Az EU étrenddel, testmozgással és egészséggel kapcsolatos cselekvési platformja

Az EU étrenddel, testmozgással és egészséggel kapcsolatos cselekvési platformja olyan (élelmiszeripari csoportoktól fogyasztóvédelmi civil szervezetekig terjedő) európai szintű szervezetek fóruma, amelyek az étrenddel és a testmozgással kapcsolatos jelenlegi tendenciák ellen küzdenekpdf(95 KB).

A platform létrehozásásával az volt a cél, hogy a Bizottság vezette szerveződés összehangolja a társadalom különböző szegmenseinek e problémára irányuló tevékenységeit, és példája nyomán Európa-szerte nemzeti, regionális vagy helyi kezdeményezések szülessenek.

Tevékenységei

A platform 2005-ös megalakulása óta több mint 300 kötelezettségvállalást Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) fogadott el.

Tevékenységeinek ellenőrzése

  • A tagszervezetek nyomon követik saját teljesítményüket, majd értékelő jelentéseiket külső értékelők is megvizsgálják, hogy nyomon lehessen követni a platform által elért eredményeket.
  • Iránymutatások – ellenőrzési kötelezettségvállalások Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en)
  • A platform eredményeiről éves jelentés Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) is készül, amely többek között azt is taglalja, milyen sikerrel követik nyomon a tagok a fejlődést.

Üléseinek gyakorisága

A tagok rendszeresen üléseznek – lásd a platform üléseiről készült jegyzőkönyveket Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) .