Cale de navigare

Obţineţi informaţiile de care aveţi nevoie şi îndepliniţi formalităţile necesare on-line

Doriţi să exploraţi noi oportunităţi de afaceri sau să vă extindeţi activitatea şi în alte ţări ale UE? Intenţionaţi să înfiinţaţi o firmă în ţara dumneavoastră? Dacă da, ghişeele unice vă vor fi de ajutor.

Ghişeele unice sunt portaluri de guvernare electronică care vă permit »

  • să aflaţi ce norme, reglementări şi formalităţi se aplică activităţilor de prestări servicii
  • să faceţi demersuri administrative on-line (de exemplu, puteţi trimite cererile şi documentele necesare pe cale electronică)

Nu mai trebuie să vă deplasaţi la toate sediile autorităţilor din diferite ţări. În fiecare stat membru al UE, cererile se prelucrează acum on-line, prin intermediul unui ghişeu unic.

Ghişeele unice vă ajută să faceţi faţă multor probleme de ordin practic. »

  • Ce autorizaţii, notificări sau permise sunt necesare pentru a înfiinţa o companie într-o ţară din UE?
  • Ce trebuie să faceţi dacă doriţi să prestaţi servicii în străinătate, pe durată determinată?
  • Cum se face cerere pentru obţinerea unei autorizaţii? Ce instituţie răspunde de prelucrarea cererii?
  • Cum puteţi obţine recunoaşterea calificărilor profesionale?
  • Trebuie să plătiţi o taxă? Dacă da, la ce sumă se ridică aceasta? Cât durează să obţineţi autorizaţia?
  • Ce trebuie să faceţi pentru a vă deschide, de exemplu, un restaurant sau un magazin? Sau ca să lucraţi ca operator de turism în altă ţară fără a avea un sediu permanent în ţara respectivă?
  • Cui vă puteţi adresa pentru alte îndrumări şi informaţii?

Toate ghişeele unice naţionale fac parte din reţeaua europeană EUGO.

Nu trebuie decât să selectaţi ţara care vă interesează. Veţi fi direcţionat către ghişeul unic din ţara respectivă.

Ghişeele unice sunt portaluri de e-guvernare pentru întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în sectorul serviciilor. Începând din decembrie 2009, toate statele membre au obligaţia de a avea pe teritoriul lor un ghişeu unic (Directiva UE privind serviciile). Numeroase ţări europene, deşi nu sunt obligate să o facă, oferă publicului posibilitatea îndeplinirii formalităţilor fiscale sau a celor care ţin de domeniul securităţii sociale prin intermediul acestor ghişee, iar celelalte ţări sunt încurajate să procedeze în acelaşi mod. Pentru mai multe informaţii despre desfăşurarea activităţilor comerciale în Europa, consultaţi portalul „Europa ta”.

  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Austria

Austria

www.eap.gv.at este adresa portalului ghişeelor unice din Austria, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Prin intermediul său puteţi accesa ghişeele unice din cele 9 landuri austriece („Bundesländer”). Portalul este disponibil în limba germană.

URL www.eap.gv.at DeutschEnglish
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Belgia

Belgia

www.business.belgium.be este adresa portalului ghişeelor unice din Belgia, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limbile engleză, franceză, germană şi olandeză.

URL www.business.belgium.be DeutschEnglishFrançaisNederlands
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Bulgaria

Bulgaria

http://psc.egov.bg este adresa portalului ghişeelor unice din Bulgaria, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limba bulgară.

URL http://psc.egov.bg българскиEnglish Traducere automată disponibilă
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Cipru

Cipru

www.businessincyprus.gov.cy este adresa portalului ghişeelor unice din Cipru, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limbile greacă şi engleză.

URL www.businessincyprus.gov.cy ΕλληνικάEnglish
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Croația

Croația

www.psc.hr este portalul central dedicat ghişeelor unice, menit să vă ajute să înfiinţaţi o întreprindere sau să furnizaţi servicii în Croaţia. Portalul este disponibil în limba croată, engleză.

URL www.psc.hr EnglishHrvatski Traducere automată disponibilă
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Danemarca

Danemarca

www.businessindenmark.dk este adresa portalului central dedicat ghişeelor unice din Danemarca, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limbile engleză, germană, lituaniană, polonă.

URL www.businessindenmark.dk dansk Deutsch English lietuvių kalba polski
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Estonia

Estonia

www.eesti.ee este adresa portalului ghişeelor unice din Estonia, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limbile engleză, estonă şi rusă.

URL www.eesti.ee Eesti keelEnglishPусский
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Finlanda

Finlanda

www.suomi.fi/company este adresa portalului ghişeelor unice din Finlanda, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limbile engleză, finlandeză şi suedeză.

URL www.suomi.fi/company EnglishSuomiSvenska
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Franţa

Franţa

www.guichet-entreprises.fr este adresa portalului ghişeelor unice din Franţa, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limba franceză.

URL www.guichet-entreprises.fr Français Traducere automată disponibilă
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Germania

Germania

www.bmwi-wegweiser.de/start/ este portalul ghişeelor unice din Germania, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Prin intermediul său puteţi accesa ghişeele unice din cele 16 landuri germane („Bundesländer”). Portalul este disponibil în limbile germană şi engleză.

URL www.bmwi-wegweiser.de/start/ DeutschEnglish
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Grecia

Grecia

www.eu-go.gr este adresa portalului ghişeelor unice din această ţară, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limba greacă şi, parţial, în limba engleză.

URL www.eu-go.gr Ελληνικά English
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Irlanda

Irlanda

www.pointofsinglecontact.ie este adresa portalului ghişeelor unice din Irlanda, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limba engleză.

URL www.pointofsinglecontact.ie English Traducere automată disponibilă
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Islanda

Islanda

www.island.is/eugo este adresa portalului ghişeelor unice din Islanda, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limbile islandeză şi engleză.

URL www.island.is/eugo EnglishÍslenska
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Italia

Italia

www.impresainungiorno.gov.it/web/l-impresa-e-l-europa/home/ este adresa portalului ghişeelor unice din Italia, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limba italiană şi, parţial, în limba engleză.

URL www.impresainungiorno.gov.it/web/l-impresa-e-l-europa/home/ EnglishItaliano
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Letonia

Letonia

www.latvija.lv este adresa portalului ghişeelor unice din Letonia, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limba letonă şi, parţial, în limbile engleză şi rusă.

URL www.latvija.lv English Latviešu valoda
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Liechtenstein

Liechtenstein

www.llv.li/#/115618/ihre-ansprechpartner este adresa portalului ghişeelor unice din Liechtenstein, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limba germană.

URL www.llv.li/#/115618/ihre-ansprechpartner Deutsch
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Lituania

Lituania

www.verslovartai.lt este adresa portalului ghişeelor unice din Lituania, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limbile lituaniană şi engleză.

URL www.verslovartai.lt EnglishLietuvių kalba
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Luxemburg

Luxemburg

www.guichet.public.lu este adresa portalului ghişeelor unice din Luxemburg, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limbile franceză şi engleză.

URL www.guichet.public.lu DeutschFrançaisEnglish
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Malta

Malta

www.businessfirst.com.mt este adresa portalului dedicat ghişeelor unice din Malta, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limbile malteză şi engleză.

URL www.businessfirst.com.mt English
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Regatul Unit

Regatul Unit

https://www.gov.uk/ukwelcomes este adresa portalului ghişeelor unice din Regatul Unit, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limba engleză.

URL https://www.gov.uk/ukwelcomes English
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Norvegia

Norvegia

www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/ este adresa portalului ghişeelor unice din Norvegia, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limba norvegiană şi, parţial, în limba engleză.

URL www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/ EnglishNorsk
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Polonia

Polonia

www.businessinpoland.gov.pl este adresa portalului ghişeelor unice din Polonia, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limba polonă şi, parţial, în limba engleză.

URL www.businessinpoland.gov.pl English Polski Traducere automată disponibilă
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Portugalia

Portugalia

bde.portaldocidadao.pt/evo/landingpage.aspx este adresa portalului ghişeelor unice din Portugalia, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limbile portugheză, spaniolă şi engleză.

URL bde.portaldocidadao.pt/evo/landingpage.aspx English español Português
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Republica Cehă

Republica Cehă

www.businessinfo.cz este adresa portalului ghişeelor unice din Republica Cehă, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limbile cehă, engleză, germană, spaniolă, franceză şi rusă.

URL www.businessinfo.cz ČeštinaDeutschEnglishespañolfrançais Traducere automată disponibilă
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
România

România

www.edirect.e-guvernare.ro este adresa portalului ghişeelor unice din România, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limbile română, engleză, franceză.

URL www.edirect.e-guvernare.ro English français română
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Slovacia

Slovacia

www.slovensko.sk/en/title este adresa portalului ghişeelor unice din Republica Slovacă, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limbile slovacă şi engleză.

URL www.slovensko.sk/en/title EnglishSlovensky
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Slovenia

Slovenia

www.eugo.gov.si este adresa portalului dedicat ghişeelor unice din Slovenia, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limbile slovenă şi engleză.

URL www.eugo.gov.si EnglishSlovenščina
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Spania

Spania

www.eugo.es este adresa portalului ghişeelor unice din Spania, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limbile spaniolă, portugheză şi engleză.

URL www.eugo.es EnglishEspañol português
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Suedia

Suedia

www.verksamt.se/eugo este adresa portalului ghişeelor unice din Suedia, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limbile suedeză şi engleză.

URL www.verksamt.se/eugo EnglishSvenska
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Ţările de Jos (Olanda)

Ţările de Jos (Olanda)

Business.gov.nl este adresa portalului ghişeelor unice din Ţările de Jos, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limbile neerlandeză şi engleză.

URL Business.gov.nl EnglishNederlands
  ÎNCEPUTUL PAGINII »ÎNCEPUTUL PAGINII
Ungaria

Ungaria

www.magyarorszag.hu este adresa portalul ghişeelor unice din Ungaria, unde puteţi găsi informaţii despre cum să demaraţi o afacere sau să prestaţi servicii în această ţară. Portalul este disponibil în limba maghiară.

URL www.magyarorszag.hu EnglishMagyar
Österreich Belgique / België България / Bulgaria Croația Κύπρος - Kypros Česká republika Danmark Eesti Suomi / Finland France Deutschland Ελλάδα - Ellada Magyarország Ireland / Eire Italia Latvija Lietuva Luxembourg Malta Nederland Polska Portugal România Slovensko Slovenija España Sverige United Kingdom Ísland Liechtenstein Norge
Österreich
Austria
Belgique / België
Belgia
България / Bulgaria
Bulgaria
Hrvatska
Croația
Κύπρος - Kypros
Cipru
Česká republika
Republica Cehă
Danmark
Danemarca
Eesti
Estonia
Suomi / Finland
Finlanda
France
Franţa
Deutschland
Germania
Ελλάδα - Ellada
Grecia
Magyarország
Ungaria
Ireland / Eire
Irlanda
Italia
Italia
Latvija
Letonia
Lietuva
Lituania
Luxembourg
Luxemburg
Malta
Malta
Nederland
Ţările de Jos (Olanda)
Polska
Polonia
Portugal
Portugalia
România
România
Slovensko
Slovacia
Slovenija
Slovenia
España
Spania
Sverige
Suedia
United Kingdom
Marea Britanie
Ísland
Islanda
Liechtenstein
Liechtenstein
Norge
Norvegia