Magyarországi képviselete

Hírek

Pages

Az Európai Bizottság válasza a nemzeti konzultációra
26/04/2017

Az Európai Bizottsági ma válaszolt a nemzeti konzultációban tett magyar állításokra és kötelezettségszegési eljárást indított a magyar felsőoktatási törvény ügyében.

Category:
Jogérvényesülés, belügy és a polgárok jogai, Az Európai Unió áttekintése
Caramel nagykoncertje, futóverseny és családi programok az uniós csatlakozás évfordulóján
26/04/2017

Az elmúlt évek hagyományához híven idén is különleges eseménnyel emlékezünk meg az Európa-napról és Magyarország EU-csatlakozásának évfordulójáról: Európa-napi fesztivál és futóverseny lesz május 7-én Budapesten a Szabadság téren.

Category:
Az Európai Unió áttekintése
ciális jogok: bizottsági javaslat a szociális jogok európai pillérének létrehozására, a munka és a magánélet közötti egyensúly és eszmecsere Európa szociális dimenziójáról
26/04/2017

Az Európai Bizottság kiemelt feladatának tekinti egy méltányosabb Európa építését, így Európa szociális dimenziójának erősítésére vonatkozó ígéretéhez híven ma elfogadta a szociális jogok európai pillérére vonatkozó javaslatát és egyéb kezdeményezéseket.

Category:
Foglalkoztatás és szociális jogok, Az Európai Unió áttekintése
12/04/2017

A biztosi testület ma Frans Timmermans első alelnök vezetésével megvitatta azokat a magyarországi fejleményeket, amelyek az utóbbi időben széles körben aggályokat vetettek fel.

Category:
Jogérvényesülés, belügy és a polgárok jogai
Két kiválósági központ indul Magyarországon uniós támogatással
11/04/2017

Az Európai Unió összesen 13,4 milliárd forinttal támogatja két új kutatási konzorcium létrehozását a termelésinformatika és termelésirányítás, valamint a molekuláris orvostudományok területén.

Category:
Régiók és helyi fejlesztés, Tudomány és technológia
10/04/2017

Az Európai Bizottság ma tette közzé a 2017. évi uniós igazságügyi eredménytáblát, mely összehasonlító áttekintést ad az uniós tagállamok igazságügyi rendszereinek hatékonyságáról, minőségéről és függetlenségéről.

Category:
Jogérvényesülés, belügy és a polgárok jogai
Közös fellépés a félrevezető utazásfoglalási weboldalak ellen
07/04/2017

Az Európai Bizottság és a tagállamok fogyasztóvédelmi hatóságai fellépnek a félrevezető utazásfoglalási weboldalak ellen.

Category:
Környezetvédelem, fogyasztóvédelem és egészségügy, Közlekedés és utazás
Kallós Zoltán erdélyi magyar néprajzkutató és népzenegyűjtő elnyerte az Európai Unió Kulturális Örökség (Europa Nostra) díját
05/04/2017

Az Európai Bizottság és az Europa Nostra a mai napon nyilvánosságra hozta a kulturális örökségvédelem terén legnevesebbnek számító uniós elismerés, az Európai Unió Kulturális Öröksége díj / az Europa Nostra-díj 2017. évi díjazottjait.

Category:
Kultúra, oktatás és ifjúság
Juncker-terv: 40 milliárd forintos megállapodás ezer magyar kkv támogatására
03/04/2017

Az Európai Beruházási Alap (EBA) és az Erste Bank megállapodást írt alá, melynek keretében az Erste Bank 40 milliárd forintot helyezhet ki magyar kis- és középvállalkozásoknak.

Category:
Üzleti élet, Gazdaságpolitika, pénz- és adóügyek, Az Európai Unió áttekintése
Dimitrisz Avramopulosz  biztos budapesti nyilatkozata
28/03/2017

Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztos március 28-án Budapesten megbeszélést folytatott Pintér Sándor belügyminiszterrel és Trócsányi László igazságügyi miniszterrel. A megbeszélést követő sajtótájékoztatón így nyilatkozott:

Category:
Jogérvényesülés, belügy és a polgárok jogai, Az Európai Unió áttekintése

Pages