Magyarországi képviselete

Kezdőlap

  • Juncker elnök évértékelő beszéde

    Jean-Claude Juncker elnök szeptember 14-én tartotta az Unió helyzetét értékelő idei beszédét és új bizottsági kezdeményezéseket jelentett be a gazdaság fellendítése és Európa biztonságának és védelmének megerősítése érdekében.

  • Az európai beruházási terv

    Az európai beruházási tervről általában valamint  gyakorlati útmutató vállalkozásoknak.

Hírek
Átláthatósági nyilvántartás
28/09/2016

Az Európai Bizottság már eddig is példát mutatott azzal, hogy az érdekképviselőknek csak az átláthatósági nyilvántartásban való nyilvános regisztrációjuk esetén engedte meg a döntéshozóival való kapcsolatfelvételt.

06/09/2016

Az EU és a tagállamok közös fellépésének köszönhetően jóval kevesebb menekült jön az Unióba, mint egy évvel korábban. 2016 júliusában például 60 %-kal kevesebben érkeztek, mint tavaly júliusban.

Események
Egy csésze Európa – Portugália

Portugália 30 éve tagja az Európai Uniónak, ezért az októberi menü: Egy csésze Portugália. Miközben átbeszéljük az ország uniós létének különböző stációit, megemlítjük a világbirodalmi régmúltat is. Portugáliának köszönhetjük Brazíliát, a Jóreménység Fokát és az első tengeri utat Indiába. Az ibériai állam 10 milliós népességű, de a Földön 250 milliós a portugál anyanyelvűek száma. A legendás Camões, a 75 álnéven publikáló Pessoa, és a Nobel-díjas Saramago is képzeletbeli vendégeink lesznek. Miközben sárga villamossal beutazzuk Lisszabon központját, más UNESCO világörökségi helyszínekre is ellátogatunk. És közben portugál finomságot kóstolunk.

Dátum:
25/10/2016
Időpont:
18:00
Lumière Filmklub – Két nap, egy éjszaka

A film főszereplője, Sandra évekig dolgozott egy gyárban, de néhány hónapos betegszabadsága után főnöke lehetetlen feladat elé állítja: csak akkor jöhet vissza, ha rábeszéli kollégáit, hogy azok mondjanak le az év végi bónuszukról. A cég indoklása szerint nincs forrás egyaránt a bónuszokra és Sandra fizetésére. A gyenge, megalázott nő szembeszáll az őt elbocsátó vállalattal: a hétvégét kollégái győzködésével tölti, hogy félelmeit és saját korlátait leküzdve új emberként nézzen szembe hétfőn reggel a feletteseivel.

Dátum:
18/10/2016
Időpont:
19:00
Mit tesz Önért az EU?