Hoe werkt het?

De prioriteiten en criteria voor de financiering van activiteiten in het kader van het gezondheidsprogramma worden elk jaar in een werkplan Bekijk deze link in een andere taal English (en) vastgelegd (verschijnt binnenkort).

Op basis daarvan wordt een uitnodiging tot het indienen van voorstellen Bekijk deze link in een andere taal English (en) gepubliceerd, waarin staat wat de financieringsmogelijkheden zijn en welke procedures moeten worden gevolgd.

Aanbestedingen verschijnen het hele jaar door.

Geïnteresseerde organisaties moeten hun werkprogramma indienen, evenals een bewijs van hun financiële en operationele vermogens. Aanvragen worden beoordeeld en toegewezen in concurrentie met anderen.

De voorstellen worden door de Commissie en het Uitvoerend Agentschap voor gezondheid en consumenten beoordeeld met medewerking van deskundigen van buiten.

Deze externe deskundigen worden geselecteerd via een uitnodiging tot het indienen van blijken van belangstelling Bekijk deze link in een andere taal English (en) .

Elk jaar wordt per toekenningsbesluit Bekijk deze link in een andere taal English (en) bekendgemaakt welke voorstellen gecofinancierd worden. Als een voorstel hoog scoort, worden de aanvragers uitgenodigd om te onderhandelen over een subsidieovereenkomst, waarmee de steun wordt vastgelegd.