Hogyan működik?

Az egészségügyi program prioritási területeit és a támogatásokra vonatkozó kritériumokat a Bizottság az évente közzétett (és hamarosan elfogadásra kerülő) munkatervben Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) határozza meg.

Ez alapján a Bizottság pályázati felhívást Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) tesz közzé, amelyben részletesen ismerteti az igénybe vehető támogatások típusait és a követendő eljárásokat.

Pályázati felhívás közzétételére ezenkívül az év bármely szakaszában sor kerülhet.

Az érintett szervezetek felkérést kapnak arra, hogy nyújtsák be munkaprogramjukat, valamint a pénzügyi és működési kapacitásukra vonatkozó igazolásokat. Ezt követően kerül sor a pályázatok versenyalapon történő elbírálására és a pénzügyi támogatásra vonatkozó döntések meghozatalára.

A pályázatokat a Bizottság és a Fogyasztó-, Egészség- és Élelmiszerügyi Végrehajtó Ügynökség közösen bírálja el, de munkájukat külső szakértők is segítik.

A külső szakértők kiválasztása ajánlattételi felhívás Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) útján történik.

A társfinanszírozásban részesülő javaslatokat a Bizottság minden évben a támogatás odaítéléséről szóló határozatban Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) teszi közzé. A legjobb javaslatokat benyújtó pályázókkal a Bizottság tárgyalásokat folytat a támogatási megállapodás és a finanszírozás részleteiről.