Navigációs útvonal

Bővebben erről az oldalról

Az oldalt az Európai Bizottság Jogérvényesülési és Fogyasztópolitikai Főigazgatóság szerkeszti.

Milyen irányelveket tartalmaz az oldal?

Az oldal az Európai Bizottság minden olyan irányelvét és tevékenységét lefedi, amely az Európai Jogérvényesülés fejlesztésével kapcsolatos.

Milyen anyagok érhetők el az oldalon?

  • Az Európai Bizottság jelenlegi irányelveinek és tevékenységének áttekintése az Igazságügy területén
  • Hírek a legújabb fejlesztésekről, linkek sajtómegjelenésekhez és más sajtóanyagokhoz
  • Linkek fontos törvények, publikációk, riportok és tanulmányok elektronikus verzióihoz
  • Hozzáférés nyilvános konzultációkhoz - lehetőség Önnek, hogy véleményt nyilvánítson az irányelvek jövőbeni fejlesztését illetően
  • Információk eseményekről, konferenciákról és más tevékenységekről az Igazságügy területén, a Bizottság szervezésében

Milyen nyelveken érhető el az oldal?

Igyekszünk annyi információt megosztani, amennyit csak lehetséges, különösen olyanokat, amely a széles nyilvánosságot érinti, az Európai Unió mind a 24 hivatalos nyelvén.

Ugyanakkor a fordítási költségek és időbeli tényezők miatt nem minden anyag fordítható le. Specifikusabb webes szövegek elérhetők angol, francia és német nyelven csakúgy, mint az időérzékeny anyagok, például a közlemények. Egyes szakmai anyagok, többek között a különösen speciális riportok és tanulmányok csak angol nyelven érhetők el.

Az Európai Unió sajtóközleményei, amelyekhez számos hírünk kapcsolódik, általában elérhetők a hivatalos nyelvek többségén. (Lásd még a RAPIDEnglishsajtóadatbázist.)

Valamennyi európai uniós törvény és más hivatalos dokumentum elérhető valamennyi hivatalos nyelven az Európai Bizottság EUR-Lex honlapján.

Hogyan érhető el az oldal?

A honlap a hozzáférhető webes tartalom nemzetközi iránymutatásait követi, tehát annyi ember számára elérhető és megérthető, amennyi számára csak lehetséges, diszkrimináció nélkül. Minden információ az Europa portál hozzáférhetőségi irányelveiről.

Szerzői jogok

A weboldalon elérhető információk csak akkor jeleníthetők meg máshol, ha a forrásukat megjelölték. Lásd még: szerzői jogok.

Képek és fotók tulajdonjoga

A honlapon feltüntetett képek mindegyikéről elmondható, hogy az Európai Bizottság vagy maga birtokolja a szerzői jogot, vagy pedig beszerezte a szerzői jog tulajdonosának/tulajdonosainak engedélyét ahhoz, hogy a képeket használja. A képek kizárólag az EUROPA portálon használhatók fel. Sokszorosításuk, illetve bármely más módon történő felhasználásuk nem engedélyezett.

Hozzáférés a honlaphoz mobil eszközökről

A Jogérvényesülés honlapnak elérhető mobil eszközökre optimalizált változata is.

A mobil változat elérése:

Írja be a szokásos URL-címet (http://ec.europa.eu/justice/) mobiltelefonjába vagy táblagépébe, és eszközén automatikusan a mobil változat fog megjelenni. A tartalom az adott képernyőmérethez és tájoláshoz igazodva jelenik meg.

Milyen információkat tartalmaz a mobil változat?

A mobil változat ugyanazokat az információkat - híreket, eseményekre vonatkozó információkat, támogatási lehetőségeket, dokumentumokat, stb. - tartalmazza, mint a hagyományos számítógépeken megjelenő honlap. A tartalom azonban egyszerűsített formában, a kisebb képernyőre optimalizáltan és a mobiltechnológiához adaptált módon jelenik meg.

Milyen eszközökön férhető hozzá a mobil változat?

A honlap mobil változata a legtöbb modern okostelefon és táblagép segítségével megfelelően használható. Előfordulhat azonban, hogy nem érhető el régebbi típusú mobiltelefonokról.

Mi a különbség a mobil és a hagyományos számítógépes változatok között?

  • A mobil változatban kevesebb a kép és általában kerüli a nagyobb adatforgalommal járó műveleteket, mert ezek lelassítanák a mobil eszközökről való hozzáférést, illetve növelnék a felhasználónál jelentkező adatforgalmi költségeket.
  • A menük és a navigáció mobil eszközökre vannak optimalizálva. Egyes jellemzők ugyancsak módosultak a mobil környezetben való kényelmesebb használat érdekében.
  • Amennyiben egy internetes hivatkozás a Jogérvényesülés honlapon kívüli weboldalra mutat, annak a hagyományos (asztali) számítógépekre optimalizált verziója jelenik meg, hacsak nincs beállítva ennél a honlapnál is az, hogy automatikusan a mobil eszközökre optimalizált változata jelenjen meg.
  • A dokumentumok letöltése az adott eszköz letöltésre vonatkozó opciói alapján lehetséges.