Decrease text Increase text
Τι πιστεύουν οι χρήστες
Hungary
“ Με το ΙΜΙ η επικοινωνία έχει γίνει πολύ ευκολότερη επειδή μπορούμε να υποβάλλουμε ερωτήσεις στη γλώσσα μας και οι άλλες αρμόδιες αρχές μπορούν να διαβάζουν την αίτηση στη γλώσσα τους. Υπάρχει συνεπώς στενότερη συνεργασία από ό,τι κατά το παρελθόν. ”

Dr. Zsigmond András
Υγειονομική υπηρεσία - Έκδοση αδειών και διοικητικές διαδικασίες“ Μια Ρουμάνα γιατρός, της οποίας τα επαγγελματικά προσόντα είχαν ήδη αναγνωριστεί αυτόματα, προσκόμισε ένα πιστοποιητικό αξιοπιστίας που είχε εκδώσει ο περιφερειακός ιατρικός σύλλογος Βουκουρεστίου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτό το πιστοποιητικό εκδίδεται κανονικά από τον εθνικό ιατρικό σύλλογο. Ωστόσο, η γιατρός διευκρίνισε ότι ο εθνικός σύλλογος τής υπέδειξε να απευθυνθεί στην περιφερειακή αρχή.

Η γιατρός επρόκειτο σύντομα να ξεκινήσει να εργάζεται στην Αυστρία και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά της πλησίαζαν στη λήξη τους. Επικοινωνήσαμε λοιπόν με τον ρουμανικό ιατρικό σύλλογο μέσω του ΙΜΙ. Με χαρά αλλά και έκπληξη λάβαμε εντός μίας εβδομάδας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Χάρη στη γρήγορη απάντηση της Ρουμανίας, η γιατρός μπορούσε να ξεκινήσει την εργασία της όπως το είχε σχεδιάσει. ”

Christiane Wucsits
Ιατρικός σύλλογος ΑυστρίαςSpain
“ Με βάση την πολυετή πείρα μου στον τομέα αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, πιστεύω ότι το ΙΜΙ είναι κάτι που περιμέναμε καιρό καθώς μας προσφέρει πολλές δυνατότητες να ξεπερνάμε τα εμπόδια που σχετίζονται με την επικοινωνία, την ασφαλή διαβίβαση δεδομένων και την αξιοπιστία των απαντήσεων.

Οι σύγχρονοι τρόποι επικοινωνίας είναι βεβαίως καλύτεροι από αυτούς που ίσχυαν στο παρελθόν.

Εύχομαι και ελπίζω το ΙΜΙ να επιβληθεί ως υποχρεωτικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ αρμοδίων αρχών διότι η αποτελεσματικότητά του θα μειωθεί αν κάποιες αρχές επικοινωνούν εκτός του συστήματος. Ευχαριστώ ΙΜΙ! ”

Isabel Calvo
Υπουργείο Παιδείας – Γενική γραμματεία τίτλων σπουδών και αναγνώρισης προσόντωνGermany
“ Το ΙΜΙ συνιστά τεχνολογικό επίτευγμα, εύκολα κατανοητό και εύχρηστο. Το υλικό εξοικείωσης με το σύστημα που διατίθεται στον δικτυακό τόπο καθώς και η εκπαίδευση που παρέχεται μέσω ειδικών σεμιναρίων διευκολύνουν την αποτελεσματική ενημέρωση για το σύστημα ΙΜΙ ”

Τελικός χρήστης του ΙΜΙ από τη Γερμανία“ Ένα σλοβακικό ταξιδιωτικό γραφείο επιθυμούσε να διοργανώνει ταξίδια στην Ουγγαρία. Έπρεπε να γνωρίζουμε αν το γραφείο ασκούσε τις δραστηριότητές του νόμιμα στο κράτος μέλος εγκατάστασης. Στείλαμε λοιπόν μια αίτηση μέσω του ΙΜΙ και ρωτήσαμε τους Σλοβάκους συναδέλφους μας για το καθεστώς της εταιρείας το οποίο και επιβεβαίωσαν την ίδια ημέρα. Δυσκολευτήκαμε λίγο να κατανοήσουμε το οικονομικό πλαίσιο της εταιρείας και γι’ αυτό ανταλλάξαμε δύο ή τρεις φορές πληροφορίες εντός της ίδιας ημέρας. Ήμασταν συνδεδεμένοι με το σύστημα συνεχώς!

Μετά την εμπειρία μας μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το ΙΜΙ εξασφαλίζει πράγματι γρήγορη επικοινωνία μεταξύ των αρχών. ”

Katalin Kelemen
Γραφείο χορήγησης εμπορικών αδειών, ΟυγγαρίαUnited Kingdom
“ Καταχωριστείτε σήμερα! Η χρήση του ΙΜΙ είναι εξαιρετικά εύκολη και δεν θα μετανιώσετε για την απόφασή σας. ”

Chris Korcz
Τμήμα επιχειρήσεων, καινοτομίας και δεξιοτήτωνFrance
“ Είναι υπέροχο. Παλαιότερα, έπρεπε να περιμένουμε και τρεις μήνες μερικές φορές για να λάβουμε απάντηση από ορισμένες χώρες. Με το ΙΜΙ, 2 μέρες είναι αρκετές. Σε ορισμένες χώρες επίσης έπρεπε να επικοινωνήσεις με πέντε ή και δέκα διαφορετικές υπηρεσίες. Τώρα επικοινωνείς με ένα πρόσωπο. Αυτό είναι όλο. ”

Dr. Jackie Ahr
Εθνικός ιατρικός σύλλογος, Γαλλία“ Μια γιατρός που είχε πραγματοποιήσει τη βασική της εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι δεν μπορούσε να επιτύχει την έκδοση πιστοποιητικού περί της αποκτηθείσας πείρας, το οποίο ήταν αναγκαίο για την αναγνώριση της κατάρτισής της.

Έτσι, επικοινωνήσαμε μέσω του ΙΜΙ με το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου. Ακολούθησε μια εξαιρετικά εποικοδομητική και εκτεταμένη ανταλλαγή πληροφοριών. Το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο όχι μόνο μας υπέδειξε ποια ακριβώς έγγραφα έπρεπε να προσκομιστούν για την έκδοση του πιστοποιητικού, αλλά μας πρόσφερε και πρόσβαση στα δικά του έγγραφα και μας έστειλε γρήγορα αντίγραφο του πιστοποιητικού. Έτσι αναγνωρίστηκε η κατάρτιση της ενδιαφερομένης χωρίς περαιτέρω δυσκολίες.  ”

Christiane Wucsits
Ιατρικός σύλλογος ΑυστρίαςUnited Kingdom
“ Θεωρούμε εξαιρετική εμπειρία την ενημέρωση για την εφαρμογή του ΙΜΙ στις υπηρεσίες που διέπονται από τον κανονισμό για τους νοσηλευτές και τις μαίες. Όχι μόνο πήραμε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, αλλά κυρίως μάθαμε ποιοι είναι πράγματι οι ρυθμιστικοί φορείς σε κάθε χώρα, κάτι το οποίο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για μας. Χαίρομαι κυρίως διότι δεν θα χρειάζεται πλέον να στέλνουμε επιστολές στους συναδέλφους μας σε άλλες χώρες και να περιμένουμε συχνά μάταια μια απάντηση. ”

Darren Shell
Συμβούλιο νοσηλευτών και μαιώνSpain
“ Χάρη στο ΙΜΙ, μπόρεσα να διεκπεραιώσω υπόθεση που εκκρεμούσε επί 8 μήνες, η οποία αφορούσε επαγγελματία από άλλο κράτος μέλος. Μέσω του συστήματος έλαβα όλες τις πληροφορίες και τα σχετικά έγγραφα μέσα σε 10 μέρες. Αφότου αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε το ΙΜΙ έχουμε διεκπεραιώσει δεκάδες διαφορετικές υποθέσεις εύκολα, γρήγορα και σε φιλικό κλίμα. Το ΙΜΙ έχει γίνει απαραίτητο εργαλείο της δουλειάς μας. ”

Amparo Huici
Υπουργείο Οικιστικής Πολιτικής - Γενική γραμματεία συνεργασίας και διυπηρεσιακών σχέσεων“ Κατά τη διάρκεια δειγματοληπτικού ελέγχου, το γραφείο χορήγησης εμπορικών αδειών της Τσεχικής Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι ένας Πολωνός επιχειρηματίας πωλούσε κάλτσες και γάντια στην τσεχική αγορά. Ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε ότι διέθετε σχετική άδεια στην Πολωνία, αλλά το έγγραφο που προσκόμισε στις αρχές δεν περιείχε ημερομηνίες. Το γραφείο χορήγησης εμπορικών αδειών επικοινώνησε μέσω του ΙΜΙ με τις πολωνικές αρχές για να ελέγξει την εγκυρότητα του εγγράφου αφού. Η απάντηση που έφθασε γρήγορα απέδειξε ότι η άδεια ήταν πράγματι έγκυρη. ”

František Dickelt
Γραφείο χορήγησης εμπορικών αδειών της Τσεχικής ΔημοκρατίαςGermany
“ Με το ΙΜΙ διευκολύνεται σημαντικά η διεκπεραίωση αιτήσεων αναγνώρισης προσόντων καθώς διευκρινίζεται το ρυθμιστικό πλαίσιο ενός επαγγέλματος στη χώρα καταγωγής, βεβαιώνεται αν κάποιος επαγγελματίας μπορεί να ασκεί το επάγγελμά του και, στην περίπτωση εναρμονισμένων επαγγελμάτων, αν πληρούνται οι ελάχιστες απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Το ΙΜΙ είναι επίσης χρήσιμο σε περίπτωση που υπάρχουν αμφιβολίες για τη γνησιότητα ενός εγγράφου. Μέσω του ΙΜΙ εξακριβώνεται γρήγορα και εύκολα αν ένα πιστοποιητικό που προσκομίζεται σε κάποια αρχή είναι γνήσιο. Ωστόσο, σε περίπτωση εξειδικευμένων περιπτώσεων, οι καθορισμένες εκ των προτέρων ομάδες ερωτήσεων στο ΙΜΙ, δεν εξυπηρετούν πάντοτε. ”

Elke Wiegand
Περιφερειακό Συμβούλιο του ΝτάρμσταντGermany
“ Το μεγάλο πλεονέκτημα του ΙΜΙ είναι ότι ξεπερνά τα γλωσσικά εμπόδια. Επίσης, σε περίπτωση εξειδικευμένου ερωτήματος, είναι εύκολη η απευθείας επικοινωνία με τον αρμόδιο υπάλληλο μέσω του ΙΜΙ. Η χρήση του ΙΜΙ από τις αρχές που είναι αρμόδιες για την αναγνώριση προσόντων αποτελεί πλεονέκτημα και για τους ενδιαφερομένους. Ο χρόνος διεκπεραίωσης των αιτήσεων έχει μειωθεί και δεν καταβάλλονται πλέον τέλη για πιστοποιήσεις στη χώρα καταγωγής ή έξοδα μετάφρασης. ”

Iris Bublitz
Περιφερειακό Συμβούλιο του Ντάρμσταντ“ Διαχειριζόμαστε καθημερινά πολλά διαφορετικά έγγραφα και πιστοποιητικά που εκδίδονται σε διάφορα κράτη μέλη. Μερικές φορές είναι δύσκολο να εκτιμηθεί αν τα έγγραφα αυτά είναι σε ισχύ ή αν είναι τα πρωτότυπα. Σε μια περίπτωση, χρειάστηκε να ελέγξουμε αν ένα πιστοποιητικό που είχε εκδοθεί στην Ουγγαρία ήταν το πρωτότυπο. Μέσω του ΙΜΙ εντοπίσαμε την αρμόδια ουγγρική αρχή, δηλαδή το ουγγρικό τεχνικό επιμελητήριο, και επικοινωνήσαμε μαζί της. Επισυνάψαμε το έγγραφο και στείλαμε την αίτηση. Προς μεγάλη μας έκπληξη λάβαμε απάντηση την ίδια ημέρα! ”

Lenka Zuborova
Υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακικής Δημοκρατίας
Υπηρεσία προώθησης της επιχειρηματικότηταςNetherland
“ Υπάρχει τώρα ένα σύστημα στην ΕΕ (το σύστημα πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά) το οποίο στέλνει αυτόματα αιτήσεις πληροφοριών στους σωστούς αποδέκτες. Κατά το παρελθόν χρησιμοποιούσαμε το ταχυδρομείο ενώ σήμερα όλα γίνονται ηλεκτρονικά. ”

Dr. L.R. Kooij
Γραμματέας συντονισμού στον ολλανδικό βασιλικό ιατρικό σύλλογο KNMG, Κατάρτιση & ΚαταχώρισηHungary
“ Το σύστημα πράγματι μου αρέσει και ενδιαφέρομαι πολύ για τις δυνατότητες που προσφέρει. Κάθε φορά που ανταλλάσσω πληροφορίες μέσω του συστήματος έχω την αίσθηση ότι επικοινωνώ με την Ευρώπη και ότι καταβάλλονται κοινές προσπάθειες για να διεκπεραιωθεί μια υπόθεση. Ελπίζω ότι στο μέλλον το ΙΜΙ θα προβληθεί περισσότερο και ότι οι ανταλλαγές πληροφοριών θα πολλαπλασιαστούν ”

Katalin Kelemen
Γραφείο χορήγησης εμπορικών αδειών Ουγγαρίας

   

Τελευταία ενημέρωση: 20-Jul-2010