Kruimelpad

Over deze site

Deze website wordt beheerd door het directoraat-generaal Justitie en Consumentenzaken van de Europese Commissie.

Welk beleid wordt op deze site besproken?

Deze site handelt over alle beleidslijnen en activiteiten van de Europese Commissie met betrekking tot de ontwikkeling van een Europese ruimte van recht.

Welk soort informatie is op deze site te vinden?

  • Een overzicht van de huidige beleidslijnen en activiteiten van de Europese Commissie op het gebied van justitie
  • Nieuws over de recentste ontwikkelingen, met links naar persberichten en ander persmateriaal
  • Links naar elektronische versies van de betreffende wetten, publicaties, verslagen en studies
  • Toegang tot openbare raadpleging - uw kans om uw mening te geven over het beleid en de toekomst ervan
  • Informatie over evenementen, conferenties en andere activiteiten op het gebied van justitie die de Commissie organiseert

In welke talen is deze website beschikbaar?

Wij proberen zo veel mogelijk informatie te publiceren, vooral informatie voor een breed publiek, in alle 24 officiële talen van de Europese Unie.

Vertalingen gaan echter gepaard met tijd en kosten, waardoor in de praktijk niet alle materiaal kan worden vertaald. Gespecialiseerde webteksten zijn beschikbaar in het Engels, Frans en Duits, evenals snel gepubliceerde items zoals nieuwsberichten. Bepaalde technische teksten, zoals zeer gespecialiseerde verslagen en studies, zijn alleen in het Engels beschikbaar.

Persberichten van de Europese Unie, waar veel van onze nieuwsberichten naar verwijzen, zijn gewoonlijk beschikbaar in de meeste officiële talen (zie ook de RAPID-databankEnglishvoor de pers).

Alle EU-wetgeving en andere officiële documenten zijn beschikbaar in alle officiële talen via EUR-Lex, de site van de Europese Commissie.

Hoe toegankelijk is deze website?

Deze website volgt internationale richtlijnen voor toegankelijke webinhoud, om begrijpelijk en toegankelijk te zijn voor zo veel mogelijk mensen, zonder discriminatie. Volledige informatie over het toegankelijkheidsbeleid van EUROPA.

Auteursrecht

De informatie op deze site mag uitsluitend worden overgenomen op voorwaarde dat de bron wordt vermeld. Zie ook de mededeling over het auteursrecht.

Beeld- en fotomateriaal

Alle afbeeldingen op deze website zijn ofwel eigendom van de Europese Commissie, ofwel gepubliceerd met toestemming van de copyrighthouder. Zij mogen alleen op de EUROPA-website gebruikt worden. Reproductie of ander gebruik van deze afbeeldingen is niet toegestaan.

Mobiele toegang tot deze website

Er is een mobiele versie beschikbaar van de Justitie-website op Europa. 

Toegang tot de mobiele versie:

Geef op uw mobiele telefoon of tablet de standaard-URL in (http://ec.europa.eu/justice/) en de mobiele versie zal automatisch worden geopend op uw apparaat. De inhoud zal worden aangepast aan de grootte van het scherm en de oriëntatie van het toestel.  

Welke informatie vind ik op de mobiele versie?

De mobiele versie bevat dezelfde informatie als de standaardsite: nieuwsberichten, informatie over evenementen, financieringsmogelijkheden, documenten enz. De inhoud wordt echter op een „lichtere” manier weergegeven, die meer geschikt is voor kleinere schermgroottes en voor de technologische aspecten van de mobiele omgeving.

Voor welke apparaten is de mobiele versie geschikt?

De mobiele site is geoptimaliseerd voor de meest courante moderne smartphones en tablets. De site is mogelijk niet bruikbaar op oudere apparaten.

Wat is het verschil tussen de mobiele en de standaardversie?

  • De mobiele versie bevat minder afbeeldingen en vermijdt processen waarbij grote hoeveelheden gegevens worden gedownload. Dit vertraagt immers de toegang via mobiele apparaten en vergroot de kosten voor de gebruiker.
  • De menu's en de navigatie zijn aangepast voor mobiele apparaten. Ook bepaalde andere functies zijn gewijzigd, voor een vlotter gebruik in een mobiele omgeving.
  • Wanneer de gebruiker via een link de Justitie-website verlaat, krijgt hij een standaardversie te zien van de nieuwe site, tenzij deze site eveneens automatisch kan overschakelen naar een versie voor mobiel gebruik.
  • Documenten kunnen gedownload worden in overeenstemming met de downloadmogelijkheden van het gebruikte apparaat.