Navigointipolku

Tietoa sivustosta

Tätä sivustoa hallinnoi Euroopan komission oikeus- ja kuluttaja-asioiden pääosasto.

Mitkä politiikat tämä sivusto kattaa?

Tämä sivusto kattaa kaikki politiikan ja toiminnan Euroopan komission liittyvä kehitys Euroopan oikeusalue.

Millaista materiaalia sivustolla on?

  • Yleiskatsaus Euroopan komission tämänhetkiseen politiikkaan ja toimintaan oikeuden alalla
  • Uutisia uusimmista kehitysaskelista sekä linkkejä lehdistötiedotteisiin ja muuhun lehdistömateriaaliin
  • Linkkejä aiheeseen liittyvien lakien, julkaisujen, raporttien ja tutkimusten sähköisiin versioihin
  • Mahdollisuus osallistua julkisiin kuulemisiin ‒ tilaisuutesi kertoa mielipiteesi tulevista politiikan kehityssuunnista
  • Tietoa tapahtumista, konferensseista ja muista komission järjestämistä oikeuteen liittyvistä tapahtumista

Millä kielillä sivustoa voi käyttää?

Yritämme julkaista mahdollisimman paljon tietoa ja erityisesti suurelle yleisölle tarkoitetut tiedot kaikilla Euroopan unionin 24 virallisella kielellä.

Käännöskustannusten ja aikarajoitteiden vuoksi aivan kaikkea materiaalia ei kuitenkaan voida kääntää. Erikoistuneemmat verkkotekstit sekä aikarajoitteiset ilmoitukset, kuten uutiset, ovat saatavilla englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Osa teknisestä materiaalista, kuten pitkälle erikoistuneet raportit ja tutkimukset, ovat luettavissa ainoastaan englanniksi.

Euroopan unionin lehdistötiedotteet, joihin on linkki monista uutisistamme, julkaistaan yleensä useimmilla virallisilla kielillä (katso myös lehdistötiedotteiden tietopankki RAPIDEnglish).

Kaikki Euroopan unionin lait ja muut viralliset asiakirjat ovat luettavissa kaikilla virallisilla kielillä Euroopan komission EUR-Lex-sivustolla.

Kuinka saavutettava tämä sivusto on?

Tämä sivusto noudattaa kansainvälisiä verkkopalvelujen sisältöä koskevia suuntaviivoja, joiden tavoitteena on, että sivuille pääsee helposti ja ne ovat mahdollisimman monen ymmärrettävissä ketään syrjimättä. Tietoa Europa-palvelimen verkkopalvelujen saatavuudesta.

Tekijänoikeus

Tällä sivustolla olevan tekstin jäljentäminen on sallittua, kunhan lähde mainitaan. Katso tekijänoikeutta koskeva huomautus.

Kuvien ja valokuvien käyttö

Euroopan komissiolla on tekijänoikeus tällä sivulla käytettyihin kuviin, tai se on saanut asianmukaisen luvan niiden käyttöön tekijänoikeuksien haltijalta (tai haltijoilta). Kuvia voi käyttää ainoastaan EUROPA-sivustolla. Kuvien kaikenlainen muu käyttö on kielletty.

Verkkosivuston käyttö matkaviestimellä

Europan Oikeus-sivustosta on nyt saatavilla mobiiliversio. 

Ota yhteys mobiiliversioon:

Kun syötät tavanomaisen url-osoitteen (http://ec.europa.eu/justice/) matkapuhelimeesi tai taulutietokoneeseesi, mobiiliversio latautuu automaattisesti laitteellesi. Sisältö mukautuu näytön kokoon ja käyttösuuntaan.  

Mitä tietoja mobiiliversio sisältää?

Mobiiliversio sisältää samat tiedot kuin työpöytäversio, muun muassa uutisia, tapahtumia, rahoitusmahdollisuuksia ja asiakirjoja. Sisältö esitetään kuitenkin ”kevyessä” muodossa, joka sopii paremmin pienemmille näytöille ja mobiiliin tekniseen ympäristöön.

Millä laitteilla mobiiliversiota voi käyttää?

Mobiilisivusto on optimoitu yleisimmille nykyaikaisille älypuhelimille ja taulutietokoneille. Sitä ei välttämättä voi käyttää vanhemmilla matkapuhelimilla.

Mitä eroa mobiili- ja työpöytäversioilla on?

  • Mobiiliversio sisältää vain vähän kuvia, ja siinä vältetään suuria ladattavia tiedostoja, jotka voivat hidastaa käyttöä mobiililaitteilla ja lisätä käyttäjien kustannuksia.
  • Valikot ja siirtymistoiminnot on mukautettu mobiililaitteille. Tiettyjä muita toimintoja on myös mukautettu mobiilikäytön helpottamiseksi.
  • Jos jokin linkki vie Oikeus-sivuston ulkopuoliselle verkkosivustolle, käyttäjä ohjataan tavanomaiseen työpöytäversioon, mikäli kyseistä sivua ei ole mukautettu latautumaan automaattisesti mobiiliversiona.