Ruokavaliota, liikuntaa ja terveyttä käsittelevä Euroopan toimintafoorumi

Ruokavaliota, liikuntaa ja terveyttä käsittelevä Euroopan toimintafoorumi on Euroopan tason organisaatioille tarkoitettu foorumi, jossa halutaan parantaa ihmisten ruoka- ja liikuntatottumuksiapdf(95 KB). Mukana on laaja kirjo jäseniäpdf(128 KB) – elintarviketeollisuudesta aina kuluttajansuojaa ajaviin kansalaisjärjestöihin.

Foorumia johtaa Euroopan komissio, ja sen tarkoituksena näyttää esimerkkiä siitä, kuinka yhteiskunnan eri tahot voivat ratkoa yhteistä ongelmaa koordinoidusti ja tavalla, joka poikii kansallisia, alueellisia tai paikallisia aloitteita eri puolilla Eurooppaa.

Foorumin toimintaperiaate

Foorumin jäsenet sitoutuvat johonkin toimintamuotoon. Perustamisvuoden 2005 jälkeen jäsenet ovat antaneet yli 300 sitoumusta Näytä edellisen linkin kieliversiot English (en) .

Työn arviointi

  • Jäsenjärjestöt arvioivat ja valvovat omaa toimintaansa, ja foorumin työn edistymistä tarkkailevat ulkopuoliset arvioijat, jotka tutustuvat järjestöjen laatimiin arviointikertomuksiin.
  • Sitoumusten valvontaohjeet Näytä edellisen linkin kieliversiot English (en)
  • Foorumin saavutuksista laaditaan vuosikertomus Näytä edellisen linkin kieliversiot English (en) , jossa tehdään selkoa siitä, miten hyvin jäsenet ovat onnistuneet oman edistyksensä valvonnassa.
  • Valvontakalenteri Näytä edellisen linkin kieliversiot English (en)
  • Uusien sitoumusten valvonnasta ja raportoinnista vastaava neuvoa-antava ryhmä  Näytä edellisen linkin kieliversiot English (en)

Kokoukset

Foorumin jäsenet tapaavat säännöllisesti, ja kokouksista laaditaan pöytäkirja Näytä edellisen linkin kieliversiot English (en) .

Esimerkki foorumin toiminnasta

Esimerkki foorumin toiminnasta
Laajenna kuva napsauttamalla sitä

Video EU:n toimista terveellisen ruokavalion ja liikunnan edistämisessä

 
Napsauta linkkiä hiiren kakkospainikkeella ja tallenna video AVI-muodossa (.avi)avi tai Quicktime-muodossa (.mov)quicktime

Kuinka foorumiin voi liittyä?

Toimintafoorumin jäsenyyttä voivat hakea Euroopan tason organisaatiot, jotka haluavat edistää terveellisempää ruokavaliota ja liikuntaa. Niiden on sitouduttava ainakin yhteen toimintamuotoon. Jos hakemus läpäisee alustavan arvioinnin, se viedään foorumin täysistunnon hyväksyttäväksi.

Lisätietoja: SANTE-NUTRITION-PLATFORM [at] ec.europa.eu