Politik

Screening skal udpege personer, som kan forventes at udvikle en sygdom – screening bruges ofte til f.eks. forebyggelse af kræft og til undersøgelse af gravide og nyfødte.

Genetik er også afgørende for sundhed. I fremtiden vil genomforskning blive mere og mere vigtig, da næsten alle sygdomme har konstitutive og/eller erhvervede genetiske komponenter.

Kræftscreening

Kommissionen støtter udvikling af kræftscreeningsprogrammer i EU Vælg oversættelse af det forrige link English (en) for bryst-, livermoderhals- og tyk- og endetarmskræft.

Prænatal screening

Politikken for screening af gravide er forskellig fra det ene EU-land til det andet (se den europæiske perinatale sundhedsrapportpdf).

Der er planer om et projekt for at vurdere forskellig praksis med hensyn til screening af nyfødte for sjældne sygdomme i EU.

Genomforskning og folkesundhed.

EU's sundhedsstrategi berører fremtidens genomforskning inden for folkesundhed Vælg oversættelse af det forrige link български (bg) čeština (cs) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) , da den dækker vigtige områder, som kræver intergration af genombaseret viden og teknologi.