Navigációs útvonal

Az IMI használata

Iránymutatások a felhasználók számára

Felhasználói kézikönyv

Új IMI-felhasználók figyelmébe

A legfontosabb tennivalók: Tanácsok új felhasználók számárapdf(611 kB) Az előző linken elérhető szöveg fordításai 

Saját hatóság kezelése az IMI rendszerben

Az alábbi dokumentumok segítenek Önnek elvégezni azokat a feladatokat, illetve megválaszolni azokat a kérdéseket, melyek saját hatóságának adataival és felhasználóival kapcsolatban napi szinten felmerülnek:

 

Az információkérések kezelése

Az IMI-kérésekkel kapcsolatos munkafolyamatokpdf(592 kB) elnevezésű rövid PowerPoint-bemutató ismerteti a kérések küldésével, fogadásával, megválaszolásával és továbbításával kapcsolatos tudnivalókat.

Az alábbiakban hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálunk az információkérések kezelésével kapcsolatban:

Annak érdekében, hogy az illetékes hatóságok könnyebben cserélhessenek információt más országban működő partnerhatóságaikkal, az IMI lehetővé teszi, hogy a felek előre lefordított kérdéseket és válaszokat küldjenek meg egymásnak a rendszerben.

Ezek az ún. KÉRDÉSCSOPORTOK jogterület szerinti csoportosításban állnak a felhasználók rendelkezésére.

Koordinátori feladatok

A koordinátor feladataipdf(309 kB) Az előző linken elérhető szöveg fordításai   nevű rövid útmutató segít abban, hogy a koordinátorok eleget tudjanak tenni a rájuk háruló kötelezettségeknek. Ha Ön részletesebb tájékoztatást szeretne kapni arról, hogyan kell ellátnia koordinátori feladatait az IMI rendszerben, érdemes áttekintenie az alábbi PowerPoint-bemutatókat:

Az IMI használata a különböző jogterületeken

szolgáltatásokkal kapcsolatos értesítések küldésepdf(2 MB)

a riasztási mechanizmus alkalmazásapdf(351 kB) Az előző linken elérhető szöveg fordításai 

az eseti eltérés igénybe vételepdf(57 kB)A témában részletes tájékoztatás olvasható a Felhasználói útmutató – A belső piaci információs rendszer (IMI) és a szolgáltatási irányelvpdf(2 MB) Az előző linken elérhető szöveg fordításai  című kiadványban.

 

Az irányelv 3. cikke kötelezővé teszi, hogy az érintettek bejelentsék egyes korlátozó intézkedések meghozatalára irányuló szándékukat.

Az elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos értesítésekre vonatkozó iránymutatásokpdf(2 MB) segítenek abban, hogyan kell ennek a kötelezettségnek eleget tenni.

 

 

A más uniós országban orvosi kezelésben részesülni kívánó uniós polgárok kérhetik, hogy az illetékes hatóság ellenőrizze az IMI rendszeren keresztül, jogosult-e a tervezett kezelés szempontjából érintett külföldi egészségügyi szakember a szakma gyakorlására.

A vonatkozó iránymutatásokpdf(584 kB) ebben hivatottak segíteni.

Hozzáférés az IMI-hez

Csak regisztrált felhasználók léphetnek be a belső piaci információs rendszerbe.

IMI-oktatóverzió

Ha Ön új felhasználó, és meg szeretne ismerkedni az IMI rendszerrel, oktatóverziónk segítségével elsajátíthatja a szükséges felhasználói ismereteket.

Ehhez először is regisztrálnia kell hatóságát a rendszerben.

Még nem regisztrált?

A regisztrációhoz szükség van a nemzeti IMI-koordinátor jóváhagyására. Csak illetékes hatóságok kérhetik, hogy regisztrálják őket az IMI rendszerben.