Ravitsemusta ja liikuntaa käsittelevä asiantuntijaryhmä

Ravitsemusta ja liikuntaa käsittelevä asiantuntijaryhmä on Euroopan komission johtama, EU-maiden hallitusten edustajista koostuva ryhmä, joka käsittelee näihin aiheisiin liittyviä kysymyksiä.

Ryhmän jäsenet

Ryhmään kuuluu hallinnon edustajia kaikista 28 EU-maasta sekä kahdesta EFTA-maasta (Norjasta ja Sveitsistä).

Ryhmän tehtävät

Asiantuntijaryhmä etsii Euroopan laajuisia ratkaisuja liikalihavuuteen liittyviin terveyskysymyksiin

Asiantuntijaryhmä on keskittynyt torjumaan erityisesti lasten liikalihavuutta. Ryhmä on julkaissut lasten lihavuutta koskevan EU:n toimintasuunnitelman vuosille 2014–2020 Näytä edellisen linkin kieliversiot English (en) .

Lisäksi se on tukenut elintarvikkeiden uudelleenmuokkaamista Näytä edellisen linkin kieliversiot English (en) ja varsinkin suolanpdf, tyydyttyneen rasvan Näytä edellisen linkin kieliversiot English (en) ja lisätyn sokerin Näytä edellisen linkin kieliversiot English (en) määrän vähentämistä elintarvikkeissa (ks. tiettyjä ravintoaineita koskevat EU-maiden kansalliset toimet 2015 Näytä edellisen linkin kieliversiot English (en) ).

Asiantuntijaryhmä ja ruokavaliota, liikuntaa ja terveyttä käsittelevä Euroopan toimintafoorumi pitävät säännöllisesti yhteisiä kokouksia.

Ryhmän kokoukset

Asiantuntijaryhmä kokoontuu vähintään kolme kertaa vuodessa. Lisätietoa on ryhmän kokouspöytäkirjoissa Näytä edellisen linkin kieliversiot English (en) .

Ryhmä voi myös pyytää komissiota kutsumaan koolle asiantuntijoita valmistelemaan ryhmän hankkeita (esimerkiksi elintarvikkeiden suola Näytä edellisen linkin kieliversiot English (en) -, rasva- ja sokeripitoisuuden vähentämiseen tähtääviä kampanjoita).

EU edistää terveellisiä elämäntapoja


Napsauta hiiren kakkospainiketta ja tallenna tiedosto AVI- (.avi)avi tai Quicktime-muodossa (.mov)quicktime, jos haluat ladata videon.