Szakpolitika

Európában jelenleg a korai elhalálozás hét legfontosabb kockázati tényezője közül hat az étkezési, alkoholfogyasztási és testmozgási szokásokkal függ össze. Ez a hat tényező a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, a nem megfelelő testtömeg-index, a nem elégséges gyümölcs- és zöldségfogyasztás, a mozgáshiány és a túlzott alkoholfogyasztás.

Különösen aggasztó, hogy a túlsúly és az elhízás egyre gyakoribb jelenség Európában. Az Európai Bizottság a probléma megoldása érdekében integrált stratégiát szorgalmaz, amelyben helyi, regionális, nemzeti és európai szintű érdekelt felek egyaránt szerepet kapnának.

Stratégia

A táplálkozással, túlsúllyal és elhízással kapcsolatos egészségügyi kérdésekre vonatkozó európai stratégiáról Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) szóló fehér könyvvel a Bizottság hozzá kíván járulni a helytelen táplálkozással és a mozgáshiánnyal összefüggő kockázatok csökkentéséhez az Európai Unióban.

Koordináció

Támogatás

Egészségügyi programján Az előző linken elérhető szöveg fordításai български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) keresztül a Bizottság számos olyan kezdeményezést támogat, amely a táplálkozás és a testmozgás témájával foglalkozik.

Információk

Egészségügyi mutatók – táplálkozás Az előző linken elérhető szöveg fordításai български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)