Decrease text Increase text
Părerea utilizatorilor
Hungary
“ IMI a facilitat comunicarea. Acum ne putem adresa celorlalte autorităţi competente în limba noastră naţională, iar acestea pot consulta cererea noastră în limba lor. Există o cooperare mult mai strânsă decât înainte. ”

Dr. Zsigmond András
Biroul pentru autorizări și proceduri administrative în domeniul sănătăţii“ Un medic român a prezentat un certificat de bună reputaţie profesională şi morală eliberat de Colegiul medicilor din Bucureşti. Calificarea sa profesională fusese deja recunoscută automat. În baza informaţiilor pe care le deţinem, acest tip de certificat ar fi trebuit să fie eliberat de o autoritate naţională, respectiv Colegiului medicilor din România. Cetăţeanul român a explicat că însuşi Colegiul medicilor din România i-a recomandat să se adreseze Colegiului medicilor din Bucureşti.

Medicul trebuia să-şi înceapă activitatea profesională în Austria în scurt timp şi exista pericolul ca celelalte documente doveditoare să expire. Aşadar, am contactat Colegiul medicilor din România prin intermediul IMI şi, în mai puţin de o săptămână, am primit toate informaţiile necesare. Datorită răspunsului rapid primit din partea autorităţilor române, medicul şi-a putut începe activitatea la data stabilită. ”

Christiane Wucsits
Colegiul medicilor din AustriaSpain
“ Am o experienţă îndelungată în domeniul recunoaşterii calificărilor profesionale. De aceea, pot spune că IMI este o iniţiativă binevenită, care oferă mijloacele necesare pentru a elimina barierele legate de comunicare, securitatea transmiterii datelor şi fiabilitatea răspunsurilor.

Căile de comunicare de care dispunem în prezent sunt cu siguranţă mai bune decât în trecut.

Aş dori ca IMI să devină un canal de comunicare obligatoriu între autorităţile competente. Consider că sistemul fi mai puţin eficient dacă unele autorităţi ar continua să comunice în afara lui. Mulţumesc, IMI! ”

Isabel Calvo
Ministerul Educaţiei – Secretariatul general pentru diplome şi recunoaşterea calificărilor /em>Germany
“ IMI este un succes pe plan tehnic şi, în mare parte, facilitează o utilizare intuitivă. Documentaţia disponibilă pe site şi cursurile de formare sunt o bună introducere în sistemul IMI. ”

Utilizator IMI din Germania“ O agenţie slovacă de turism dorea să ofere servicii transfrontaliere în Ungaria. Trebuia să aflăm dacă această agenţie îşi exercită activităţile în mod legal în statul membru de stabilire. Am adresat o cerere prin intermediul IMI şi le-am cerut colegilor slovaci date despre această companie. Am primit informaţiile necesare în aceeaşi zi. Am făcut două sau trei schimburi de informaţii pentru a clarifica anumite chestiuni legate de interpretarea profilului financiar al companiei – toate acestea într-o singură zi, fiind în permanenţă conectaţi la sistem!

În baza experienţei noastre, putem confirma că IMI asigură o comunicare rapidă între autorităţi. ”

Katalin Kelemen
Oficiul pentru eliberarea licenţelor de comerţ (Ungaria)United Kingdom
“ Înscrieţi-vă astăzi! Nu veţi regreta! IMI este foarte uşor de utilizat. ”

Chris Korcz
Departamentul pentru inovare şi competenţe în afaceriFrance
“ E minunat! În trecut, eram nevoiţi uneori să aşteptăm trei luni pentru a primi un răspuns la cererile noastre din partea anumitor ţări. Utilizând IMI, obţinem informaţiile necesare în doar două zile. De asemenea, în trecut, în unele ţări, trebuia să contactăm până la cinci sau zece instituţii diferite. Acum avem un singur interlocutor. Doar atât. ”

Dr. Jackie Ahr
Colegiul Medicilor“ Un medic care îşi finalizase studiile în Regatul Unit a declarat că nu este în măsură să prezinte un certificat care să ateste experienţa sa profesională, necesar pentru recunoaşterea calificării sale. Prin urmare, am contactat Consiliul general al medicilor din Regatul Unit, prin intermediul IMI. Am avut un schimb de informaţii bogat şi util. Instituţia ne-a indicat nu doar care sunt documentele necesare pentru a obţine acest certificat, ci ne-a acordat şi acces la documentele sale, trimiţându-ne rapid o copie a certificatului respectiv. Aceste informaţii ne-au permis să recunoaştem calificarea medicului fără nicio dificultate. ”

Christiane Wucsits
Colegiul medicilor din AustriaUnited Kingdom
“ Considerăm că utilizarea IMI în domeniul reglementării profesiilor de asistentă medicală şi de moaşă este un lucru pozitiv. Pe lângă faptul că permite soluţionarea rapidă a problemelor, acum ştim mai bine cine sunt de fapt autorităţile de reglementare din fiecare ţară. Este un mare pas înainte, credeţi-mă. Mă bucur că se fac progrese în acest sens, care ne permit să abandonăm vechile practici care constau în a trimite pur şi simplu scrisori către omologii noştri din alte ţări, fără a avea garanţia că vom primi un răspuns.  ”

Darren Shell
Asociația asistenților medicali și a moașelorSpain
“ Datorită IMI am putut soluţiona un caz care rămăsese nerezolvat de 8 luni. Era vorba de un lucrător dintr-un alt stat membru. Cu ajutorul IMI, am primit toate informaţiile şi documentele necesare în numai 10 zile. Din momentul în care am început să utilizăm IMI, am putut soluţiona zeci de cazuri, uşor, rapid şi simplu. IMI a devenit esenţial pentru munca noastră. ”

Amparo Huici
Ministerul pentru Locuinţe – Secretariatul general pentru cooperare şi relaţii între administraţii“ Cu ocazia unei verificări de rutină, Oficiul pentru eliberarea licenţelor de comerţ din Republica Cehă a dat peste un antreprenor din Polonia care vindea şosete şi mănuşi pe piaţa cehă. Acesta susţinea că este în posesia unei autorizaţii din partea Poloniei, însă documentul pe care l-a prezentat nu conţinea date calendaristice. Oficiul a contactat autoritatea poloneză prin intermediul IMI pentru a verifica validitatea documentului. Răspunsul a sosit repede şi s-a dovedit că autorizaţia era încă valabilă.  ”

František Dickelt
Oficiul pentru eliberarea licenţelor de comerţ din Republica CehăGermany
“ IMI facilitează tratarea cererilor legate de recunoaşterea calificărilor profesionale între statele membre. Ne permite să aflăm dacă o profesie este reglementată în ţara de origine, dacă un cetăţean este abilitat să exercite o anumită profesie şi, în cazul profesiilor armonizate, dacă sunt îndeplinite cerinţele minime

IMI este, de asemenea, util când există nelămuriri referitoare la autenticitatea unui document. Cu ajutorul IMI se poate verifica repede şi uşor dacă un act este autentic. Însă, în cazul unor întrebări foarte specifice, setul de întrebări prestabilite disponibile în IMI nu este întotdeauna relevant. ”

Elke Wiegand
Consiliul Regional DarmstadtGermany
“ Unul dintre marile avantaje ale sistemului IMI este faptul că sunt depăşite barierele lingvistice. De asemenea, în cazul în care avem o întrebare specifică, persoana abilitată să răspundă poate fi contactată prin intermediul IMI. Utilizarea sistemului de către autorităţile responsabile cu recunoaşterea calificărilor şi a diplomelor este şi în avanatajul aplicanţilor. Se scurtează timpul necesar pentru procesarea cererilor şi nu se mai aplică taxe pentru depunerea unei cereri în ţara de origine sau pentru traducere. ”

Iris Bublitz
Consiliul Regional Darmstadt“ În munca noastră ne confruntăm zilnic cu documente şi certificate eliberate în diverse state membre. Uneori ne este greu să estimăm dacă acestea sunt încă valabile sau dacă sunt în original. Odată a trebuit să verificăm dacă un certificat eliberat în Ungaria era cel original. Am contactat autoritatea maghiară (Camera inginerilor din Ungaria) prin intermediul IMI şi le-am trimis în anexă documentul respectiv. Am primit răspunsul în aceeaşi zi! ”

Lenka Zuborova
Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Slovace
Departamentul AntreprenoriatNetherland
“ În prezent, în UE, dispunem de un sistem (IMI) care trimite automat cererile de informaţii la adresa corespunzătoare. În trecut, formulam cereri în scris, acum facem aceleaşi operaţiuni on-line. ”

Dr. L.R. Kooij
Secretarul pe probleme de coordonare, Royal Dutch Medical Association KNMG, Formare şi ÎnregistrareHungary
“ Îmi place acest sistem şi mă interesează aplicaţiile de care dispune. Este de la sine înţeles că, la fiecare schimb de informaţii, am sentimentul plăcut că putem să comunicăm cu toată Europa pentru a soluţiona un anumit caz. Aş dori ca, în viitor, IMI să devină mai vizibil şi ca schimburile de informaţii să se intensifice ”

Katalin Kelemen
Registrul de Comerţ din Ungaria

   

Ultima actualizare: 20-Jul-2010