Navigációs útvonal

Az IMI használata

Új IMI-felhasználók figyelmébe

Saját hatóság kezelése az IMI rendszerben

Az alábbi dokumentumok segítenek Önnek abban, hogyan végezze el azokat a feladatokat, illetve válaszolja meg azokat a kérdéseket, melyek saját hatóságának adataival és felhasználóival kapcsolatban napi szinten felmerülnek:

hatóság

 

Az információkérések kezelése

A kérések küldésével, fogadásával, megválaszolásával és továbbításával kapcsolatos tudnivalókat az IMI-kérésekkel kapcsolatos munkafolyamatokpdf(325 kB) elnevezésű rövid PowerPoint-bemutató ismerteti.

Az alábbiakban hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálunk az információkérések kezelésével kapcsolatban:

kérések

Annak érdekében, hogy az illetékes hatóságok könnyebben cserélhessenek információt más országban működő partnerhatóságaikkal, az IMI lehetővé teszi, hogy a felek előre lefordított kérdéseket és válaszokat küldjenek meg egymásnak a rendszerben.

Ezek az ún. KÉRDÉSCSOPORTOK jogterület szerinti csoportosításban állnak a felhasználók rendelkezésére.

Az IMI használata a különböző jogterületeken

  • Az IMI és a szolgáltatási irányelv:
    Információkérésen kívül az IMI-t az alábbi célokra is igénybe lehet venni:

szolgáltatások

szolgáltatásokkal kapcsolatos értesítésekpdf(2 MB) küldése,

a riasztási mechanizmuspdf(618 kB) Az előző linken elérhető szöveg fordításai  alkalmazása,

az eseti eltéréspdf(58 kB) igénybe vétele.Minderről részletes tájékoztatás olvasható a Felhasználói útmutató – A belső piaci információs rendszer (IMI) és a szolgáltatási irányelvpdf(2 MB) Az előző linken elérhető szöveg fordításai  című kiadványban.

 

e-kereskedelem

Az irányelv 3. cikke kötelezővé teszi, hogy az érintettek bejelentsék, ha szándékukban áll egyes korlátozó intézkedéseket meghozni.

Az elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos értesítésekre vonatkozó iránymutatásokpdf(2 MB) segítenek abban, hogyan kell ennek a kötelezettségnek eleget tenni.

 

 

betegek

A más uniós országban orvosi kezelésben részesülni kívánó uniós polgárok kérhetik, hogy az illetékes hatóság ellenőrizze az IMI rendszeren keresztül, jogosult-e a tervezett kezelés szempontjából érintett külföldi egészségügyi szakember a szakma gyakorlására.

Ebben segítségükre szolgálnak majd a vonatkozó iránymutatásokpdf(598 kB).

Hozzáférés az IMI-hez

Csak regisztrált felhasználók léphetnek be a belső piaci információs rendszerbe.

IMI-oktatóverzió

Ha Ön új felhasználó, és meg szeretne ismerkedni az IMI rendszerrel, oktatóverziónk segítségével elsajátíthatja a szükséges felhasználói ismereteket.

Ehhez először is regisztrálnia kell hatóságát a rendszerben.

Még nem regisztrált?

A regisztrációhoz szükség van a nemzeti IMI-koordinátor jóváhagyására. Csak illetékes hatóságok kérhetik, hogy regisztrálják őket az IMI rendszerben.