Kruimelpad

Vind alle informatie die u nodig heeft en handel online uw formaliteiten af

Wilt u uw bedrijfsactiviteiten uitbreiden naar andere EU-landen? Of wilt u een nieuw bedrijf starten in eigen land? De Centrale contactpunten staan voor u klaar.

Centrale contactpunten zijn overheidswebportals die u kunnen helpen met »

  • de regels, richtlijnen en formaliteiten die gelden voor dienstverlening
  • het online afhandelen van administratieve procedures (u kunt de nodige aanvraagformulieren, documenten e.d. elektronisch indienen)

U hoeft niet meer allerlei kantoren van verschillende diensten in verschillende landen af te lopen. In elk EU-land kunnen aanvragen nu online ingediend worden via een enkel toegangspunt, het Centrale contactpunt.

De contactpunten helpen u met een reeks praktische zaken »

  • Welke vergunningen, kennisgevingen e.d. heb ik nodig om een bedrijf te beginnen in een ander EU-land?
  • Wat moet ik doen als ik mijn diensten tijdelijk in het buitenland wil aanbieden?
  • Hoe vraag ik een vergunning aan? Welke organisatie behandelt mijn aanvraag?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn diploma's in het buitenland erkend worden?
  • Moet ik daar iets voor betalen? Zo ja, hoeveel? Hoe lang duurt een vergunningaanvraag?
  • Wat heb ik nodig om bijv. een restaurant of een winkel te beginnen? Of om als touroperator in een ander land te werken, zonder er een kantoor op te zetten?
  • Waar kan ik terecht voor informatie en advies?

Alle nationale Centrale contactpunten maken deel uit van het EUGO-netwerk.

Kies een land en u wordt doorgestuurd naar het Centrale contactpunt van dat land.

De Centrale contactpunten zijn overheidswebportals voor ondernemers in de dienstensector. Alle EU-landen moeten volgens de dienstenrichtlijn van de EU sinds december 2009 een Centraal contactpunt hebben. Zij zijn wettelijk niet verplicht hun belasting- en socialezekerheidsprocedures via de Centrale contactpunten beschikbaar te stellen. Maar veel EU-landen doen dit momenteel al wel, en wij moedigen de andere aan hun voorbeeld te volgen. Wilt u meer informatie over zakendoen in Europa, kijk dan eens op de Your Europe portal.

  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
België

België

www.business.belgium.be is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in België. De portal is beschikbaar in het Duits, Engels, Frans en Nederlands.

URL www.business.belgium.be DeutschEnglishFrançaisNederlands
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Bulgarije

Bulgarije

http://psc.egov.bg is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Bulgarije. De portal is in het Bulgaars.

URL http://psc.egov.bg българскиEnglish Machinevertaling beschikbaar
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Cyprus

Cyprus

www.businessincyprus.gov.cy is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Cyprus. De portal is in het Grieks en het Engels.

URL www.businessincyprus.gov.cy ΕλληνικάEnglish
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Denemarken

Denemarken

www.businessindenmark.dk is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Denemarken. De portal is in het Engels.

URL www.businessindenmark.dk danskDeutsch English lietuvių kalba polski
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Duitsland

Duitsland

www.dienstleisten-leicht-gemacht.de is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Duitsland. Op deze portal vindt u links naar de contactpunten in de 16 Duitse deelstaten ("Bundesländer"). De portal is in het Duits en het Engels.

URL www.dienstleisten-leicht-gemacht.de DeutschEnglish
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Estland

Estland

www.eesti.ee is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Estland. De portal is in het Engels, Estisch en Russisch.

URL www.eesti.ee Eesti keelEnglishPусский
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Finland

Finland

www.enterprisefinland.fi is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Finland. De portal is in het Engels, Fins en Zweeds.

URL www.enterprisefinland.fi EnglishSuomiSvenska
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Frankrijk

Frankrijk

www.guichet-entreprises.fr is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Frankrijk. De portal is in het Frans.

URL www.guichet-entreprises.fr Français Machinevertaling beschikbaar
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Griekenland

Griekenland

www.eu-go.gr is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Griekenland. De portal is in het Grieks en gedeeltelijk in het Engels.

URL www.eu-go.gr Ελληνικά English
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Hongarije

Hongarije

www.magyarorszag.hu is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Hongarije. De portal is in het Hongaars.

URL www.magyarorszag.hu EnglishMagyar
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
IJsland

IJsland

www.island.is/eugo is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in IJsland. De portal is in het IJslands en het Engels.

URL www.island.is/eugo EnglishÍslenska
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Ierland

Ierland

www.pointofsinglecontact.ie is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Ierland. De portal is in het Engels.

URL www.pointofsinglecontact.ie English Machinevertaling beschikbaar
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Italië

Italië

www.impresainungiorno.gov.it/web/l-impresa-e-l-europa/home/ is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Italië. De portal is in het Italiaans en gedeeltelijk in het Engels.

URL www.impresainungiorno.gov.it/web/l-impresa-e-l-europa/home/ EnglishItaliano
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Kroatië

Kroatië

www.psc.hr is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of aanbieden van diensten in Kroatië. De portal is in het Kroatisch en het Engels.

URL www.psc.hr EnglishHrvatski Machinevertaling beschikbaar
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Letland

Letland

www.latvija.lv is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Letland. De portal is in het Lets en gedeeltelijk in het Engels en het Russisch.

URL www.latvija.lv English Latviešu valoda
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Liechtenstein

Liechtenstein

www.llv.li/#/115618/ihre-ansprechpartner is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Liechtenstein. De portal is in het Duits.

URL www.llv.li/#/115618/ihre-ansprechpartner Deutsch
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Litouwen

Litouwen

www.verslovartai.lt is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Litouwen. De portal is in het Litouws en het Engels.

URL www.verslovartai.lt EnglishLietuvių kalba
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Luxemburg

Luxemburg

www.guichet.public.lu is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Luxemburg. De portal is in het Frans en het Engels.

URL www.guichet.public.lu DeutschFrançaisEnglish
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Malta

Malta

www.businessfirst.com.mt is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Malta. De portal is in het Maltees en het Engels.

URL www.businessfirst.com.mt English
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Nederland

Nederland

www.ondernemersplein.nl is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Nederland. De portal is in het Nederlands en het Engels.

URL www.ondernemersplein.nl EnglishNederlands
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Noorwegen

Noorwegen

www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/ is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Noorwegen. De portal is in het Noors en gedeeltelijk in het Engels.

URL www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/ EnglishNorsk
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Oostenrijk

Oostenrijk

www.eap.gv.at is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Oostenrijk. Op deze portal vindt u links naar de contactpunten in de 9 Oostenrijkse deelstaten ("Bundesländer"). De portal is in het Duits.

URL www.eap.gv.at DeutschEnglish
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Polen

Polen

www.businessinpoland.gov.pl is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Polen. De portal is in het Pools en gedeeltelijk in het Engels.

URL www.businessinpoland.gov.pl English Polski Machinevertaling beschikbaar
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Portugal

Portugal

bde.portaldocidadao.pt/evo/landingpage.aspx is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Portugal. De portal is in het Portugees, het Spaans en het Engels.

URL bde.portaldocidadao.pt/evo/landingpage.aspx English español Português
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Roemenië

Roemenië

www.edirect.e-guvernare.ro is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Roemenië. De portal is in het Roemeens, het Engels, het Frans.

URL www.edirect.e-guvernare.ro English français română
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Slovenië

Slovenië

www.eugo.gov.si is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Slovenië. De portal is in het Sloveens en het Engels.

URL www.eugo.gov.si EnglishSlovenščina
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Slowakije

Slowakije

www.slovensko.sk/en/title is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Slowakije. De portal is in het Slowaaks en het Engels.

URL www.slovensko.sk/en/title EnglishSlovensky
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Spanje

Spanje

www.eugo.es is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Spanje. De portal is in het Spaans, het Portugees en het Engels.

URL EnglishEspañol português
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Tsjechië

Tsjechië

www.businessinfo.cz is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Tsjechië. De portal is in het Tsjechisch, het Duits, het Spaans, het Frans, het Engels en het Russisch.

URL www.businessinfo.cz ČeštinaDeutschEnglishespañolfrançais Machinevertaling beschikbaar
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Verenigd Koninkrijk

Verenigd Koninkrijk

https://www.gov.uk/ukwelcomes is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in het Verenigd Koninkrijk. De portal is in het Engels.

URL https://www.gov.uk/ukwelcomes English
  NAAR BOVEN »NAAR BOVEN
Zweden

Zweden

www.verksamt.se/eugo is de portal van het Centrale contactpunt. Het biedt hulp bij het starten van een bedrijf of het aanbieden van diensten in Zweden. De portal is in het Zweeds en het Engels.

URL www.verksamt.se/eugo EnglishSvenska
Österreich Belgique / België България / Bulgaria Kroatië Κύπρος - Kypros Česká republika Danmark Eesti Suomi / Finland France Deutschland Ελλάδα - Ellada Magyarország Ireland / Eire Italia Latvija Lietuva Luxembourg Malta Nederland Polska Portugal România Slovensko Slovenija España Sverige United Kingdom Ísland Liechtenstein Norge
Österreich
Oostenrijk
Belgique / België
België
България / Bulgaria
Bulgarije
Hrvatska
Kroatië
Κύπρος - Kypros
Cyprus
Česká republika
Tsjechië
Danmark
Denemarken
Eesti
Estland
Suomi / Finland
Finland
France
Frankrijk
Deutschland
Duitsland
Ελλάδα - Ellada
Griekenland
Magyarország
Hongarije
Ireland / Eire
Ierland
Italia
Italië
Latvija
Lettland
Lietuva
Litouwen
Luxembourg
Luxemburg
Malta
Malta
Nederland
Nederland
Polska
Polen
Portugal
Portugal
România
Roemenië
Slovensko
Slowakije
Slovenija
Slovenië
España
Spanje
Sverige
Zweden
United Kingdom
Verenigd Koninkrijk
Ísland
IJsland
Liechtenstein
Liechtenstein
Norge
Noorwegen