Uniós szintű egészségügyi jelentések

Az uniós szintű jelentések egységbe foglalják az egyes tagállamokból származó közegészségügyi adatokat és statisztikákat, illetve hozzájárulnak az európai egészségügyi információkat és ismereteket összefoglaló rendszer kialakításához.

A közösségi egészségügyi programról készült jelentések

A közösségi egészségügyi programról szóló jelentések Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) összehasonlítható információkkal szolgálnak a következők tekintetében:

  • az emberek egészsége és az egészséghez kötődő magatartásformák (pl. életmóddal és más egészséget befolyásoló tényezővel kapcsolatos adatok)
  • betegségek (pl. a krónikus, súlyos- és ritka betegségek előfordulása és nyomon követésének módjai)
  • egészségügyi rendszerek (pl. az ellátás mindenki számára való hozzáférhetőségére, az ellátás minőségére, az egészségügyben dolgozókra, illetve az egészségügyi ellátórendszerek pénzügyi fenntarthatóságára vonatkozó mutatók)

Egészségüggyel kapcsolatos statisztikai jelentések

Az Eurostat által készített jelentések Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) célja az egészségügyi programmal kapcsolatos adatbázisok és kiadványok folyamatos javítása.

Egyedi fertőző betegségek előfordulására vonatkozó jelentések

az egyedi fertőző betegségek, kórházi fertőzések és az antibiotikumokkal szembeni rezisztencia előfordulását nyomon követő uniós hálózattól Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) .

Kiválasztás szempontjai:

  • olyan betegségek, amelyek jelentős megbetegedéseket és/vagy halálozásokat okoznak vagy okozhatnak az Európai Unióban
  • amelyek esetében az információcsere a közegészségügyi veszélyek korai jelzésére alkalmas lehet
  • súlyos betegségek, amelyeket országos szinten nem ismernének fel, és amelyek esetében az adatok összesítése lehetővé teszi, hogy a hipotéziseket szélesebb körű ismeretanyagra alapozzák
  • olyan betegségek, amelyek esetében az egészségvédelemet javító, hatékony megelőző intézkedések állnak rendelkezésre

Egyéb egészséggel kapcsolatos jelentések

Az uniós főosztályok és ügynökségek jelentései Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en)