Magyarországi képviselete

Kezdőlap

Hírek
Mennyire digitális országban él Ön? Az európai mutatók javultak, de a digitális szakadékot még nem sikerült áthidalni
03/03/2017

Az Európai Bizottság ma tette közzé a digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutató (DESI) 2017-es értékeit.

Bizottsági fehér könyv Európa jövőjéről: hogyan tovább a 27 tagú EU egységével?
01/03/2017

Az Európai Bizottság ma fehér könyvet terjesztett elő Európa jövőjéről. A fehér könyv a következő évtized Európát érintő főbb kihívásait és lehetőségeit vázolja fel. A dokumentum öt forgatókönyv alapján mutatja be, miként alakulhat az Unió 2025-ig attól függően, hogy milyen utat választ.

Események
Rome 60 anniversary

Az Európai Bizottság Magyarországon számos eseményt tervez az Európai Gazdasági Közösséget, az Európai Unió elődszervezetet alapító Római Szerződés 1957. március 25-i aláírásának 60. évfordulója alkalmából.

Dátum:
07/05/2017
Időpont:
10:00
Az Instavers bemutatja: Európa, közélet, költészet

English version

Az est folyamán a közélet és az irodalom kapcsolatáról lesz szó, szóba kerül majd, hogy a műfordítók hogyan járulnak hozzá a közös európai kulturális értékeink megőrzéséhez, hogy egy‐egy európai darab magyarra fordítása miként mozdítja elő Európa kulturális és nyelvi sokszínűségét. Sorra kerülnek a demokratikus gondolkodás kérdései Európában. Szó lesz európai irodalmi trendekről is. A válság valóban az értelmiség és más társadalmi rétegek ellentétéről szólna?

Dátum:
27/04/2017
Időpont:
19:00
Mit tesz Önért az EU?