Платформа за действие на ЕС относно хранителния режим, физическата активност и здравето

Платформата за действие на ЕС относно хранителния режим, физическата активност и здравето е форум за организации на европейско равнище – от организации от хранително-вкусовата промишленост до неправителствени организации за защита на потребителите – които желаят да се включат в борбата с настоящите тенденции в областта на храненето и физическата активностpdf(95 KB). Вижте кои организации са членове на платформатаpdf(128 KB).

Идеята е платформата, управлявана от Комисията, да даде пример за координиране на действията на различни представители на обществото по този проблем, като по този начин ще се насърчи изпълнението на национални, регионални или местни инициативи в Европа.

Върху какво работят членовете на платформата?

От стартирането на платформата през 2005 г. досега нейните членове са поели над 300 ангажимента Избор на превод за предходната връзка English (en) .

Как се оценява работата?

Колко често се срещат членовете на платформата?

Редовно – вижте протоколите Избор на превод за предходната връзка English (en) от срещите на платформата.

Инфографика за платформата

Инфографика за платформата
Щракнете върху изображението, за да го увеличите.

Видеоклип за действията на ЕС във връзка с храненето и физическата активност

 
Щракнете с дясното копче на мишката и изберете съответната команда, за да изтеглите видеоклипа във формат AVIavi или QuickTime (.mov)quicktime

Как да се присъедините към усилията?

Всяка представителна органиация на европейско равнище, която желае да се включи в борбата с негативните тенденции в областта на храненето и физическата активност, като представи и поддържа поне един активен ангажимент, може да кандидатства за членство в Платформата за действие на ЕС относно хранителния режим, физическата активност и здравето. Ако получи положителна оценка, кандидатурата ще бъде предложена за одобрение на пленарното заседание на платформата.

За повече информация: SANTE-NUTRITION-PLATFORM [at] ec.europa.eu