EU-actieplatform op het gebied van voeding, lichaamsbeweging en gezondheid

Het EU-actieplatform op het gebied van voeding, lichaamsbeweging en gezondheid is een forum voor organisaties op EU-niveau, variërend van de voedingsindustrie tot ngo's voor consumentenbescherming, die een bijdrage willen leveren aan de aanpak van de huidige trends op het gebied van eetgewoonten en lichaamsbewegingpdf(95 KB). Het actieplatform bestaat uit de onderstaande ledenpdf(128 KB).

Het idee is dat het platform onder leiding van de Europese Commissie laat zien hoe verschillende delen van de maatschappij dit probleem samen kunnen bestrijden, en zo inspiratie geeft voor nationale, regionale en lokale initiatieven in heel Europa.

Wat doet het platform?

Sinds de start in 2005 hebben de platformleden meer dan 300 toezeggingen Bekijk deze link in een andere taal English (en) verzameld.

Hoe wordt het werk beoordeeld?

  • De organisaties die lid zijn, beoordelen hun eigen prestaties. Hun evaluatieverslagen worden beoordeeld door externe evaluators die de voortgang van het platform in het oog houden.
  • Richtsnoeren - toezeggingen evalueren Bekijk deze link in een andere taal English (en)
  • In jaarverslagen Bekijk deze link in een andere taal English (en) over de prestaties van het platform staat hoe succesvol de leden hun eigen voortgang beoordelen.
  • Jaarlijkse beoordelingskalender Bekijk deze link in een andere taal English (en)
  • Adviesgroep voor de monitoring en rapportage van nieuwe toezeggingen Bekijk deze link in een andere taal English (en)

Hoe vaak komen de leden bijeen?

Regelmatig, zie de notulen Bekijk deze link in een andere taal English (en) van de vergaderingen.

Het EU-actieplatform in beeld

Het EU-actieplatform in beeld
Klik op de afbeelding om in te zoomen

Video: EU-maatregelen op het gebied van voeding en lichaamsbeweging

 
Rechtsklikken/Bewaren in AVI-formaat (.avi)avi of in Quicktime-formaat (.mov)quicktime om de video te downloaden

Meedoen?

Europese overkoepelende organisaties die ook iets willen doen tegen de negatieve trends op het gebied van eetgewoonten en lichaamsbeweging en daarvoor ten minste één toezegging willen doen, kunnen een aanvraag indienen om lid te worden van het Europees actieplatform op het gebied van voeding, lichaamsbeweging en gezondheid. Gunstig beoordeelde aanvragen gaan ter goedkeuring naar de voltallige vergadering.

Meer informatie: SANTE-NUTRITION-PLATFORM [at] ec.europa.eu