Navigációs útvonal

Tájékozódjon és intézze adminisztratív ügyeit a világhálón!

Új üzleti lehetőségeket szeretne feltárni, vagy üzleti tevékenységét egy másik uniós országra is ki kívánja terjeszteni? Új vállalkozást szeretne alapítani otthon? Akkor az egyablakos ügyintézési pontokat Önnek találták ki!

Az a világhálón elérhető e-kormányzati portálok, amelyek segítségével »

  • tájékozódhat az Ön szolgáltatási területén érvényes szabályokról, rendelkezésekről és arról, milyen adminisztratív kötelezettségeknek kell eleget tennie,
  • az adminisztratív ügyeket a világhálón elintézheti (a szükséges kérelmek és igazoló dokumentumok elektronikus úton való benyújtásával).

Nem kell többé egyenként felkeresnie az érintett hivatalokat a különféle országokban. Ezentúl minden országban lehetőség van a kérelmek egyetlen kapcsolattartási ponton, az egyablakos ügyintézési pontokon keresztüli kezelésére.

Az segítségével egy sor gyakorlati ügyet intézhet el. »

  • Milyen engedélyekre és bejelentésekre van szükségem akkor, ha uniós országban szeretnék vállalkozást indítani?
  • Mit kell tennem akkor, ha külföldön ideiglenes jelleggel szeretnék szolgáltatást nyújtani?
  • Hogyan lehet engedélyt kérnem? Melyik szervezet foglalkozik a kérvényemmel?
  • Hogyan tudom elismertetni a szakmai képesítéseimet?
  • Kell-e valamilyen díjat fizetnem? Ha igen, milyen összegről van szó? Mennyi időbe telik, amíg az engedélyt megkapom?
  • Mit kell tennem, ha például éttermet vagy boltot szeretnék nyitni? Vagy akkor, ha anélkül szeretnék egy másik országban utazásszervezőként dolgozni, hogy ott állandó irodát nyitnék?
  • Hová fordulhatok további tanácsért és segítségért?

A tagállami mind tagjai az európai EUGO hálózatnak.

Csak válassza ki a kívánt országot, és az adott ország egyablakos ügyintézési pontjához irányítjuk át.

Az a szolgáltatási ágazatban tevékenykedő vállalkozók számára létrehozott e-kormányzati portálok. Az EU szolgáltatási irányelvének értelmében 2009 decembere óta minden tagállamban működnie kell egy egyablakos ügyintézési pontnak. Az uniós tagországokat azonban nem kötelezi jogszabály arra, hogy az adózással és a társadalombiztosítással kapcsolatos eljárásokat is elérhetővé tegyék az egyablakos ügyintézési pontokon keresztül. Ennek ellenére számos tagországban lehetőség van ilyen ügyek intézésére is, és a többi tagországot is e lehetőség megadására bátorítják. Ha további tájékoztatást kíván kapni arról, hogyan lehet vállalkozási tevékenységet folytatni Európában, kérjük, látogasson el az Európa Önökért portálra.

  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Ausztria

Ausztria

A világhálón a www.eap.gv.at címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Ausztriában. A portálon keresztül érheti el a 9 ausztriai régió (azaz „Bundesländer") egyablakos ügyintézési pontjait. A webhely német nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.eap.gv.at DeutschEnglish
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Belgium

Belgium

A világhálón a www.business.belgium.be címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Belgiumban. A webhely angol, francia, német és holland nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.business.belgium.be DeutschEnglishFrançaisNederlands
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Bulgária

Bulgária

A világhálón a http://psc.egov.bg címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Bulgáriában. A webhely bolgár nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL http://psc.egov.bg българскиEnglish Gépi fordítás igénybe vehető
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Ciprus

Ciprus

A világhálón a www.businessincyprus.gov.cy címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Cipruson. A webhely görög és angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.businessincyprus.gov.cy ΕλληνικάEnglish
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Cseh Köztársaság

Cseh Köztársaság

A világhálón a www.businessinfo.cz címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani a Cseh Köztársaságban. A webhely cseh, német, spanyol, francia, angol és orosz nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.businessinfo.cz ČeštinaDeutschEnglishespañolfrançais Gépi fordítás igénybe vehető
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Dánia

Dánia

A világhálón a www.businessindenmark.dk címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Dániában. A webhely angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.businessindenmark.dk danskDeutsch English lietuvių kalba polski
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Egyesült Királyság

Egyesült Királyság

A világhálón a https://www.gov.uk/ukwelcomes címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani az Egyesült Királyságban. A webhely angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL https://www.gov.uk/ukwelcomes English
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Észtország

Észtország

A világhálón a www.eesti.ee címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Észtországban. A webhely angol, észt és orosz nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.eesti.ee Eesti keelEnglishPусский
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Finnország

Finnország

A világhálón a www.suomi.fi/company címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Finnországban. A webhely angol, finn és svéd nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.suomi.fi/company EnglishSuomiSvenska
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Franciaország

Franciaország

A világhálón a www.guichet-entreprises.fr címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Franciaországban. A webhely francia nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.guichet-entreprises.fr Français Gépi fordítás igénybe vehető
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Görögország

Görögország

A világhálón a www.eu-go.gr címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Görögországban. A webhely görög és részben angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.eu-go.gr Ελληνικά English
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Hollandia

Hollandia

A világhálón a Business.gov.nl címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Hollandiában. A webhely holland és angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL Business.gov.nl EnglishNederlands
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Horvátország

Horvátország

A világhálón a www.psc.hr címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Horvátországban. A webhely horvát, angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.psc.hr EnglishHrvatski Gépi fordítás igénybe vehető
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Írország

Írország

A világhálón a www.pointofsinglecontact.ie címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Írországban. A webhely angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.pointofsinglecontact.ie English Gépi fordítás igénybe vehető
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Izland

Izland

A világhálón a www.island.is/eugo címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Izlandon. A webhely izlandi és angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.island.is/eugo EnglishÍslenska
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Lengyelország

Lengyelország

A világhálón a www.businessinpoland.gov.pl címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Lengyelországban. A webhely lengyel és részben angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.businessinpoland.gov.pl English Polski Gépi fordítás igénybe vehető
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Lettország

Lettország

A világhálón a www.latvija.lv címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Lettországban. A webhely lett, valamint részben angol és orosz nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.latvija.lv English Latviešu valoda
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Lichtenstein

Lichtenstein

A világhálón a www.llv.li/#/115618/ihre-ansprechpartner címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Liechtensteinben. A webhely német nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.llv.li/#/115618/ihre-ansprechpartner Deutsch
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Litvánia

Litvánia

A világhálón a www.verslovartai.lt címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Litvániában. A webhely litván és angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.verslovartai.lt EnglishLietuvių kalba
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Luxemburg

Luxemburg

A világhálón a www.guichet.public.lu címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Luxemburgban. A webhely francia és angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.guichet.public.lu DeutschFrançaisEnglish
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Magyarország

Magyarország

A világhálón a www.magyarorszag.hu címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Magyarországon. A webhely magyar nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.magyarorszag.hu EnglishMagyar
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Málta

Málta

A világhálón a www.businessfirst.com.mt címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Máltán. A webhely máltai és angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.businessfirst.com.mt English
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Németország

Németország

A világhálón a www.bmwi-wegweiser.de/start/ címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Németországban. A portálon keresztül érheti el a 16 német régió (azaz „Bundesländer") egyablakos ügyintézési pontjait. A webhely német és angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.bmwi-wegweiser.de/start/ DeutschEnglish
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Norvégia

Norvégia

A világhálón a www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/ címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Norvégiában. A webhely norvég és részben angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/ EnglishNorsk
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Olaszország

Olaszország

A világhálón a www.impresainungiorno.gov.it/web/l-impresa-e-l-europa/home/ címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Olaszországban. A webhely olasz és részben angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.impresainungiorno.gov.it/web/l-impresa-e-l-europa/home/ EnglishItaliano
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Portugália

Portugália

A világhálón a bde.portaldocidadao.pt/evo/landingpage.aspx címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Portugáliában. A webhely portugál, spanyol és angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL bde.portaldocidadao.pt/evo/landingpage.aspx English español Português
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Románia

Románia

A világhálón a www.edirect.e-guvernare.ro címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Romániában. A webhely román, angol, francia nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.edirect.e-guvernare.ro English français română
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Spanyolország

Spanyolország

A világhálón a www.eugo.es címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Spanyolországban. A webhely spanyol, portugál és angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.eugo.es EnglishEspañol português
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Svédország

Svédország

A világhálón a www.verksamt.se/eugo címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Svédországban. A webhely svéd és angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.verksamt.se/eugo EnglishSvenska
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Szlovákia

Szlovákia

A világhálón a www.slovensko.sk/en/title címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani a Szlovák Köztársaságban. A webhely szlovák és angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.slovensko.sk/en/title EnglishSlovensky
  AZ OLDAL TETEJÉRE »AZ OLDAL TETEJÉRE
Szlovénia

Szlovénia

A világhálón a www.eugo.gov.si címen érhető el az egyablakos ügyintézési pontok központi portálja. Ahhoz kaphat itt segítséget, hogyan lehet vállalkozást indítani vagy szolgáltatásokat nyújtani Szlovéniában. A webhely szlovén és angol nyelven áll a látogatók rendelkezésére.

URL www.eugo.gov.si EnglishSlovenščina
Österreich Belgique / België България / Bulgaria Horvátország Κύπρος - Kypros Česká republika Danmark Eesti Suomi / Finland France Deutschland Ελλάδα - Ellada Magyarország Ireland / Eire Italia Latvija Lietuva Luxembourg Malta Nederland Polska Portugal România Slovensko Slovenija España Sverige United Kingdom Ísland Liechtenstein Norge
Österreich
Ausztria
Belgique / België
Belgium
България / Bulgaria
Bulgária
Hrvatska
Horvátország
Κύπρος - Kypros
Ciprus
Česká republika
Cseh Köztársaság
Danmark
Dánia
Eesti
Észtország
Suomi / Finland
Finnország
France
Franciaország
Deutschland
Németország
Ελλάδα - Ellada
Görögország
Magyarország
Magyarország
Ireland / Eire
Írország
Italia
Olaszország
Latvija
Lettország
Lietuva
Litvánia
Luxembourg
Luxemburg
Malta
Málta
Nederland
Hollandia
Polska
Lengyelország
Portugal
Portugália
România
Románia
Slovensko
Szlovákia
Slovenija
Szlovénia
España
Spanyolország
Sverige
Svédország
United Kingdom
Egyesült Királyság
Ísland
Izland
Liechtenstein
Lichtenstein
Norge
Norvégia