Grupul la nivel înalt în materie de alimentație și activitate fizică

Grupul la nivel înalt în materie de alimentație și activitate fizică este format din reprezentanți din domeniu ai guvernelor europene, prezidați de Comisia Europeană.

Cine sunt membrii grupului?

Reprezentanți ai guvernelor din cele 28 de state membre ale UE și din cele 2 țări AELS (Norvegia și Elveția).

Cum acționează?

Caută soluții europene la problemele de sănătate legate de obezitate:

Grupul la nivel înalt s-a concentrat și asupra combaterii obezității infantile. În acest sens, a publicat un plan de acțiune privind obezitatea infantilă pentru perioada 2014-2020 Traducerile linkului anterior English (en) .

De asemenea, a sprijinit reformularea Traducerile linkului anterior English (en) produselor fabricate, vizând în special reducerea cantității de sarepdf, de grăsimi saturate Traducerile linkului anterior English (en) și de zaharuri adăugate Traducerile linkului anterior English (en) utilizate în aceste produse (prezentarea pe 2015 a inițiativelor naționale privind anumiți nutrienți Traducerile linkului anterior English (en) ).

Grupul la nivel înalt și Platforma UE privind alimentația, activitatea fizică și sănătatea se reunesc în mod regulat.

Când se întrunește?

De cel puțin 3 ori pe an - a se vedea procesele-verbale ale reuniunilor grupului Traducerile linkului anterior English (en) .

Membrii săi îi pot solicita Comisiei să convoace experți pentru a pune bazele unor inițiative precum campaniile privind utilizarea sării Traducerile linkului anterior English (en) , zahărului și grăsimilor în produsele alimentare.

Material video despre acțiunile UE în domeniul alimentației și activității fizice


Pentru a descărca materialul, faceți click dreapta, alegeți „Salvare ca”... și selectați formatul care vă interesează : AVI (.avi)avi sau Quicktime (.mov)quicktime.