Táplálkozás, Testmozgás és Egészség Európai Uniós Platform

A Táplálkozás, Testmozgás és Egészség Európai Uniós Platform olyan európai szintű szervezetek fóruma – az élelmiszer-ipari szereplőktől a fogyasztóvédelmi civil szervezetekig –, amelyek készek szerepet vállalni az étrenddel és a testmozgással kapcsolatos jelenlegi tendenciák elleni küzdelembenpdf(95 KB). A platformhoz számos tagszervezetpdf(128 KB) csatlakozott.

A platform azt a célt szolgálja, hogy – a Bizottság irányításával – összehangolja a különböző társadalmi csoportok által e probléma megoldásáért tett lépéseket, és példája nyomán Európa-szerte nemzeti, regionális vagy helyi kezdeményezések szülessenek.

A platform tevékenységei

A platform 2005-ös megalakulása óta a tagszervezetek több mint 300 kötelezettségvállalást Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) tettek.

A platform tevékenységeinek kiértékelése

  • A platform által elért eredmények nyomon követése érdekében a tagszervezetek dokumentálják saját teljesítményüket, és értékelő jelentéseiket külső értékelők is megvizsgálják.
  • Iránymutatások – a kötelezettségvállalások végrehajtásának nyomon követése Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en)
  • A platform eredményeiről éves jelentés Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) is készül, amely a tagszervezetek nyomonkövetési tevékenységeinek sikerességét értékeli.
  • Éves nyomonkövetési menetrend Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en)
  • Az új kötelezettségvállalások nyomon követésével és az azokról való jelentéstétellel foglalkozó tanácsadó csoport Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en)

Az ülések gyakorisága

A tagok rendszeresen üléseznek – lásd a platform üléseiről készült jegyzőkönyveket Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) .

Az uniós platform szemléltető ábrája

Az uniós platform szemléltető ábrája
Nagyításhoz kattintson a képre

Mit tesz az EU a helyes táplálkozás és a testmozgás népszerűsítéséért?

 
A videó letöltéséhez kattintson a képre a jobb egérgombbal, majd válassza a „Mentés másként” menüpontot, majd az AVI (.avi)avi vagy a Quicktime (.mov)quicktime formátumot.

Hogyan lehet csatlakozni a platformhoz?

Bármely európai szintű ernyőszervezet, amely kész szerepet vállalni az étrend és a testmozgás terén mutatkozó negatív tendenciák elleni küzdelemben (és legalább egy olyan kötelezettségvállalást tett, melynek végrehajtása folyamatban van), felvételét kérheti a Táplálkozás, Testmozgás és Egészség Európai Uniós Platform tagjai közé. Pozitív elbírálás esetén a felvételi kérelmet a platform plenáris ülése elé terjesztik jóváhagyás céljából.

További információk: SANTE-NUTRITION-PLATFORM [at] ec.europa.eu