Platforma UE privind alimentația, activitatea fizică și sănătatea

Platforma UE privind alimentația, activitatea fizică și sănătatea reprezintă un forum al organizațiilor europene din diverse domenii - de la industria alimentară până la protecția consumatorilor - care doresc să lupte împotriva problemelor legate de alimentație și de lipsa activității fizicepdf(95 KB). Consultați aici lista membrilor platformeipdf(128 KB).

Se speră ca această platformă, prezidată de către Comisie, să devină un exemplu de acțiune coordonată în domeniu și să inspire alte inițiative naționale, regionale sau locale în Europa.

Cu ce se ocupă?

De la înființarea Platformei, în 2005, membrii săi au semnat peste 300 de angajamente Traducerile linkului anterior English (en) .

Cum îi este evaluată activitatea?

  • Organizațiile membre își monitorizează propriile activități, iar rapoartele de evaluare sunt apoi examinate de evaluatori externi.
  • Orientări - monitorizarea angajamentelor Traducerile linkului anterior English (en)
  • Rapoartele anuale Traducerile linkului anterior English (en) analizează progresele înregistrate și monitorizarea acestora de către membrii Platformei.
  • Calendarul anual de monitorizare Traducerile linkului anterior English (en)
  • Grupul consultativ privind monitorizarea și raportarea noilor angajamente Traducerile linkului anterior English (en)

Reuniuni

Membrii Platformei se reunesc periodic - a se vedea procesele-verbale Traducerile linkului anterior English (en) ale reuniunilor.

Platforma în imagini

Platforma în imagini
Faceți click pe imagine pentru a o mări.

Material video despre acțiunile UE în domeniul alimentației și activității fizice

 
Pentru a descărca materialul, faceți click dreapta/Salvare ca... în format AVI (.avi)avi sau în format Quicktime (.mov)quicktime.

Doriți să aderați la Platformă?

Reprezentați o organizație-umbrelă la nivel european și v-ați propus să luați măsuri pentru combaterea tendințelor negative legate de alimentație și lipsa activității fizice? Puteți solicita statutul de membru al Platformei UE privind alimentația, activitatea fizică și sănătatea, asumându-vă cel puțin un angajament activ. În cazul unei evaluări pozitive, cererea dumneavoastră va fi înaintată spre aprobare în cadrul reuniunii plenare a membrilor Platformei.

Puteți solicita informații suplimentare la adresa: SANTE-NUTRITION-PLATFORM [at] ec.europa.eu