Navigointipolku

Sujuvaa asiointia internetin kautta

Haluatko selvittää uusia liiketoimintamahdollisuuksia tai laajentaa yrityksesi toimintaa toiseen EU-maahan? Aiotko perustaa uuden yrityksen omassa maassasi? Apua ja neuvoja saat kansallisista keskitetyistä asiointipisteistä.

Keskitetyt asiointipisteet ovat sähköisten viranomaispalvelujen portaaleja, joiden avulla »

  • saa tietoa palvelujen tarjontaan liittyvästä lainsäädännöstä, määräyksistä ja muodollisuuksista
  • voi hoitaa tarvittavat hallinnolliset muodollisuudet, esimerkiksi toimittaa tarvittavat hakemukset ja niiden liitteet sähköisesti

Enää ei tarvitse käydä monissa eri virastoissa useissa maissa. Kaikissa EU-maissa hakemuksen voi tehdä internetissä yhden keskitetyn asiointipisteen kautta.

Keskitetyt asiointipisteet auttavat monissa käytännön kysymyksissä »

  • Mitä toimilupia, ilmoituksia tai todistuksia tarvitsen, kun aloitan liiketoiminnan toisessa EU-maassa?
  • Mitä on tehtävä, kun haluan tilapäisesti tarjota palveluja toisessa EU-maassa?
  • Kuinka haen toimilupaa? Mikä organisaatio on vastuussa hakemukseni käsittelystä?
  • Kuinka saan ammatillisen pätevyyteni tunnustetuksi?
  • Joudunko maksamaan maksuja? Kuinka paljon? Miten pian saan toimilupani?
  • Mitä tarvitsen voidakseni perustaa esimerkiksi ravintolan tai myymälän? Tai toimia matkanjärjestäjänä toisessa maassa perustamatta sinne kuitenkaan pysyvää toimipistettä?
  • Mistä saan lisätietoa ja neuvoja?

Kaikki kansalliset keskitetyt asiointipisteet kuuluvat eurooppalaiseen EUGO-verkostoon.

Valitse maa, jonka keskitettyyn asiointipisteeseen haluat siirtyä.

Keskitetyt asiointipisteet ovat palvelualalla toimiville yrittäjille suunnattuja viranomaisportaaleja. Joulukuusta 2009 alkaen EU:n palveludirektiivi on edellyttänyt, että kaikissa EU-maissa on keskitetty asiointipiste. EU-mailla ei ole oikeudellista velvoitetta tarjota verotus- ja sosiaaliturvapalveluja keskitettyjen asiointipisteiden kautta. Niitä kuitenkin kannustetaan siihen, ja monissa EU-maissa se onkin jo mahdollista. Lisätietoa EU:ssa toimiville yrittäjille on Sinun Eurooppasi -portaalissa.

  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Alankomaat

Alankomaat

Keskitetty asiointipiste: Business.gov.nl. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Alankomaissa. Portaalin kielet ovat hollanti ja englanti.

URL Business.gov.nl EnglishNederlands
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Belgia

Belgia

Keskitetty asiointipiste: www.business.belgium.be. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Belgiassa. Portaalin kielet ovat hollanti, ranska, saksa ja englanti.

URL www.business.belgium.be DeutschEnglishFrançaisNederlands
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Bulgaria

Bulgaria

Keskitetty asiointipiste: http://psc.egov.bg. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Bulgariassa. Portaalin kieli on bulgaria.

URL http://psc.egov.bg българскиEnglish Konekäännös saatavilla
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Espanja

Espanja

Keskitetty asiointipiste: www.eugo.es. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Espanjassa. Portaalin kielet ovat espanja, portugali ja englanti.

URL www.eugo.es EnglishEspañol português
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Irlanti

Irlanti

Keskitetty asiointipiste: www.pointofsinglecontact.ie. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Irlannissa. Portaalin kieli on englanti.

URL www.pointofsinglecontact.ie English Konekäännös saatavilla
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Islanti

Islanti

Keskitetty asiointipiste: www.island.is/eugo. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Islannissa. Portaalin kielet ovat islanti ja englanti.

URL www.island.is/eugo EnglishÍslenska
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Italia

Italia

Keskitetty asiointipiste: www.impresainungiorno.gov.it/web/l-impresa-e-l-europa/home/. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Italiassa. Portaalin kieli on italia ja osin myös englanti.

URL www.impresainungiorno.gov.it/web/l-impresa-e-l-europa/home/ EnglishItaliano
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Itävalta

Itävalta

Liittovaltion keskitetty asiointipiste: www.eap.gv.at. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta tai palvelujen tarjoamisesta Itävallassa. Portaalin kautta pääsee Itävallan kunkin yhdeksän alueen (Bundesland) keskitettyyn asiointipisteeseen. Portaalin kieli on saksa.

URL www.eap.gv.at DeutschEnglish
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Kreikka

Kreikka

Keskitetty asiointipiste: www.eu-go.gr. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Kreikassa. Portaalin kieli on kreikka ja osin myös englanti.

URL www.eu-go.gr Ελληνικά English
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Kroatia

Kroatia

Keskitetty asiointipiste: www.psc.hr. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Kroatiassa. Portaalin kieli on kroaatti, englanti.

URL www.psc.hr EnglishHrvatski Konekäännös saatavilla
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Kypros

Kypros

Keskitetty asiointipiste: www.businessincyprus.gov.cy. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Kyproksessa. Portaalin kielet ovat kreikka ja englanti.

URL www.businessincyprus.gov.cy ΕλληνικάEnglish
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Latvia

Latvia

Keskitetty asiointipiste: www.latvija.lv. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Latviassa. Portaalin kieli on latvia ja osin myös englanti ja venäjä.

URL www.latvija.lv English Latviešu valoda
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Liechtenstein

Liechtenstein

Keskitetty asiointipiste: www.llv.li/#/115618/ihre-ansprechpartner. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Liechtensteinissa. Portaalin kieli on saksa.

URL www.llv.li/#/115618/ihre-ansprechpartner Deutsch
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Liettua

Liettua

Keskitetty asiointipiste: www.verslovartai.lt. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Liettuassa. Portaalin kielet ovat liettua ja englanti.

URL www.verslovartai.lt EnglishLietuvių kalba
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Luxemburg

Luxemburg

Keskitetty asiointipiste: www.guichet.public.lu. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Luxemburgissa. Portaalin kielet ovat ranska ja englanti.

URL www.guichet.public.lu DeutschFrançaisEnglish
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Malta

Malta

Keskitetty asiointipiste: www.businessfirst.com.mt. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Maltassa. Portaalin kielet ovat malta ja englanti.

URL www.businessfirst.com.mt English
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Norja

Norja

Keskitetty asiointipiste: www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Norjassa. Portaalin kieli on norja ja osin myös englanti.

URL www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/ EnglishNorsk
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Portugali

Portugali

Keskitetty asiointipiste: bde.portaldocidadao.pt/evo/landingpage.aspx. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Portugalissa. Portaalin kielet ovat portugali, espanja ja englanti.

URL bde.portaldocidadao.pt/evo/landingpage.aspx English español Português
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Puola

Puola

Keskitetty asiointipiste: www.businessinpoland.gov.pl. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Puolassa. Portaalin kieli on puola ja osin myös englanti.

URL www.businessinpoland.gov.pl English Polski Konekäännös saatavilla
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Ranska

Ranska

Keskitetty asiointipiste: www.guichet-entreprises.fr. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Ranskassa. Portaalin kieli on ranska.

URL www.guichet-entreprises.fr Français Konekäännös saatavilla
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Romania

Romania

Keskitetty asiointipiste: www.edirect.e-guvernare.ro. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Romaniassa. Portaalin kielet ovat romania, englanti, ranska.

URL www.edirect.e-guvernare.ro English français română
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Ruotsi

Ruotsi

Keskitetty asiointipiste: www.verksamt.se/eugo. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Ruotsissa. Portaalin kielet ovat ruotsi ja englanti.

URL www.verksamt.se/eugo EnglishSvenska
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Saksa

Saksa

Liittovaltion keskitetty asiointipiste: www.dienstleisten-leicht-gemacht.de. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Saksassa. Portaalin kautta pääsee Saksan kunkin 16 alueen (Bundesland) keskitettyyn asiointipisteeseen. Portaalin kielet ovat saksa ja englanti.

URL www.dienstleisten-leicht-gemacht.de DeutschEnglish
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Slovakia

Slovakia

Keskitetty asiointipiste: www.slovensko.sk/en/title. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Slovakiassa. Portaalin kielet ovat slovakki ja englanti.

URL www.slovensko.sk/en/title EnglishSlovensky
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Slovenia

Slovenia

Keskitetty asiointipiste: www.eugo.gov.si. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Sloveniassa. Portaalin kielet ovat sloveeni ja englanti.

URL www.eugo.gov.si EnglishSlovenščina
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Suomi

Suomi

Keskitetty asiointipiste: www.enterprisefinland.fi. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Suomessa. Portaalin kielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.

URL www.enterprisefinland.fi EnglishSuomiSvenska
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Tanska

Tanska

Keskitetty asiointipiste: www.businessindenmark.dk. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Tanskassa. Portaalin kielet ovat englanti, saksa, liettua, puola.

URL www.businessindenmark.dk Deutsch English lietuvių kalba polski
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Tšekki

Tšekki

Keskitetty asiointipiste: www.businessinfo.cz. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Tšekissä. Portaalin kielet ovat tšekki, saksa, espanja, ranska, venäjä ja englanti.

URL www.businessinfo.cz ČeštinaDeutschEnglishespañolfrançais Konekäännös saatavilla
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Unkari

Unkari

Keskitetty asiointipiste: www.magyarorszag.hu. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Unkarissa. Portaalin kieli on unkari.

URL www.magyarorszag.hu EnglishMagyar
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Viro

Viro

Keskitetty asiointipiste: www.eesti.ee. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Virossa. Portaalin kielet ovat viro, englanti ja venäjä.

URL www.eesti.ee Eesti keelEnglishPусский
  SIVUN ALKUUN »SIVUN ALKUUN
Yhdistynyt Kuningaskunta

Yhdistynyt Kuningaskunta

Keskitetty asiointipiste: https://www.gov.uk/ukwelcomes. Portaalista löytyy tietoa yrityksen perustamisesta ja palvelujen tarjoamisesta Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Portaalin kieli on englanti.

URL https://www.gov.uk/ukwelcomes English
Österreich Belgique / België България / Bulgaria Kroatia Κύπρος - Kypros Česká republika Danmark Eesti Suomi / Finland France Deutschland Ελλάδα - Ellada Magyarország Ireland / Eire Italia Latvija Lietuva Luxembourg Malta Nederland Polska Portugal România Slovensko Slovenija España Sverige United Kingdom Ísland Liechtenstein Norge
Österreich
Itävalta
Belgique / België
Belgia
България / Bulgaria
Bulgaria
Hrvatska
Kroatia
Κύπρος - Kypros
Kypros
Česká republika
Tšekki
Danmark
Tanska
Eesti
Viro
Suomi / Finland
Suomi
France
Ranska
Deutschland
Saksa
Ελλάδα - Ellada
Kreikka
Magyarország
Unkari
Ireland / Eire
Irlanti
Italia
Italia
Latvija
Latvia
Lietuva
Liettua
Luxembourg
Luxemburg
Malta
Malta
Nederland
Alankomaat
Polska
Puola
Portugal
Portugali
România
Romania
Slovensko
Slovakia
Slovenija
Slovenia
España
Espanja
Sverige
Ruotsi
United Kingdom
Yhdistynyt Kuningaskunta
Ísland
Islanti
Liechtenstein
Liechtenstein
Norge
Norja