EU-actieplatform op het gebied van voeding, lichaamsbeweging en gezondheid

Het EU-actieplatform op het gebied van voeding, lichaamsbeweging en gezondheid is een forum voor organisaties op EU-niveau, variërend van de voedingsindustrie tot ngo's voor consumentenbescherming, die een bijdrage willen leveren aan de aanpak van de huidige neerwaartse trends op het gebied van voeding en lichaamsbewegingpdf(95 KB).

Het idee is dat het platform onder leiding van de Europese Commissie laat zien hoe verschillende delen van de maatschappij dit probleem samen kunnen bestrijden, en zo inspiratie geeft voor nationale, regionale en lokale initiatieven in heel Europa.

Waar werken zij aan?

Sinds de start in 2005 hebben de platformleden meer dan 300 toezeggingen Bekijk deze link in een andere taal English (en) gedaan.

Hoe wordt het werk beoordeeld?

  • De organisaties die lid zijn beoordelen hun eigen prestaties en hun evaluatieverslagen worden beoordeeld door externe evaluators die de voortgang van het platform in het oog houden.
  • Richtsnoeren - toezeggingen evalueren Bekijk deze link in een andere taal English (en)
  • Er worden ook jaarverslagen Bekijk deze link in een andere taal English (en) over de prestaties van het platform opgesteld, waarin wordt nagegaan hoe succesvol de leden hun eigen voortgang beoordelen.

Hoe vaak komen de leden bijeen?

Regelmatig, zie de notulen Bekijk deze link in een andere taal English (en) van de vergaderingen.