A táplálkozással és a testmozgással foglalkozó magas szintű munkacsoport

A táplálkozással és a testmozgással foglalkozó magas szintű munkacsoport az európai kormányok képviselőiből áll, munkáját az Európai Bizottság fogja össze.

Kik a munkacsoport tagjai?

A munkacsoport a 28 uniós tagállam, valamint két EFTA-tagország (Norvégia és Svájc) kormányzati képviselőiből áll.

Mivel foglalkozik a munkacsoport?

A munkacsoport az elhízással összefüggő egészségügyi problémákra keres európai szintű megoldásokat. Ennek érdekében:

A magas szintű munkacsoport kiemelten foglalkozik a gyermekkori elhízás problémájával. E tevékenysége keretében közzétette a gyermekkori elhízással kapcsolatos, a 2014–2020 közötti időszakra vonatkozó uniós cselekvési tervet Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) .

Emellett aktívan támogatja a feldolgozott termékek receptúrájának módosítását Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) annak érdekében, hogy azok kevesebb sótpdf, telített zsírt Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) és hozzáadott cukrot Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) tartalmazzanak (az egyes tápanyagokkal kapcsolatos tagállami kezdeményezések 2015. évi áttekintése Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) ).

A magas szintű munkacsoport rendszeresen ülésezik együtt a Táplálkozás, Testmozgás és Egészség Európai Uniós Platformmal.

Az ülések ütemezése

A csoport évente legalább háromszor ül össze – lásd a táplálkozással foglalkozó csoport üléseiről készült jegyzőkönyveket Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) .

A munkacsoportnak lehetősége van arra, hogy a Bizottságon keresztül szakértőket vonjon be kezdeményezéseinek előkészítésébe, pl. az élelmiszerek só- Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) , zsír- vagy cukortartalmának csökkentésére irányuló kampányok megtervezésekor.

Mit tesz az EU a helyes táplálkozás és a testmozgás népszerűsítéséért?


A videó letöltéséhez kattintson jobb egérgombbal a képre, válassza a Mentés másként parancsot, majd az AVI (.avi)avi vagy a Quicktime (.mov)quicktime formátumot.