Magyarországi képviselete

Események

Vitafórum az Európai Bizottság „Tiszta energia minden európainak” címet viselő intézkedéstervezetéről

Az Európai Bizottság 2016 novemberében fontos, az energetika több területét érintő intézkedéscsomagot fogadott el. Az intézkedéscsomag célja a megújulók piaci integrációja, a hatékonyabb piaci működés elősegítése, az ellátásbiztonság és energiahatékonyság növelése, végső soron az EU által vállalt 2030-ig tartó időszakra vonatkozó éghajlat- és energiapolitikai célkitűzések megvalósulásának biztosítása.

Dátum:
19/06/2017
Időpont:
14:00
Helyszín:
Európa Pont, 1024 Budapest, Lövőház utca 35.
Tea a magyar EU-biztossal – Párbeszéd a polgárokkal európai aktualitásokról

Kiemelt témák: félidejéhez ért a Juncker-bizottság mandátuma, európai szemeszter: országspecifikus ajánlások a Bizottságtól.

Dátum:
09/06/2017
Időpont:
17:00
Helyszín:
Európa Pont, 1024 Budapest, Lövőház utca 35.
Pásztor Anna koncert

Az Anna and the Barbies hazánk egyik legtöbbet koncertező zenekarává vált az elmúlt években, elképesztő energiákkal sodorva el a közönséget egy szürreális és izgalmas világba. Mindezek folyton izzó gyújtózsinórja Pásztor Anna, az extravagáns, őrült megjelenésével is figyelemfelkeltő énekesnő, aki ezúttal – tőle szokatlan módon – székre ül, hogy teret adjon dalaik újraértelmezett zeneiségének, valamint mély értelmű gondolatvilágának és a bennük rejlő üzeneteknek

Dátum:
24/05/2017
Időpont:
20:00
Teljes élet 4 keréken

Meghívott vendégeinkkel a fogyatékkal élőket segítő innovatív ötletekről, és alkalmazásokról beszélgetünk, majd a  Never Give Up Gospel Kórus lép az Európa Pont színpadára. A kórust a Nem Adom Fel alapítvány 2013-ban szervezete meg fogyatékkal élő művészekből. Azóta fesztiválok és esélyegyenlőségi események visszatérő vendégei lettek.

Dátum:
23/05/2017
Időpont:
19:00
Helyszín:
Európa Pont, 1024 Budapest, Lövoház utca 35.
Lumiére Filmklub:Tiszta szívvel

A film egy kerekes székes bandáról szól: két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekes székes bérgyilkossal és a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött mindennapok kihívásait.

Dátum:
15/05/2017
Időpont:
20:00
Helyszín:
Európa Pont, 1024 Budapest, Lövoház utca 35.
Egy csésze Ciprus

Idén Európa egyik kulturális fővárosa a ciprusi Páfosz, ezért a májusi menü: Egy csésze Ciprus. Elmeséljük, hogy a mitológia szerint hogyan született a város és min ment keresztül történelme során. Bemutatjuk a város UNESCO Világörökség részét képező régészeti emlékeit. Közben nem feledkezünk el arról sem, hogy a legenda szerint, a város közelében született, azaz emelkedett ki a habokból Aphrodité, a szépség és a szerelem istennője. Megtudjuk, miért választotta a város idei mottójául a „Kontinenseket összekötni, kultúrák közé hidat emelni” jelmondatot. Kiemeljük az Európa Kulturális Fővárosa projekt 300 programjából a legizgalmasabbakat. És közben megkóstoljuk a ciprusi konyha pár jellegzetes fogását.

Dátum:
11/05/2017
Időpont:
18:00
Helyszín:
Európa Pont, 1024 Budapest, Lövoház utca 35.
Rome 60 anniversary

Az Európai Bizottság Magyarországon számos eseményt tervez az Európai Gazdasági Közösséget, az Európai Unió elődszervezetet alapító Római Szerződés 1957. március 25-i aláírásának 60. évfordulója alkalmából.

Dátum:
07/05/2017
Időpont:
10:00
Európa Nap

A minden évben megrendezett Európa-nap (május 9.) az európai béke és egység ünnepe. Az Európai Bizottság Magyarországon is számos eseményt tervez az idei Európa-nap alkalmából.

Dátum:
07/05/2017
Időpont:
10:00
Az Instavers bemutatja: Európa, közélet, költészet

English version

Az est folyamán a közélet és az irodalom kapcsolatáról lesz szó, szóba kerül majd, hogy a műfordítók hogyan járulnak hozzá a közös európai kulturális értékeink megőrzéséhez, hogy egy‐egy európai darab magyarra fordítása miként mozdítja elő Európa kulturális és nyelvi sokszínűségét. Sorra kerülnek a demokratikus gondolkodás kérdései Európában. Szó lesz európai irodalmi trendekről is. A válság valóban az értelmiség és más társadalmi rétegek ellentétéről szólna?

Dátum:
27/04/2017
Időpont:
19:00
Helyszín:
Európa Pont, 1024 Budapest, Lövoház utca 35.
Ökoanyu - Fenntartható-e a fenntarthatóság?

English version

Az idei Föld Napja alkalmából Ökoanyu meghívja barátait az Európa Pontba, akikkel a fenntarthatóságról beszélget, előadást tart a hétköznapi kozmetikumainkban lévő anyagokról és közben érdekes foglakozások is várják az érdeklődőket.

Dátum:
21/04/2017
Időpont:
18:00
Helyszín:
Európa Pont, 1024 Budapest, Lövoház utca 35.