Navigacijski put

O ovim stranicama

Ovim mrežnim stranicama upravlja Glavna uprava za pravosuđe i zaštitu potrošača pri Europskoj komisiji.

Na koje političke smjernice se odnose ove stranice?

Ove stranice se odnose na sve političke smjernice i aktivnosti Europske komisije vezane uz razvoj Europskog područja pravde.

Koje vrste materijala ćete naći na ovim stranicama?

  • Kratak pregled trenutnih političkih smjernica i aktivnosti Europske komisije u području pravosuđa
  • Novosti o najnovijem razvoju, uključujući i poveznice na priopćenja za tisak i ostale medijske materijale
  • Poveznice na elektroničke verzije mjerodavnog zakonodavstva, publikacije, izvješća i studije
  • Pristup javnim konzultacijama - Vaša prilika da "iznesete svoje mišljenje" o budućem razvoju političkih smjernica
  • Informacije o događajima, konferencijama i ostalim aktivnostima u pravosuđu koje organizira Komisija

Na kojim jezicima je dostupna ova stranica?

Trudimo se objavljivati što više informacija, osobito one namijenjene široj javnosti, i to na sva 24 službena jezika Europske unije.

Međutim, zbog cijena prijevoda i vremenskih ograničenja nije uvijek moguće prevesti sve materijale. Specijalizirani tekstovi na mreži dostupni su na engleskom, francuskom i njemačkom jeziku, kao i vremenski ograničeni podaci poput priopćenja.  Pojedini materijali tehničke prirode, uključujući specijalizirana izvješća i studije, dostupni su samo na engleskom jeziku.

Priopćenja za tisak Europske unije, na koja postoje poveznice unutar većine naših objavljenih vijesti, najčešće su dostupna na većini službenih jezika. (vidite također i RAPIDEnglishbazu podataka za tisak.)

Svo zakonodavstvo Europske unije i ostali službeni dokumenti dostupni su na svim službenim jezicima na mrežnim stranicama Europske komisije, EUR-Lex.

Koliko je dostupna ova stranica?

Ova stranica izrađena je sukladno međunarodnim smjernicama za dostupnost mrežnog sadržaja, kako bi bila jednako dostupna i razumljiva što većem broju ljudi, bez diskriminacije. Potpune informacije o politici dostupnosti stranica Europa.

Autorsko pravo

Informacije objavljene na ovim stranicama mogu se umnožavati isključivo pod uvjetom da se navede njihov izvor. Vidite napomenu o autorskom pravu.

Izvori slika i fotografija

Za sve slike korištene na ovim mrežnim stranicama, Europska komisija je ili vlasnik autorskoga prava, ili je dobila odgovarajuću dozvolu za korištenje od vlasnika autorskog prava. One se mogu koristiti isključivo za EUROPA mrežne stranice. Umnožavanje ili bilo koja druga upotreba ovih slika nije dopuštena.

Pristup mobilnoj inačici mrežnih stranica

Na portalu Europa dostupna je mobilna inačica mrežnih stranica Opće uprave za pravosuđe.

Pristup mobilnoj inačici:

Unesite adresu (http://ec.europa.eu/justice/) u internerski preglednik svog mobilnog uređaja ili plošnog računala kako biste automatski pristupili mobilnoj inačici mrežnih stranica. Sadržaj stranica prilagodit će se odgovarajućoj velični zaslona i njegovu usmjerenju.

Koje informacije sadrži mobilna inačica?

Mobilna inačica mrežnih stranica sadrži iste informacije kao i inačica za stolna računala: vijesti, informacije o događajima, mogućnosti financiranja, dokumente i drugo. Sadržaj se, međutim, prikazuje u pojednostavljenom obliku koji je prilagođen maloj veličini zaslona i tehnološkim mogućnostima mobilnih uređaja.

Koji uređaji podržavaju mobilnu inačicu mrežnih stranica?

Mobilna inačica mrežnih stranica prilagođena je većini pametnih telefona i plošnih računala. Međutim, možda joj se neće moći pristupati sa starijih mobilnih uređaja.

Koje su razlike između mobilne inačice i inačice za stolna računala?

  • Mobilna inačica sadrži mali broj slika i za nju nije potrebno preuzimati velike količine podataka koje mogu usporiti učitavanje mrežih stranica na mobilne uređaje i povećati troškove prijenosa podataka.
  • Izbornici i navigacija prilagođeni su mobilnim uređajima, kao i neke druge značajke koje su izmijenjene kako bi se omogućila njihova jednostavnija upotreba u mobilnom okruženju.
  • Kada poveznice upućuju na stranice izvan mrežnih stranica Opće uprave za pravosuđe, korisnik će biti preusmjeren na njihovu standardnu verziju za stolna računala, osim ako su i te mrežne stranice prilagođene za automatski prikaz na mobilnim uređajima.
  • Preuzimanje dokumenta ovisi o mogućnostima preuzimanja kojima uređaj raspolaže.