Dacă nu puteți citi acest mesaj, accesați-l on-line
ianuarie 2014

Stimați utilizatori IMI,

În acest buletin informativ vă prezentăm progresele realizate în cadrul rețelei IMI de-a lungului anului 2013, un an care a fost marcat de câteva etape importante.

CARE AU FOST PRINCIPALELE EVENIMENTE ÎN 2013? » « SUS

În februarie, a fost integrată în IMI soluționarea cazurilor SOLVIT. Centrele SOLVIT din țările SEE colaborează pentru a soluționa în mod informal problemele cu care se confruntă cetățenii și întreprinderile atunci când autoritățile publice aplică în mod defectuos legislația UE. Citiți mai multe despre SOLVIT.


În iulie 2013, Croația a aderat la Uniunea Europeană și, de asemenea, s-a alăturat comunității IMI. Acum puteți contacta autoritățile croate prin intermediul sistemului IMI.


Din septembrie, IMI poate fi utilizat pentru a trimite notificări în baza directivei privind serviciile. Aceste notificări, care conțin informații referitoare la modificările din legislația privind furnizarea de servicii, sunt trimise Comisiei și tuturor statelor membre. Au fost publicate orientări specifice, în limba engleză, pentru utilizatorii acestui modul.


Datorită directivei privind drepturile pacienților în cadrul asistenței medicale transfrontaliere, pacienții care doresc să urmeze un tratament în altă țară din UE pot solicita autorității publice relevante să verifice, prin intermediul IMI, informațiile referitoare la dreptul de liberă practică al specialistului respectiv. Citiți mai multe despre îngrijirile medicale transfrontaliere.


În noiembrie, a fost lansat un proiect-pilot menit să ajute statele membre în îndeplinirea obligațiilor de cooperare administrativă prevăzute de directiva privind comerțul electronic. Acum autoritățile pot utiliza IMI pentru a face schimburi de informații legate de măsurile care au fost sau care trebuie să fie luate cu privire la un furnizor de servicii ale societății informaționale. Dacă utilizați acest modul, vă invităm să consultați orientările specifice, disponibile în engleză.

CE MODIFICĂRI AU FOST ADUSE PENTRU A VĂ AJUTA SĂ LUCRAȚI CU IMI? » « SUS

Am actualizat și restructurat site-ul IMI. Accesați paginile cu informații utile despre utilizarea IMI!

Acum sistemul vă permite să traduceți text liber în oricare din limbile UE. Pentru detalii, citiți mai multe despre utilizarea sistemului de traducere automată.

DATE ȘI CIFRE RECENTE » « SUS

Până în luna octombrie, în IMI fuseseră înregistrate peste 16 000 de cereri de informații. Numai în 2013, au fost trimise aproximativ 6 000 de cereri.

Una din patru cereri IMI trimise în 2013 a fost soluționată într-o singură zi. Felicitări autorităților pentru furnizarea unui serviciu atât de eficace!

Consultați statisticile interactive pe noul nostru site!

CE URMEAZĂ ÎN 2014? » « SUS

La începutul lui 2014, va fi inclus în IMI un nou domeniu (permise pentru mecanici de locomotivă). Autoritățile vor putea face schimburi de informații cu privire la permisele mecanicilor de locomotivă care desfășoară o activitate transfrontalieră în mod regulat. În cursul anului, autoritățile din domeniul calificărilor profesionale vor putea notifica noi tipuri de certificate și diplome prin intermediul IMI.

Urmăriți înregistrarea video despre IMI în limba dumneavoastră. Este prezentat sistemul și modul său de funcționare, într-un format amuzant și concis.

Vă urăm „La mulți ani” și o cooperare cât mai eficientă în cadrul IMI!

Echipa IMI din cadrul Comisiei Europene,imi-helpdesk@ec.europa.eu

Site-ul IMI: http://ec.europa.eu/imi-net
Ne puteți adresa comentariile dumneavoastră prin e-mail. imi-helpdesk@ec.europa.eu