Groep op hoog niveau inzake voeding en lichaamsbeweging

De Groep op hoog niveau inzake voeding en lichaamsbeweging bestaat uit vertegenwoordigers van de overheden in de EU-landen en wordt geleid door de Europese Commissie.

Wie zijn de leden?

Overheidsvertegenwoordigers uit alle 28 EU-landen en de 2 EVA-landen (Noorwegen en Zwitserland).

Wat doet de groep?

Zij zoekt naar Europese oplossingen voor gezondheidsvraagstukken die te maken hebben met obesitas door

De Groep op hoog niveau heeft zich actief gericht op de aanpak van obesitas bij kinderen. Zij heeft vervolgens een EU-actieplan voor obesitas bij kinderen voor 2014-2020 Bekijk deze link in een andere taal English (en) gepubliceerd.

Ze heeft ook steun verleend voor het verbeteren van de samenstelling Bekijk deze link in een andere taal English (en) van producten, vooral om de hoeveelheid zoutpdf, verzadigde vetten Bekijk deze link in een andere taal English (en) en toegevoegde suikers Bekijk deze link in een andere taal English (en) te verminderen (overzicht van de nationale initiatieven ten aanzien van bepaalde voedingsstoffen, 2015 Bekijk deze link in een andere taal English (en) ).

De Groep op hoog niveau komt regelmatig bijeen met het Europees actieplatform op het gebied van eetgewoonten, lichaamsbeweging en gezondheid.

Wanneer komt de Groep bijeen?

Ten minste 3 keer per jaar, zie de notulen Bekijk deze link in een andere taal English (en) .

De Groep kan de Commissie ook vragen om deskundigen bijeen te roepen om initiatieven voor te bereiden, zoals campagnes voor een nieuwe samenstelling van producten met minder zout Bekijk deze link in een andere taal English (en) , vet en suiker.

Video: EU-maatregelen op het gebied van voeding en lichaamsbeweging


Rechtsklikken/Bewaren in AVI-formaat (.avi)avi of in Quicktime-formaat (.mov)quicktime om de video te downloaden