EU:n tupakanvastaiset kampanjat

Eurooppalaisista 29 prosenttia tupakoi, ja tupakointi on edelleen suurin yksittäinen ehkäistävissä oleva kuolin- ja sairastumissyy EU:ssa. Tupakoitsijoista 31 prosenttia on yrittänyt lopettaa tupakoinnin viimeksi kuluneen vuoden aikana.

Yleisen tupakkapolitiikan ohjauksen lisäksi Euroopan komissio on toteuttanut erilaisia toimia, joilla tuetaan tupakoinnin ehkäisyä ja lopettamista.

Viime vuosina toteutetuilla kampanjoilla on haluttu kiinnittää huomiota ja löytää ratkaisuja tupakointiin liittyviin ongelmiin Euroopassa.

Ex-tupakoitsijaa ei pysäytä mikään (2011–2013)

logo

Kohderyhmä

25–34-vuotiaat tupakoitsijat (= 28 miljoonaa eurooppalaista)

Tavoite

  • Kannustaa ja auttaa tupakoitsijoita lopettamaan tupakointi
  • Tiedottaa tupakoinnin vaaroista
  • Edistää EU:n komission pitkän aikavälin tavoitetta savuttomasta Euroopasta

Virtuaalivalmentaja

Kampanjassa oli keskeisessä osassa iCoach. Se on sähköinen sovellus, joka auttaa tupakoitsijoita lopettamaan tupakoinnin omaan tahtiinsa joko kertaiskulla tai vähitellen.

iCoach-sovellus on edelleen käytettävissä kaikilla virallisilla EU-kielillä kampanjan kansallisten Facebook-sivujen kautta. Sovellus analysoi käyttäjän tupakointitavat ja antaa räätälöityjä päivittäisiä neuvoja.

iCoach-mobiilisovellus

Linkki mobiilisovellukseen mobiilisovellusQR-koodilinkki sovellukseen
QR-koodi

Uutiset ja tapahtumat

Kampanjaan kuului myös yleisötapahtumia ja tiedotusvälineille suunnattuja tilaisuuksia Näytä edellisen linkin kieliversiot English (en) eri maissa.

Perustietoja kampanjasta ja tietografiikat

tietografiikka

TV-spotit 2013

sisarpoikaisä
SisareniPoikaniIsäni

FC Barcelona ja EU kampanjoivat yhdessä tupakointia vastaan

Lopeta tupakointi Barçan kanssa

HELP – Elämä ilman tupakkaa (2005–2010)

Edellisessä "HELP – Elämä ilman tupakkaa Näytä edellisen linkin kieliversiot English (en) " -kampanjassa (2005–2010) keskityttiin tupakoinnin ehkäisyyn ja lopettamiseen sekä passiivisen tupakoinnin torjuntaan. Kohderyhmänä olivat 15–25-vuotiaat nuoret.