Egészségügyi technológiák értékelése

Endocrine disruptors

Biocides

Az egészségügyi technológiák értékelésére vonatkozó együttműködés

Az Európai Unió egészségügyi programjának keretében 2010-ben elindították az egészségügyi technológiák értékelésére vonatkozó közös programot, amelyben az EU, az EFTA és az EGK országok képviselői vesznek részt.

A közös program koordinátora

Dánia (akit a nemzeti egészségügyi tanács képvisel), az EUnetHTA együttműködési projekt titkárságán keresztül.

Ülések

A 2009-ben tartott előkészítő ülések  után a közös program hivatalosan 2010 januárjában indult és egészen 2012 végéig tart majd. Az évente tartott két ülés kiemelt szerepet tölt be a projekt általános irányítása szempontjából: Az érdekelt felek részvételével tartott fórum (amelyen az ágazatot, a betegeket/fogyasztókat, egészségügyi dolgozókat és az egészségügy finanszírozását képviselő európai központi szervezetek vesznek részt), és a közös program közgyűlésének (amelyen az egészségügyi technológiák értékelésével foglalkozó valamennnyi ügynökség, illetve az érdekelt felek forumának megfigyelői vesznek részt) éves ülése. Mindkét ülésre az adott év májusában kerül sor.

Az egészségügyi technológiák értékelésére vonatkozó közös program

Az Európai Unió egészségügyi programjának keretében finanszírozott projekt célja:

  • az egészségügyi technológiák értékelésére szolgáló források hatékony felhasználásának elősegítése Európában
  • az egészségügyi technológiák értékeléséből származó ismeretek terjesztését szolgáló fenntartható rendszer megteremtése
  • az egészésgügyi technológiák értékeléséhez alkalmazandó módszerek és eljárások helyes gyakorlatának támogatása

Végrehajtás

Az Egészség- és Fogyasztóügyi Végrehajtó Ügynökség hajtja végre az Európai Unió egészségügyi programját, kezeli a támogatott projekteket és kidolgozza az közös program mechanizmusát.