Csoportos látogatások

  • A csoport mérete: 15–180 fő
  • Előzetes bejelentkezés: legalább 10 héttel előre.
  • Visszaigazolás: A látogatóközpont a kérelem benyújtásától számított 2 héten belül visszaigazoló üzenetet küld, a látogatás szervezéséért felelős személy elérhetőségeivel. Ha nem kap ilyen üzenetet, e-mailben jelezze a következő címen: COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu.
  • Díj: A látogatás ingyenes
  • Látogatók minimális életkora: 15 év
  • Nyelvek: A jelentkezéskor kérjük, jelölje meg a kívánt nyelvet, amely az EU bármely hivatalos nyelve lehet.
  • Személyazonosító okmányok: Az épületbe való bejutáshoz érvényes személyazonosító igazolvánnyal vagy útlevéllel kell rendelkezni (vezetői engedélyeket nem fogadunk el).
  • Lemondás: Kérjük, ha le kívánja mondani a látogatást, erről legkésőbb 2 héttel a látogatás tervezett időpontja előtt értesítsen minket a COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu e-mail címen, a látogatás azonosítószámának megjelölésével.
  • A késve érkező csoportok látogatását a Bizottságnak jogában áll törölnie. Kérjük, lemondási szándékát jelezze a +32 (0) 2-296-7297 telefonszámon.

A látogatóközpont háromféle csoportos látogatást szervez:

Helyszín és odajutás

Az Európai Bizottság brüsszeli látogatóközpontja

Előfordulhat, hogy a látogatások helyszíne ettől eltér. Ezt a visszaigazoló üzenetben jelezzük.

Bejárat

A Rue de la Loi és a Rue du Taciturne sarkán.

visitors_centre_entrance.jpg

Visitors Centre Entrance
© European Commission, Georges Boulougouris

Tömegközlekedés

A látogatóközpont megközelítéséhez javasoljuk a tömegközlekedés használatát. A legközelebbi megálló a „Schuman”, amely metróval és busszal is elérhető. A megállóból kijövet kövesse a „Berlaymont” nevű kijárat jelzéseit.

A látogatóbuszok számára a Rue du Taciturne utcában biztosítunk parkolóhelyet (a Rue de la Loi felől érkezve a jobb oldalon).

Biztonsági vizsgálat

A látogatóközpontba érkezőknek érvényes személyazonosító igazolványt vagy útlevelet kell bemutatniuk (vezetői engedélyeket nem fogadunk el). A látogatóknak emellett detektoros fémkapukon kell keresztülhaladniuk (mint a repülőtereken), ahol a személyes holmikat röntgenkészülékkel átvizsgálják.

Kerekesszék

A látogatóközpont a kerekesszékkel közlekedők számára akadálymentesítve van. Kérjük, különleges igényeit jelezze a látogatási kérelmen.

Szolgáltatások

A látogatóközpontban Wi-Fi hálózat vehető igénybe.

Kapcsolatfelvétel

 

 

Egyéb lehetőségek