Nyhedsarkiv
Tilfredse IMI-brugere

I en ny undersøgelse blandt IMI's brugere svarede 86 %, at IMI er let at bruge. 71 % af de adspurgte, der allerede har prøvet den nye version af IMI, mente desuden, at den er mere brugervenlig end den gamle version.

Det nye IMI-website har en ny udformning med faneblade, der giver brugerne mulighed for at se forskellige dele af applikationen samtidigt.

Mere om brugerundersøgelsenPDFEnglish

Svar på brugernes oftest stillede spørgsmål i undersøgelsenPDF
IMI-forordningen offentliggjort i EU-Tidende

IMI-forordningen bliver snart til gældende lovgivning. Den blev offentliggjort i EU-Tidende den 14. november 2012PDF og træder i kraft 20 dage senere, dvs. den 4. december 2012.
Fuld støtte til IMI-forordningen i Europa-Parlamentet

Den 11. september 2012 stemte Europa-Parlamentet for den nye IMI-forordningPDF. Forordningen indeholder alle de nødvendige garantier for beskyttelse af personoplysninger og giver mulighed for en fleksibel udvidelse af IMI til at omfatte nye politikområder. Den vil blive formelt vedtaget af Rådet inden for de kommende uger.

Brugen af IMI er steget med 69 % i det seneste år. For nyligt registrerede systemet sin informationsudveksling nummer 10 000.
IMI for your policy area?IMI og arbejdsgangen for styringen af det indre marked

Kommissionen har offentliggjort den årlige beretning for 2011 om IMIPDFEnglish , der indeholder tal og fakta om brug af IMI, it-udvikling, retlige spørgsmål samt promoverings- og træningsaktiviteter i 2011.

Samtidig har Kommissionen også offentliggjort en rapport om styringen af det indre marked PDF Deutsch English French. Denne kontrolrapport giver et integreret overblik over resultaterne for 2011 i alle faserne af arbejdsgangen for styringen af det indre marked. Rapporten bygger på resultater fra flere forskellige styringsværktøjer: Resultattavlen for det indre marked, Dit Europa, Dit Europa – Råd og vink, kvikskrankerne, IMI og SOLVIT.
99 nye italienske myndigheder i IMI

Italien har registreret 99 nye myndigheder i IMI inden for lovgivningsområdet udstationering af arbejdstagere. Myndighederne er jobcentre, som drives af de italienske provinser (Direzioni Provinciali del Lavoro). Repræsentanter for myndighederne fulgte et todageskursus i, hvordan man bruger IMI, i Rom den 20. og 21. september 2001 som led i pilotprojektet om IMI og direktivet om udstationering af arbejdstagere.
Ny IMI-fortegnelse over registre Ny IMI-fortegnelse over registre

Hvis du har adgang til IMI, kan du nu bruge den til at finde registre, der føres af myndigheder rundt om i EU. IMI's registerfortegnelse giver dig oplysninger på dit eget sprog om registerets indhold, adgangsbetingelserne og ejeren. Hvis registret et tilgængeligt online, får du et link. Fortegnelsen indeholder allerede over 1 000 registre, f.eks. det østrigske advokatregister og det svenske handels- og industriregister.

Hvis din myndighed fører et register over tjenesteudbydere eller andre registre, der kunne være relevante for samarbejdet med andre myndigheder, kan du føje det til IMI! En vejledning FLASHEnglishviser dig, hvordan du kan tilføje og finde registre.
Et solidt retsgrundlag for IMI

Den 29. august 2011 vedtog Kommissionen et forslag til en forordning om administrativt samarbejde gennem informationssystemet for det indre marked. Den skal fastlægge et samlet lovgrundlag for IMI med følgende hovedelementer:

  • et sæt fælles regler, der skal sikre, at IMI fungerer effektivt, herunder klarlægning af de forskellige roller for de involverede aktører i IMI
  • en regelramme for behandling af personoplysninger i IMI
  • en liste over de retlige bestemmelser, der støttes af IMI
  • en liste over områder, IMI kan udvides til i fremtiden.

For at forslaget kan blive til lov, skal det nu godkendes af Europa-Parlamentet og Ministerrådet.
IMI for udstationering af arbejdstagere og patienters rettigheder

Siden den 16. maj har myndigheder, der beskæftiger sig med udstationering af arbejdstagere, i hele EU som pilotprojekt haft mulighed for at udveksle oplysninger gennem IMI. I marts 2011 vedtog Rådet konklusionerPDFEnglish, der giver grønt lys til et pilotprojekt, hvor IMI anvendes i forbindelse meddirektivet om udstationering af arbejdstagere PDF(96/71/EF).

Rådet vedtog desuden for nylig et direktiv om grænseoverskridende sundhedsydelserPDF, der skal lette adgangen til grænseoverskridende sundhedsydelser og fremme samarbejdet om sundhedspleje mellem medlemslandene. Det fastsætter, at IMI skal anvendes til informationsudveksling om sundhedspersonalets ret til at udøve deres hverv. Medlemslandene og Kommssionen mangler stadig at drøfte de tekniske og proceduremæssige detaljer, så den nye regel kan føres ud i livet.
IMI og akten for det indre marked

TKommissionen har vedtaget akten for det indre markedPDF English med 12 prioriterede tiltag, der skal relancere det indre marked. Det drejer sig om alt lige fra mobilitet på arbejdsmarkedet over finansiering af SMV'er til beskyttelse af forbrugere. Stærke og udbyggede partnerskaber er ifølge Kommissionen en forudsætning for succes. Dertil kommer en større retssikkerhed for IMI-systemet som det foretrukne værktøj for administrativt samarbejde.
Strategi for udvidelse af IMI

Kommissionen har i samarbejde med medlemslandene udarbejdet en strategi for, hvordan forvaltningen af det indre marked kan forbedres gennem udvidelse af IMI-systemet. I en meddelelse PDF stilles der forslag om at tilføje et nyt politikområde til IMI, udvikle IMI-funktionerne yderligere og udforske mulighederne for synergier med andre it-værktøjer. Et arbejdsdokument PDFEnglish viser, hvilke områder der kunne have gavn af at anvende IMI.

På samme tid offentliggjorde Kommissionen også den årlige beretning for 2010 om IMIPDFEnglish, der indeholder tal og fakta om brug af IMI, it-udvikling, retlige spørgsmål samt promoverings- og træningsaktiviteter i 2010.
Konference om IMI og servicedirektivet var en stor succes

Over 300 IMI-brugere fra nationale, regionale og lokale myndigheder i hele Europa benyttede lejligheden ved konferencen "IMI og servicedirektivet – udnyttelse af det fulde potentiale" til at lære hinanden at kende og drøfte, hvordan de kan uddybe deres samarbejde. Yderligere 1881 fulgte begivenheden live via internettet. Michel Barnier, kommissær for det indre marked og tjenesteydelser, understregede i sin velkomsttale, at det er vigtigt med kompetente myndigheder, der kan fungere som "vagthund for det indre marked". Han opfordrede deltagerne til at udvikle en "IMI-refleks" i deres daglige arbejde. Der var overvældende positiv feedback fra deltagerne, særlig om de interaktive workshopper, der gav dem lejlighed til at drøfte fælles vanskeligheder og god praksis med deres modparter fra andre lande.

Se optagelsen af konferencen: Deutsch English French

Billeder fra konferencen

Program PDF

Summary report of the Conference PDFEnglish
IMI og servicedirektivet: Konference den 27. januar 2011
Er du IMI-bruger eller IMI-koordinator på serviceområdet? Har du forslag eller idéer, du gerne vil dele med os? Vil du gerne møde dine modparter fra andre lande? Eller er du ny, og vil du gerne vide, hvordan IMI virker? Så mød op på konferencen "IMI og servicedirektivet – udnyttelse af det fulde potentiale" den 27. januar 2011 i Bruxelles. Sammen vil vi gøre status over det første år med IMI og servicedirektivet og drøfte, hvordan vi kan styrke samarbejdet mellem EU-landenes myndigheder yderligere.

Follow the conference live online! Select a language version: Deutsch English French

You can also contribute to the conference by sending in your comments or questions via Twitter or email. Find out how to do this here:Deutsch English French


Læs mere »
Deutsch English French
Stor deltagelse i IMI-brugerundersøgelsen
Kommissionens IMI-team vil gerne takke alle, der deltog i undersøgelsen om IMI og servicedirektivet. Alt i alt deltog 1 292 IMI-brugere fra hele Europa. Jeres svar har givet os et godt kendskab til jeres situation og behov – og det vil vi bruge til at forbedre systemet. Her kan du se resultaterne af undersøgelsenPDF. Hvis du deltog i undersøgelsen og har spørgsmål til den, kan du kontakte din IMI koordinator.IMI nu oppe på 5 000 myndigheder
Over 5 000 myndigheder fra hele Europa deltager nu i informationssystemet for det indre marked (IMI). Det var kommunen Lloret de Vistalegre (Llorito) på Mallorca, der registrerede sig som myndighed nr. 5 000. Velkommen til IMI!

MARKTV tog ned for at sige tillykke til det nye medlem af IMI-netværket og rapportere om, hvordan IMI fungerer. Se videoen her EnglishEspañolFrançais

Omkring 870 myndigheder benytter nu IMI til spørgsmål om anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer (direktiv 2005/36/EF). Over 4 800 myndigheder har allerede registreret sig til IMI's modul for "servicedirektivet" (direktiv 2006/123/EF), der blev taget i brug i december 2009. 400 myndigheder og IMI-koordinatorer har adgang til begge lovgivningsområder i systemet.IMI version 2.0 er nu online
Europa-Kommissionen har frigivet version 2.0 af IMI-systemet. Den nye udgave understøtter fuldt ud den "advarselsordning", der blev indført med servicedirektivet (2006/123/EF).

I henhold til advarselsordningen skal medlemslandene underrette hinanden, når de får kendskab til tjenesteudbydere, som kunne forårsage alvorlige skader på menneskers sundhed og sikkerhed eller på miljøet. IMI version 2.0 indeholder også en forbedring af funktionen til søgning efter myndigheder og forvaltningen af myndighedernes data.Ny IMI-brochure på alle EU-sprog
Nu er der kommet en ny brochure om IMI. Den forklarer enkelt og kortfattet, hvordan IMI fungerer, hvilke områder systemet bruges til, og hvordan man registrerer sig. Brochuren er først og fremmest rettet til myndigheder i hele EØS (Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde), som ikke kender IMI endnu, men som kan have nytte af systemet.

Brochuren findes på alle officielle EU-sprog i en elektronisk version, som du kan downloade her PDF.

Du kan også få brochuren i papirformat ved at kontakte dit lands nationale IMI-koordinator. Du er meget velkommen til at sende et eksemplar til andre myndigheder, der kan have interesse i IMI.

IMI-brochure:

PDFБългарскиČeštinaDanskDeutschEesti keelΕλληνικάEnglishEspañolFrançaisItalianoLatviešu valoda
Lietuvių kalbaMagyarMaltiNederlandsPolskiPortuguêsRomânăSlovenčinaSlovenščinaSuomiSvenska« tilbage
 

Seneste opdatering: 21-Jun-2012