Navigacijska pot

Vse potrebne informacije in formalnosti na spletu

Vas zanimajo nove poslovne priložnosti oziroma širitev poslovanja v drugo državo EU? Nameravate ustanoviti podjetje doma? Potem so enotne kontaktne točke pravi naslov za vas.

Enotna kontaktna točka je portal e-uprave, kjer lahko »

  • poiščete informacije o predpisih in postopkih, ki veljajo za storitvene dejavnosti
  • opravite upravne formalnosti na spletu (vlogo in zahtevane dokumente pošljete elektronsko)

Formalnosti vam ni več treba urejati v uradih različnih organov v posamezni državi. V vseh državah EU je zdaj vse postopke mogoče opraviti na spletu, in sicer na enotni kontaktni točki.

Enotne kontaktne točke ponujajo tudi odgovore na številna praktična vprašanja »

  • Katera dovoljenja in potrdila potrebujem, če želim ustanoviti podjetje v državi EU?
  • Kaj moram narediti, da bom lahko storitve začasno opravljal v tujini?
  • Kako zaprosim za dovoljenje? Kateri organ je pristojen za reševanje vloge?
  • Kako pridobim priznanje poklicnih kvalifikacij?
  • Ali je treba plačati pristojbino? Koliko znaša? Kako dolgo je treba čakati na dovoljenje?
  • Kakšen je postopek, če na primer želim odpreti restavracijo ali trgovino? In kakšen, če želim delati v drugi državi kot organizator potovanja, ne da bi tam imel stalni sedež?
  • Kje lahko dobim dodatne informacije in nasvet?

Nacionalne enotne kontaktne točke so del evropske mreže EUGO.

Izberite želeno državo in sistem vas bo preusmeril na enotno kontaktno točko v tej državi.

Enotne kontaktne točke so portali e-uprave, namenjeni podjetnikom v storitvenem sektorju. Po Direktivi EU o storitvah je z decembrom 2009 enotna kontaktna točka postala pravna obveznost za vse države EU. Direktiva državam EU ne nalaga, da morajo na kontaktni točki omogočiti urejanje davčnih in socialnih obveznosti. Vendar številne države EU to omogočajo, preostale pa naj bi temu zgledu sledile. Informacije o poslovanju v Evropi boste našli na portalu Tvoja Evropa.

  NA VRH »NA VRH
Avstrija

Avstrija

Osrednja enotna kontaktna točka je www.eap.gv.at. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev v Avstriji. Vsebuje tudi povezavo na enotno kontaktno točko v 9 avstrijskih deželah (Bundesländer). Informacije so v nemščini.

URL www.eap.gv.at DeutschEnglish
  NA VRH »NA VRH
Belgija

Belgija

Osrednja enotna kontaktna točka je www.business.belgium.be. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev v Belgiji. Informacije so v angleščini, francoščini, nemščini in nizozemščini.

URL www.business.belgium.be DeutschEnglishFrançaisNederlands
  NA VRH »NA VRH
Bolgarija

Bolgarija

Osrednja enotna kontaktna točka je http://psc.egov.bg. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev v Bolgariji. Informacije so v bolgarščini.

URL http://psc.egov.bg българскиEnglish Uporabite lahko strojni prevod
  NA VRH »NA VRH
Ciper

Ciper

Osrednja enotna kontaktna točka je www.businessincyprus.gov.cy. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev na Cipru. Informacije so v grščini in angleščini.

URL www.businessincyprus.gov.cy ΕλληνικάEnglish
  NA VRH »NA VRH
Češka

Češka

Osrednja enotna kontaktna točka je www.businessinfo.cz. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev na Češkem. Informacije so v češčini, nemščini, španščini, francoščini, ruščni in angleščini.

URL www.businessinfo.cz ČeštinaDeutschEnglishespañolfrançais Uporabite lahko strojni prevod
  NA VRH »NA VRH
Danska

Danska

Osrednja enotna kontaktna točka je www.businessindenmark.dk. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev na Danskem. Informacije so v angleščini.

URL www.businessindenmark.dk dansk Deutsch English lietuvių kalba polski
  NA VRH »NA VRH
Estonija

Estonija

Osrednja enotna kontaktna točka je www.eesti.ee. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev v Estoniji. Informacije so v estonščini, angleščini in ruščni.

URL www.eesti.ee Eesti keelEnglishPусский
  NA VRH »NA VRH
Finska

Finska

Osrednja enotna kontaktna točka je www.enterprisefinland.fi. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev na Finskem. Informacije so v finščini, angleščini in švedščini.

URL www.enterprisefinland.fi EnglishSuomiSvenska
  NA VRH »NA VRH
Francija

Francija

Osrednja enotna kontaktna točka je www.guichet-entreprises.fr. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev v Franciji. Informacije so v francoščini.

URL www.guichet-entreprises.fr Français Uporabite lahko strojni prevod
  NA VRH »NA VRH
Grčija

Grčija

Osrednja enotna kontaktna točka je www.eu-go.gr. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev v Grčiji. Informacije so v grščini in delno angleščini.

URL www.eu-go.gr Ελληνικά English
  NA VRH »NA VRH
Hrvaška

Hrvaška

Osrednja enotna kontaktna točka je www.psc.hr. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev na Hrvaškem. Informacije so v hrvaščini, angleščini.

URL www.psc.hr EnglishHrvatski Uporabite lahko strojni prevod
  NA VRH »NA VRH
Irska

Irska

Osrednja enotna kontaktna točka je www.pointofsinglecontact.ie. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev na Irskem. Informacije so v angleščini.

URL www.pointofsinglecontact.ie English Uporabite lahko strojni prevod
  NA VRH »NA VRH
Islandija

Islandija

Osrednja enotna kontaktna točka je www.island.is/eugo. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev na Islandiji. Informacije so v islandščini in angleščini.

URL www.island.is/eugo EnglishÍslenska
  NA VRH »NA VRH
Italija

Italija

Osrednja enotna kontaktna točka je www.impresainungiorno.gov.it/web/l-impresa-e-l-europa/home/. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev v Italiji. Informacije so v italijanščini in delno angleščini.

URL www.impresainungiorno.gov.it/web/l-impresa-e-l-europa/home/ EnglishItaliano
  NA VRH »NA VRH
Latvija

Latvija

Osrednja enotna kontaktna točka je www.latvija.lv. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev v Latviji. Informacije so v latvijščini ter delno v ruščini in angleščini.

URL www.latvija.lv English Latviešu valoda
  NA VRH »NA VRH
Lihtenštajn

Lihtenštajn

Osrednja enotna kontaktna točka je www.llv.li/#/115618/ihre-ansprechpartner. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev v Lihtenštajnu. Informacije so v nemščini.

URL www.llv.li/#/115618/ihre-ansprechpartner Deutsch
  NA VRH »NA VRH
Litva

Litva

Osrednja enotna kontaktna točka je www.verslovartai.lt. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev v Litvi. Informacije so v litovščini in angleščini.

URL www.verslovartai.lt EnglishLietuvių kalba
  NA VRH »NA VRH
Luksemburg

Luksemburg

Osrednja enotna kontaktna točka je www.guichet.public.lu. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev v Luksemburgu. Informacije so v francoščini in angleščini.

URL www.guichet.public.lu DeutschFrançaisEnglish
  NA VRH »NA VRH
Madžarska

Madžarska

Osrednja enotna kontaktna točka je www.magyarorszag.hu. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev na Madžarskem. Informacije so v madžarščini.

URL www.magyarorszag.hu EnglishMagyar
  NA VRH »NA VRH
Malta

Malta

Osrednja enotna kontaktna točka je www.businessfirst.com.mt. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev na Malti. Informacije so v malteščini in angleščini.

URL www.businessfirst.com.mt English
  NA VRH »NA VRH
Nemčija

Nemčija

Osrednja enotna kontaktna točka je www.dienstleisten-leicht-gemacht.de. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev v Nemčiji. Vsebuje tudi povezavo na enotno kontaktno točko v 16 nemških deželah (Bundesländer). Informacije so v nemščini in angleščini.

URL www.dienstleisten-leicht-gemacht.de DeutschEnglish
  NA VRH »NA VRH
Nizozemska

Nizozemska

Osrednja enotna kontaktna točka je Business.gov.nl. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev na Nizozemskem. Informacije so v nizozemščini in angleščini.

URL Business.gov.nl EnglishNederlands
  NA VRH »NA VRH
Norveška

Norveška

Osrednja enotna kontaktna točka je www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev na Norveškem. Informacije so v norveščini in deloma angleščini.

URL www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/ EnglishNorsk
  NA VRH »NA VRH
Poljska

Poljska

Osrednja enotna kontaktna točka je www.businessinpoland.gov.pl. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev na Poljskem. Informacije so v poljščini in delno angleščini.

URL www.businessinpoland.gov.pl English Polski Uporabite lahko strojni prevod
  NA VRH »NA VRH
Portugalska

Portugalska

Osrednja enotna kontaktna točka je bde.portaldocidadao.pt/evo/landingpage.aspx. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev na Portugalskem. Informacije so v portugalščini, španščini in angleščini.

URL bde.portaldocidadao.pt/evo/landingpage.aspx English español Português
  NA VRH »NA VRH
Romunija

Romunija

Osrednja enotna kontaktna točka je www.edirect.e-guvernare.ro. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev v Romuniji. Informacije so v romunščini, angleščini, francoščini.

URL www.edirect.e-guvernare.ro English français română
  NA VRH »NA VRH
Slovaška

Slovaška

Osrednja enotna kontaktna točka je www.slovensko.sk/en/title. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev na Slovaškem. Informacije so v slovaščini in angleščini.

URL www.slovensko.sk/en/title EnglishSlovensky
  NA VRH »NA VRH
Slovenija

Slovenija

Osrednja enotna kontaktna točka je www.eugo.gov.si. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev v Sloveniji. Informacije so v slovenščini in angleščini.

URL www.eugo.gov.si EnglishSlovenščina
  NA VRH »NA VRH
Španija

Španija

Osrednja enotna kontaktna točka je www.eugo.es. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev v Španiji. Informacije so v španščini, portugalščini in angleščini.

URL www.eugo.es EnglishEspañol português
  NA VRH »NA VRH
Švedska

Švedska

Osrednja enotna kontaktna točka je www.verksamt.se/eugo. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev na Švedskem. Informacije so v švedščini in angleščini.

URL www.verksamt.se/eugo EnglishSvenska
  NA VRH »NA VRH
Združeno kraljestvo

Združeno kraljestvo

Osrednja enotna kontaktna točka je https://www.gov.uk/ukwelcomes. Portal vsebuje informacije o ustanovitvi podjetja in opravljanju storitev v Združenem kraljestvu. Informacije so v angleščini.

URL https://www.gov.uk/ukwelcomes English
Österreich Belgique / België България / Bulgaria Hrvaška Κύπρος - Kypros Česká republika Danmark Eesti Suomi / Finland France Deutschland Ελλάδα - Ellada Magyarország Ireland / Eire Italia Latvija Lietuva Luxembourg Malta Nederland Polska Portugal România Slovensko Slovenija España Sverige United Kingdom Ísland Liechtenstein Norge
Österreich
Avstrija
Belgique / België
Belgija
България / Bulgaria
Bolgarija
Hrvatska
Hrvaška
Κύπρος - Kypros
Ciper
Česká republika
Češka
Danmark
Danska
Eesti
Estonija
Suomi / Finland
Finska
France
Francija
Deutschland
Nemčija
Ελλάδα - Ellada
Grčija
Magyarország
Madžarska
Ireland / Eire
Irska
Italia
Italija
Latvija
Latvija
Lietuva
Litva
Luxembourg
Luksemburg
Malta
Malta
Nederland
Nizozemska
Polska
Poljska
Portugal
Portugalska
România
Romunija
Slovensko
Slovaška
Slovenija
Slovenija
España
Španija
Sverige
Švedska
United Kingdom
Združeno kraljestvo
Ísland
Islandija
Liechtenstein
Lihtenštajn
Norge
Norveška