Magyarországi képviselete

Hírek

Pages

13/09/2017

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a mai napon Strasbourgban, az Európai Parlament tagjai előtt megtartotta az Unió helyzetét értékelő 2017. évi beszédét.

Category:
Jogérvényesülés, belügy és a polgárok jogai, Az Európai Unió áttekintése
06/09/2017

A Bizottság ma négy eredményjelentésben ismerteti azokat az intézkedéseket, melyekre az európai migrációs stratégia megvalósításának keretében került sor a migráció hatékonyabb kezelése és az EU külső határainak jobb védelme érdekében.

Category:
Jogérvényesülés, belügy és a polgárok jogai
A romák társadalmi befogadása: Javítani kell az oktatáshoz és a foglalkoztatáshoz való hozzáférést
30/08/2017

A Bizottság kiértékelte, hogy a tagállamok hogyan hajtják végre nemzeti romaintegrációs stratégiáikat. Az értékelésből kiderül, hogyan változott a romák helyzete 2011 óta.

Category:
Kultúra, oktatás és ifjúság, Foglalkoztatás és szociális jogok
Európai tavasz? A legfrissebb Eurobarométer felmérés szerint nő az optimizmus és a bizalom
03/08/2017

Egy évvel az Egyesült Királyságban tartott népszavazást követően az EU-ban az emberek egyre növekvő többsége tekint derűlátóan az Európai Unió jövőjére.

Category:
Az Európai Unió áttekintése
Menekültek áthelyezése
27/07/2017

A menekültek EU-n belüli áthelyezése kapcsán különböző vélemények és híresztelések láttak napvilágot az utóbbi napokban. Az alábbi összefoglalóban választ adunk a legfontosabb kérdésekre.

Category:
Külkapcsolatok és külügyek, Jogérvényesülés, belügy és a polgárok jogai
Dimitrisz Avramopulosz
26/07/2017

A Bizottság ma elfogadta a migránsok EU-n belüli áthelyezéséről és a menekültek EU-n kívülről történő áttelepítéséről szóló tizennegyedik jelentését. Ezzel párhuzamosan megtette a Csehország, Lengyelország és Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárások következő lépését.

Category:
Külkapcsolatok és külügyek, Jogérvényesülés, belügy és a polgárok jogai
20/07/2017

Magyarországon különböző – sajnálatos módon részben kormánykörökhöz tartozó – csatornákon keresztül az a híresztelés kering, hogy az Európai Bizottság, állítólagosan mások által kitalált terveket végrehajtva, évente egymillió menekültet kíván Európába telepíteni. 

Category:
Jogérvényesülés, belügy és a polgárok jogai
19/07/2017

Négy hónappal azután, hogy a Bizottság előterjesztette az Európa jövőjéről szóló fehér könyvet, új erőre kap az Európa jövőjéről szóló vita, amely eddig potenciálisan több mint 30 millió polgárt szólított meg. 

Category:
Az Európai Unió áttekintése
14/07/2017

Az Európai Bizottság megállapította, hogy a megújuló energiaforrásból származó villamos energia termelésére vonatkozó új magyar támogatási program összhangban áll az uniós állami támogatási szabályokkal.

Category:
Energia és természeti erőforrások
Pályázatot hirdet a Bizottság az EU-ról szóló ismeretterjesztésért: 50 ezer euró a fődíj
07/07/2017

Az Európai Bizottság pályázati felhívást tett közzé az „Altiero Spinelli-díj” elnyerésére.

Category:
Az Európai Unió áttekintése

Pages