Navigacijski put

Pronađite potrebne informacije i obavite formalnosti na internetu

Želite istražiti nove poslovne mogućnosti ili proširiti poslovanje na jednu od država članica? Planirate pokrenuti novi posao u svojoj zemlji? Onda su „jedinstvene kontaktne točke” ono što trebate.

Jedinstvene kontaktne točke online su portali e-vlade koje vam omogućuju da »

  • saznate više o pravilima, propisima i formalnostima koje se primjenjuju na uslužne djelatnosti
  • obavite administrativne formalnosti na internetu (dostavljanjem potrebnih obrazaca zahtjeva, popratnih dokumenata itd. elektroničkim putem)

Više ne morate osobno posjećivati pojedinačne službe različitih nadležnih tijela u različitim državama. Zahtjevi se mogu u svakoj državi članici elektronički obraditi putem jedinstvenih kontaktnih točaka.

Jedinstvene kontaktne točke mogu vam pomoći u rješavanju niza praktičnih problema »

  • Koje su potvrde ili dozvole potrebne za pokretanje posla u državi članici EU-a?
  • Što je potrebno za privremeno pružanje usluga u inozemstvu?
  • Kako se prijavljujem za dozvolu? Koje tijelo obrađuje moj zahtjev?
  • Kako mogu ishoditi priznavanje svojih stručnih kvalifikacija?
  • Moram li platiti pristojbu? Ako da, koliko? Koliko ću dugo čekati izdavanje dozvole?
  • Što je potrebno za otvaranje npr. restorana ili trgovine? Što je potrebno za rad kao organizator putovanja u drugoj državi bez stalnog sjedišta u njoj?
  • Kome se mogu obratiti za dodatne savjete i informacije?

Sve su nacionalne jedinstvene kontaktne točke dio europske mreže EUGO.

Odaberite državu koja vas zanima i bit ćete preusmjereni na jedinstvenu kontaktnu točku te države.

Jedinstvene kontaktne točke portali su e-vlade za poduzetnike koji se bave uslužnim djelatnostima. Od prosinca 2009. svaka država članica EU-a zakonom je obvezana imati jedinstvenu kontaktnu točku kako je utvrđeno Direktivom EU-a o uslugama. Direktivom se državama članicama EU-a ne nalaže da moraju u okviru kontaktnih točaka omogućiti rješavanje poreznih i socijalnih obveza. No velik broj država članica EU-a građanima već pruža tu mogućnost, a i sve ostale države se potiče da učine isto.

  VRH»VRH
Austrija

Jedinstvene kontaktne točke u Austriji

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.eap.gv.at. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Austriji. Putem njega možete pristupiti jedinstvenoj kontaktnoj točki 9 austrijskih pokrajina („Bundesländer”). Informacije su na njemačkom i engleskom.

URL www.eap.gv.at DeutschEnglish
  VRH»VRH
Belgija

Jedinstvene kontaktne točke u Belgiji

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.business.belgium.be. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Belgiji. Informacije su dostupne na engleskom, francuskom, njemačkom i nizozemskom.

URL www.business.belgium.be DeutschEnglishFrançaisNederlands
  VRH»VRH
Bugarska

Jedinstvene kontaktne točke u Bugarskoj

Središnja je jedinstvena kontaktna točka http://psc.egov.bg. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Bugarskoj. Informacije su na bugarskom.

URL http://psc.egov.bg българскиEnglish Strojno prevođenje dostupno
  VRH»VRH
Hrvatska

Jedinstvene kontaktne točke u Hrvatskoj

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.psc.hr. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Hrvatskoj. Informacije su na hrvatskom i engleskom.

URL www.psc.hr EnglishHrvatski Strojno prevođenje dostupno
  VRH»VRH
Cipar

Jedinstvene kontaktne točke na Cipru

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.businessincyprus.gov.cy. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga na Cipru. Informacije su na grčkom i engleskom.

URL www.businessincyprus.gov.cy ΕλληνικάEnglish
  VRH»VRH
Češka

Jedinstvene kontaktne točke u Češkoj

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.businessinfo.cz. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Češkoj. Informacije su na češkom, njemačkom, španjolskom, francuskom, engleskom i ruskom.

URL www.businessinfo.cz ČeštinaDeutschEnglishespañolfrançais Strojno prevođenje dostupno
  VRH»VRH
Danska

Jedinstvene kontaktne točke u Danskoj

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.businessindenmark.dk. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Danskoj. Informacije su na engleskom.

URL www.businessindenmark.dk dansk Deutsch English lietuvių kalba polski
  VRH»VRH
Estonija

Jedinstvena kontaktna točka u Estoniji

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.eesti.ee. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Estoniji. Informacije su na engleskom, estonskom i ruskom.

URL www.eesti.ee Eesti keelEnglishPусский
  VRH»VRH
Finska

Jedinstvene kontaktne točke u Finskoj

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.enterprisefinland.fi. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Finskoj. Informacije su na engleskom, finskom i švedskom.

URL www.enterprisefinland.fi EnglishSuomiSvenska
  VRH»VRH
Francuska

Jedinstvene kontaktne točke u Francuskoj

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.guichet-entreprises.fr. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Francuskoj. Informacije su na francuskom.

URL www.guichet-entreprises.fr Français Strojno prevođenje dostupno
  VRH»VRH
Njemačka

Jedinstvene kontaktne točke u Njemačkoj

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.dienstleisten-leicht-gemacht.de. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Njemačkoj. Putem njega možete pristupiti jedinstvenoj kontaktnoj točki 16 njemačkih saveznih država („Bundesländer”). Informacije su na njemačkom i engleskom.

URL www.dienstleisten-leicht-gemacht.de DeutschEnglish
  VRH»VRH
Grčka

Jedinstvene kontaktne točke u Grčkoj

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.eu-go.gr. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Grčkoj. Informacije su na grčkom te djelomično na engleskom.

URL www.eu-go.gr Ελληνικά English
  VRH»VRH
Mađarska

Jedinstvene kontaktne točke u Mađarskoj

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.magyarorszag.hu. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Mađarskoj. Informacije su na mađarskom.

URL www.magyarorszag.hu Magyar
  VRH»VRH
Island

Jedinstvene kontaktne točke na Islandu

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.island.is/eugo. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga na Islandu. Informacije su na islandskom i engleskom.

web-mjesto www.island.is/eugo EnglishÍslenska
  VRH»VRH
Irska

Jedinstvene kontaktne točke u Irskoj

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.pointofsinglecontact.ie. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Irskoj. Informacije su na engleskom.

URL www.pointofsinglecontact.ie English Strojno prevođenje dostupno
  VRH»VRH
Italija

Jedinstvene kontaktne točke u Italiji

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.impresainungiorno.gov.it/web/l-impresa-e-l-europa/home/. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Italiji. Informacije su na talijanskom te djelomično na engleskom.

URL www.impresainungiorno.gov.it/web/l-impresa-e-l-europa/home/ EnglishItaliano
  VRH»VRH
Latvija

Jedinstvene kontaktne točke u Latviji

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.latvija.lv. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Latviji. Informacije su na latvijskom te djelomično na engleskom i ruskom.

URL www.latvija.lv English Latviešu valoda
  VRH»VRH
Lihtenštajn

Jedinstvene kontaktne točke u Lihtenštajnu

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.llv.li/#/115618/ihre-ansprechpartner. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Lihtenštajnu. Informacije su na njemačkom.

URL www.llv.li/#/115618/ihre-ansprechpartner Deutsch
  VRH»VRH
Litva

Jedinstvene kontaktne točke u Litvi

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.verslovartai.lt. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Litvi. Informacije su na litavskom i engleskom.

URL www.verslovartai.lt EnglishLietuvių kalba
  VRH»VRH
Luksemburg

Jedinstvene kontaktne točke u Luksemburgu

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.guichet.public.lu. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Luksemburgu. Informacije su na francuskom i engleskom.

URL www.guichet.public.lu Français English
  VRH»VRH
Malta

Jedinstvene kontaktne točke na Malti

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.gov.mt. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga na Malti. Informacije su na engleskom.

URL www.businessfirst.com.mt English
  VRH»VRH
Nizozemska

Jedinstvene kontaktne točke u Nizozemskoj

Središnja je jedinstvena kontaktna točka Business.gov.nl. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Nizozemskoj. Informacije su na nizozemskom i engleskom.

URL Business.gov.nl EnglishNederlands
  VRH»VRH
Norveška

Jedinstvene kontaktne točke u Norveškoj

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Norveškoj. Informacije su na norveškom te djelomično na engleskom.

web-mjesto www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/ EnglishNorsk
  VRH»VRH
Poljska

Jedinstvene kontaktne točke u Poljskoj

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.businessinpoland.gov.pl. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Poljskoj. Informacije su na poljskom te djelomično na engleskom.

URL www.businessinpoland.gov.pl English Polski Strojno prevođenje dostupno
  VRH»VRH
Portugal

Jedinstvene kontaktne točke u Portugalu

Središnja je jedinstvena kontaktna točka bde.portaldocidadao.pt/evo/landingpage.aspx. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Portugalu. Informacije su na portugalskom, španjolskom i engleskom.

URL bde.portaldocidadao.pt/evo/landingpage.aspx English español Português
  VRH»VRH
Rumunjska

Jedinstvene kontaktne točke u Rumunjskoj

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.edirect.e-guvernare.ro. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Rumunjskoj. Informacije su na rumunjskom, engleskom i francuskom

URL www.edirect.e-guvernare.ro English français română
  VRH»VRH
Slovačka

Jedinstvene kontaktne točke u Slovačkoj

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.slovensko.sk/en/title. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Slovačkoj. Informacije su na slovačkom i engleskom.

URL www.slovensko.sk/en/title EnglishSlovensky
  VRH»VRH
Slovenija

Jedinstvene kontaktne točke u Sloveniji

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.eugo.gov.si. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Sloveniji. Informacije su na slovenskom i engleskom.

URL www.eugo.gov.si EnglishSlovenščina
  VRH»VRH
Španjolska

Jedinstvene kontaktne točke u Španjolskoj

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.eugo.es. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Španjolskoj. Informacije su na španjolskom, portugalskom i engleskom.

URL www.eugo.es EnglishEspañol português
  VRH»VRH
Švedska

Jedinstvene kontaktne točke u Švedskoj

Središnja je jedinstvena kontaktna točka www.verksamt.se/eugo. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Švedskoj. Informacije su na švedskom i engleskom.

URL www.verksamt.se/eugo EnglishSvenska
  VRH»VRH
Ujedinjena Kraljevina

Jedinstvene kontaktne točke u Ujedinjenoj Kraljevini

Središnja je jedinstvena kontaktna točka https://www.gov.uk/ukwelcomes. Na tom vam se portalu pružaju informacije o osnivanju poduzeća i pružanju usluga u Ujedinjenoj Kraljevini. Informacije su na engleskom.

URLhttps://www.gov.uk/ukwelcomes English
Österreich Belgique / België България / Bulgaria Croatia Κύπρος - Kypros Česká republika Danmark Eesti Suomi / Finland France Deutschland Ελλάδα - Ellada Magyarország Ireland / Eire Italia Latvija Lietuva Luxembourg Malta Nederland Polska Portugal România Slovensko Slovenija España Sverige United Kingdom Ísland Liechtenstein Norge
Österreich
Austrija
Belgique / België
Belgija
България / Bulgaria
Bugarska
Hrvatska
Hrvatska
Κύπρος - Kypros
Cipar
Česká republika
Češka
Danmark
Danska
Eesti
Estonija
Suomi / Finland
Finska
France
Francuska
Deutschland
Njemačka
Ελλάδα - Ellada
Grčka
Magyarország
Mađarska
Ireland / Eire
Irska
Italia
Italija
Latvija
Latvija
Lietuva
Litva
Luxembourg
Luksemburg
Malta
Malta
Nederland
Nizozemska
Polska
Poljska
Portugal
Portugal
România
Rumunjska
Slovensko
Slovačka
Slovenija
Slovenija
España
Španjolska
Sverige
Švedska
United Kingdom
Ujedinjeno Kraljevstvo
Ísland
Island
Liechtenstein
Lihtenštajn
Norge
Norveška