A táplálkozással és a testmozgással foglalkozó magas szintű munkacsoport

A táplálkozással és a testmozgással foglalkozó magas szintű munkacsoport az európai kormányok képviselőiből áll, munkáját az Európai Bizottság fogja össze.

Kik a munkacsoport tagjai?

A munkacsoport a 28 uniós tagállam, valamint két EFTA-tagország (Norvégia és Svájc) kormányzati képviselőiből áll.

Mivel foglalkozik a munkacsoport?

A munkacsoport az elhízással összefüggő egészségügyi problémákra keres európai szintű megoldásokat. Ennek érdekében:

A magas szintű munkacsoport kiemelten foglalkozik a gyermekkori elhízás problémájával. E tevékenysége keretében közzétette a gyermekkori elhízással kapcsolatos, a 2014–2020 közötti időszakra vonatkozó uniós cselekvési tervet Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) .

Emellett aktívan támogatja a feldolgozott termékek receptúrájának módosítását Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) annak érdekében, hogy azok kevesebb sótpdf és telített zsírt Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) tartalmazzanak.

A magas szintű munkacsoport rendszeresen együttes ülést tart a Táplálkozás, Testmozgás és Egészség Európai Uniós Platformmal.

Az ülések menetrendje

A csoport évente legalább háromszor ül össze – lásd a táplálkozással foglalkozó csoport üléseiről készült jegyzőkönyveket Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) .

A munkacsoportnak lehetősége van arra, hogy a Bizottságon keresztül szakértőket vonjon be kezdeményezéseinek előkészítésébe, pl. az élelmiszerek só- Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) , zsír- vagy cukortartalmának csökkentésére irányuló kampányok megtervezésekor.

Mit tesz az EU a helyes táplálkozás és a testmozgás népszerűsítéséért?


A videó letöltéséhez kattintson jobb egérgombbal a képre, válassza a Mentés másként parancsot, majd az AVI (.avi)avi vagy a Quicktime (.mov) formátumotquicktime.