaţiu European de Justiţie.

Ce fel de materiale puteţi găsi pe acest site?

  • O privire de ansamblu asupra politicilor şi a activităţilor curente ale Comisiei Europene în domeniul justiţiei
  • Ultimele noutăţi, inclusiv linkuri spre comunicate de presă şi alte materiale de presă
  • Linkuri spre versiuni electronice ale legilor, publicaţiilor, rapoartelor şi studiilor relevante
  • Acces la consultările publice - ocazia dumneavoastră de a vă exprima punctul de vedere cu privire la dezvoltarea viitoare a politicii
  • Informaţii privind evenimentele, conferinţele şi alte activităţi organizate de Comisie în domeniul justiţiei

În ce limbi este disponibil site-ul web?

Încercăm să publicăm cât mai multe informaţii, în special informaţii adresate unui public larg, în toate cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.

Totuşi, costurile traducerii şi constrângerile de ordin temporal fac imposibilă traducerea întregului material. Textele mai specializate sunt disponibile în engleză, franceză şi germană, ca şi articolele cu grad ridicat de urgenţă, cum ar fi anunţurile de ştiri. Unele materiale tehnice, inclusiv rapoarte şi studii cu un grad ridicat de specializare, sunt disponibile numai în engleză.

Comunicatele de presă ale Uniunii Europene, spre care duc linkurile din numeroase anunţuri de ştiri ale noastre, sunt disponibile, de obicei, în majoritatea limbilor oficiale. (Consultaţi, de asemenea, baza de date de presă RAPIDEnglish.)

Întreaga legislaţie a Uniunii Europene şi alte documente oficiale sunt disponibile în toate limbile oficiale pe site-ul EUR-Lex al Comisiei Europene.

Cât de accesibil este acest site?

Acest site respectă recomandările internaţionale pentru conţinutul web accesibil, pentru a putea fi accesat şi înţeles de către cât mai mulţi oameni, fără discriminare. Informaţii complete privind politica de accesibilitate Europa.

Drepturi de autor

Informaţiile disponibile pe acest site pot fi reproduse numai cu condiţia menţionării sursei. Consultaţi nota de drepturi de autor.

Autorii imaginilor şi ai fotografiilor

În ceea ce priveşte toate imaginile folosite pe acest site, Comisia Europeană fie deţine drepturile de autor, fie a obţinut de la deţinătorul/deţinătorii drepturilor de autor permisiunea adecvată de a le utiliza. Acestea pot fi utilizate numai pe site-ul EUROPA. Reproducerea imaginilor şi orice altă utilizare a acestora sunt interzise.

Accesul la site de pe dispozitive mobile

Este disponibilă o versiune pentru dispozitive mobile a site-ului DG Justiție din cadrul portalului Europa.

Accesul la versiunea pentru dispozitive mobile:

Introduceți adresa URL standard (http://ec.europa.eu/justice/) de pe telefonul mobil sau tableta dvs. și versiunea pentru dispozitive mobile va fi afișată automat. Conținutul va fi adaptat în funcție de dimensiunea și orientarea ecranului.

Ce informații conține versiunea pentru dispozitive mobile?

Versiunea pentru dispozitive mobile conține aceleași informații ca versiunea pentru computere, incluzând știri, informații despre evenimente, oportunități de finanțare, documente etc. Totuși, conținutul este prezentat într-un mod mai simplificat, adaptat unor ecrane mai mici și mediului tehnologic specific dispozitivelor mobile.

Ce dispozitive pot accesa versiunea pentru dispozitive mobile?

Versiunea pentru dispozitive mobile a site-ului este optimizată pentru cele mai multe smartphone-uri și tablete moderne. Este posibil să nu poată fi utilizată pe telefoanele mobile din generațiile mai vechi.

Care este diferența dintre versiunea pentru dispozitive mobile și versiunea pentru computere?

  • Versiunea pentru dispozitive mobile conține mai puține imagini, evitându-se astfel descărcările mai mari de date care pot afecta viteza de acces de pe dispozitivele mobile și pot duce la creșterea costurilor de trafic de date pentru utilizatori.
  • Meniurile și navigarea sunt adaptate dispozitivelor mobile. Unele funcții au fost, de asemenea, modificate pentru a facilita utilizarea în mediul specific dispozitivelor mobile.
  • În cazul linkurilor către alte site-uri externe site-ului DG Justiție, utilizatorul va fi direcționat spre versiunea standard pentru computere, cu excepția situațiilor în care site-urile respective dispun de o versiune adaptată afișării automate pe dispozitivele mobile.
  • Documentele pot fi descărcate în funcție de opțiunile de descărcare ale dispozitivului utilizat.