EU-platformen for ernæring, fysisk aktivitet og sundhed

EU-platformen for ernæring, fysisk aktivitet og sundhed er et forum for europæiske organisationer, lige fra fødevareindustrien til ngo'er, der arbejder med forbrugerbeskyttelse, som er villige til at gå imod de nuværende tendenser inden for kost og fysisk aktivitetpdf(95 KB). Platformen består af disse medlemmerpdf(82 KB).

Tanken er, at platformen med Kommissionen i spidsen skal være et eksempel på en koordineret indsats fra forskellige dele af samfundet over for problemet, som vil sætte skub i nationale, regionale eller lokale initiativer rundt om i Europa.

Hvad arbejder den på?

Siden starten af 2005 har platformens medlemmer fremført over 300 initiativer Vælg oversættelse af det forrige link English (en) .

Hvordan vurderes arbejdet?

  • De deltagende organisationer fører selv tilsyn med resultaterne, og deres evalueringsrapporter undersøges af eksterne evaluatorer, som følger platformens udvikling.
  • Retningslinjer - overvågningsforpligtelser Vælg oversættelse af det forrige link English (en)
  • Årsrapporter Vælg oversættelse af det forrige link English (en) om platformens resultater ser på, hvor godt medlemmerne overvåger udviklingen.
  • Årlig tidsplan for overvågning Vælg oversættelse af det forrige link English (en)

Hvor ofte mødes medlemmerne?

Regelmæssigt – se referater Vælg oversættelse af det forrige link English (en) af platformens møder.

EU-platformen i billeder

EU-platformen i billeder
Klik på billedet for at forstørre det

Video om EU's tiltag vedrørende ernæring og fysisk aktivitet

 
Højreklik/Gem som i AVI-format (.avi)avi eller i Quicktime-format (.mov)quicktime for at downloade videoen.

Hvordan deltager man?

Europæiske paraplyorganisationer, som er villige til at gå imod de nuværende negative tendenser inden for kost og fysisk aktivitet (ved at foreslå og gennemføre mindst ét initiativ) kan anmode om at blive medlem af EU-platformen for ernæring, fysisk aktivitet og sundhed. Hvis anmodningen er egnet, godkender platformen den på et plenarmøde.

Læs også: sanco-ernæring-platform [at] ec.europa.eu