Magyarországi képviselete

Kezdőlap

  • Juncker elnök évértékelő beszéde

    Jean-Claude Juncker elnök szeptember 14-én tartotta az Unió helyzetét értékelő idei beszédét és új bizottsági kezdeményezéseket jelentett be a gazdaság fellendítése és Európa biztonságának és védelmének megerősítése érdekében.

  • Az európai beruházási terv

    Az európai beruházási tervről általában valamint  gyakorlati útmutató vállalkozásoknak.

Hírek
Budapest és Székesfehérvár közötti vasúti összeköttetés
20/10/2016

Magyarország beruházási célú finanszírozásban részesül a Kohéziós Alapból a fenntartható közlekedés fejlesztésére.

Kézzelfogható eredmények a migrációban érintett származási és tranzitországokkal való együttműködésben
18/10/2016

Az Európai Bizottság ma hozta nyilvánosságra első eredményjelentését a migráció hatékonyabb együttes kezelését célzó, harmadik országokra vonatkozó új partnerségi keret végrehajtásáról.

Események
Egy csésze Európa – Portugália

English version

Portugália 30 éve tagja az Európai Uniónak, ezért az októberi menü: Egy csésze Portugália. Miközben átbeszéljük az ország uniós létének különböző stációit, megemlítjük a világbirodalmi régmúltat is. Portugáliának köszönhetjük Brazíliát, a Jóreménység Fokát és az első tengeri utat Indiába. Az ibériai állam 10 milliós népességű, de a Földön 250 milliós a portugál anyanyelvűek száma. A legendás Camões, a 75 álnéven publikáló Pessoa, és a Nobel-díjas Saramago is képzeletbeli vendégeink lesznek. Miközben sárga villamossal beutazzuk Lisszabon központját, más UNESCO világörökségi helyszínekre is ellátogatunk. És közben portugál finomságot kóstolunk.

Dátum:
25/10/2016
Időpont:
18:00
Lumière Filmklub – Két nap, egy éjszaka

A film főszereplője, Sandra évekig dolgozott egy gyárban, de néhány hónapos betegszabadsága után főnöke lehetetlen feladat elé állítja: csak akkor jöhet vissza, ha rábeszéli kollégáit, hogy azok mondjanak le az év végi bónuszukról. A cég indoklása szerint nincs forrás egyaránt a bónuszokra és Sandra fizetésére. A gyenge, megalázott nő szembeszáll az őt elbocsátó vállalattal: a hétvégét kollégái győzködésével tölti, hogy félelmeit és saját korlátait leküzdve új emberként nézzen szembe hétfőn reggel a feletteseivel.

Dátum:
18/10/2016
Időpont:
19:00
Mit tesz Önért az EU?