Euroopan komission logo

NEWSLETTER

Nro 122, 30 tammikuuta 2014

Terveys-EU

Luotettavaa tietoa terveysasioista

Syöpä

Martin Seychell, Euroopan komission terveys- ja kuluttaja-asioiden pääosaston varapääjohtaja

Martin Seychell, Euroopan komission terveys- ja kuluttaja-asioiden pääosaston varapääjohtaja

Syöpä on aihe, joka nousee esiin lähes päivittäin uutisissa, työpaikalla tai keskusteluissa perheen ja ystävien kanssa. Euroopan unionin sairastuvuustilastojen mukaan joka kolmas mies ja joka neljäs nainen sairastuu syöpään 75 ikävuoteen mennessä. Syöpä on sydän- ja verisuonisairauksien jälkeen toiseksi yleisin kuolinsyy EU:ssa. Joka vuosi 2,5 miljoonaa eurooppalaista saa syöpädiagnoosin ja tautiin kuolee yli 1,5 miljoonaa ihmistä. Väestön ikääntymisen myötä syöpäkuolemat yleistyvät entisestään.

 

Euroopan komission terveys- ja kuluttaja-asioiden pääosaston varapääjohtajana tavoitteenani on tor [...]

Tässä numerossa

Uutisia EU:sta » 
Kuulumisia eri maista » 
EU:n lehdistötiedotteita » 
Tapahtumakalenteri  » 
  Tilaa
  Aikaisemmat numerot
  Lähetä uutisia ja tapahtumatietoja
  Lähetä linkki

Lue pääkirjoitus kokonaisuudessaan  »

Lisää aiheesta

Terveysohjelman hankkeita »

BENCH-CAN – syöpähoidon vertaisarviointi

RARECARENet – Harvinaisten syöpäsairauksien tietoverkosto

EU:n terveysalan Journalistipalkinto – artikkeleita »

"Cancer and the healthcare system", Inta Lase, EU:n terveysalan journalistikilpailun kansallisen palkinnon voittaja (2012), Latvia

"Protection against bowel cancer - Early recognition saves lives", Martina Folscheid, EU:n terveysalan journalistikilpailun kansallisen palkinnon voittaja (2011), Luxemburg

"Is screening a waste of cash?", Ailbhe Jordan, EU:n terveysalan journalistikilpailun kansallisen 2. palkinnon saaja (2012)

 
 

Uutisia EU:sta 

EU:n huumeviraston uusi tiedekomitea aloittaa toimintansa  »

Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskuksen (EMCDDA) tiedekomiteaan on nimitetty 15 huippututkijaa toimintakaudelle 2014–2016.

Bisfenoli A lääkinnällisissä laitteissa – kuuleminen terveysriskiarvioinnista  »

Euroopan komissio järjestää SCENIHR-komitean lausuntoon pohjautuvan julkisen kuulemisen lääkinnällisissä laitteissa käytettävän bisfenoli A:n turvallisuudesta. Kuulemisprosessi päättyy 26.3.2014.

Bisfenoli A:n riskit ihmisen terveydelle  »

Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA järjestää julkisen kuulemisen bisfenoli A:lle altistumisen riskejä koskevasta arvioinnistaan. Ehdotuksia voi kommentoida 13.3.2014 asti.

Kuulumisia eri maista 

Uusi rintasyövän seulontaohjelma  [Itävalta]  »

Itävallassa on otettu käyttöön uusi maanlaajuinen rintasyövän seulontaohjelma, jonka tavoitteena on rintasyöpien entistä varhaisempi diagnosointi ja potilaiden eloonjäämismahdollisuuksien parantaminen.

Kausi-influenssakampanja  [Italia]  »

Italian kansallisen influenssakampanjan tavoitteena on lisätä tietoisuutta kausi-influenssan riskeistä ja ehkäistä tartuntoja.

Baaritupakointikielto voimaan Luxemburgissa  [Luxemburg]  »

Luxemburgissa kiristettiin vuoden alussa tupakointirajoituksia, ja tupakointi on nyt kiellettyä kaikentyyppisissä ravintoloissa.

Ruotsin kansanterveyshallinto uudistui  [Ruotsi]  »

Ruotsin kansanterveyslaitos ja tartuntatautivirasto yhdistyivät 1.1.2014 uudeksi kansanterveysvirastoksi (Folkhälsomyndigheten).

EU:n lehdistötiedotteita 

Kliinisiä tutkimuksia koskevat EU-säännöt uudistuvat – terveyskomissaari Tonio Borgin lausunto  »

Uusilla säännöillä varmistetaan, että kliinisiä tutkimuksia on edelleen houkuttelevaa toteuttaa nimenomaan EU:ssa, millä on Euroopan kilpailukyvyn ja innovointikapasiteetin kannalta olennainen merkitys.

Tapahtumakalenteri  

Maailman syöpäpäivä (4.2.2014)  »

Maailman syöpäpäivänä 4.2. järjestettäviä tapahtumia voi hakea teemapäivän sivustolla olevan interaktiivisen kartan avulla.

Kohti tasa-arvoisempaa terveyttä Euroopassa – konferenssi (Bryssel, 18.3.2014)  »

Konferenssissa käsitellään terveysalan oikeudenmukaisuuden ja tasapuolisuuden kehittämistä Euroopassa, terveydenhuollon saatavuuden parantamista ja syrjinnän torjuntaa terveysalalla.

EBCC – Eurooppalainen rintasyöpäkonferenssi (Glasgow, 19.–21.3.2014)  »

Yhdeksättä kertaa järjestettävä EBCC-konferenssi on suurin Yhdysvaltain ulkopuolella järjestettävä rintasyöpäkonferenssi. Se on avoin kaikille rintasyövän kanssa tekemisissä oleville terveysalan ammattilaisille.

Sähkömagneettiset kentät ja terveysvaikutukset ‑työpaja (Ateena, 28.3.2014)  »

Sähkömagneettisia kenttiä ja niihin liittyviä terveysvaikutuksia käsittelevän työpajan järjestävät Euroopan komissio ja Kreikan atomienergiaviranomainen (GAEC) osana Kreikan EU:n neuvoston puheenjohtajuuskauden tapahtumia.

Krooniset sairaudet -konferenssi (Bryssel, 3.–4.4.2014)  »

Ensimmäistä kertaa järjestettävässä EU-konferenssissa keskustellaan kestävien terveysinvestointien eduista sekä keinoista, joilla voidaan vähentää kroonisten sairauksien aiheuttamia rasitteita ja kehittää niiden ehkäisyä ja hoitoa.

LEPHIE – kansanterveysalan johtajakurssi (Bryssel, 14.4.– 20.6.2014)  »

Maastrichtin yliopiston Brysselin-kampus järjestää ensimmäistä kertaa kansanterveysalan johtajakurssin, jossa tarkastellaan alan ongelmia Euroopan kansanterveysalan painopisteiden näkökulmasta.

Seuraavassa numerossa

Lääkeväärennökset

Uutiskirje on saatavilla EU:n 23 virallisella kielellä
http://ec.europa.eu/health/newsletter

Älä vastaa tähän viestiin, sillä lähettäjäosoitteeseen saapuvia viestejä ei seurata.

 Uutiskirjeen tilauksen peruutus