Euroopan komission logo

NEWSLETTER

Nro 118, 7 marraskuuta 2013

Terveys-EU

Luotettavaa tietoa terveysasioista

Diabetes: EU:ssa tarvitaan monialaista toimintaa

João Manuel Valente Nabais, IDF:n Euroopan toimiston johtaja

João Manuel Valente Nabais, IDF:n Euroopan toimiston johtaja

Diabetes on saavuttanut epideemiset mittasuhteet EU:ssa ja sen ulkopuolellakin. EU:ssa oli vuonna 2012 lähes 32 miljoonaa diabeetikkoa. Jäsenmaiden terveydenhuoltokuluista keskimäärin 10 prosenttia käytetään diabeteksen ja siihen liittyvien sairauksien hoitoon. Joissakin maissa osuus on jopa 20 prosenttia.

 

Viime vuosikymmenen aikana diabetes on yleistynyt etenkin ylipainon lisääntymisen, liikunnan vähentymisen ja väestön ikääntymisen takia. Talous- ja finanssikriisin vuoksi diabeetikkojen hoitoonpääsy on usein vaikeutunut, sillä suurin osa jäsenmaista on leikannut terveydenhuoltobudjettiaan o [...]

Tässä numerossa

Uutisia EU:sta » 
Kuulumisia eri maista » 
EU:n lehdistötiedotteita » 
Tapahtumakalenteri  » 
Uusia julkaisuja » 
  Tilaa
  Aikaisemmat numerot
  Lähetä uutisia ja tapahtumatietoja
  Lähetä linkki

Lue pääkirjoitus kokonaisuudessaan  »

Lisää aiheesta

Terveysohjelman hankkeita »

EUBIROD – (EUropean Best Information through Regional Outcomes in Diabetes)

EU:n terveysalan Journalistipalkinto – artikkeleita »

Diabeetikoiden ja autismia sairastavien henkilöiden avustajakoirat, Melisa Tuya Sánchez, Espanjan kansallinen voittaja-artikkeli

 
 

Uutisia EU:sta 

Kansainvälinen diabetespäivä 14.11.2013  »

Kansainvälisen diabetesliiton (IDF) Euroopan toimisto on julkaissut kyselytutkimuksen diabeteksen hoidosta Euroopassa. Se järjestää myös ravitsemukseen ja liikuntaan liittyvän kampanjaviikon (11.–15.11.2013) Euroopan parlamentin tiloissa Brysselissä.

PIP-silikonirintaimplantit – julkinen kuuleminen alustavasta lausunnosta (2013)  »

Euroopan komissio ja sen kehittymässä olevia ja vastikään havaittuja terveysriskejä käsittelevä tiedekomitea (SCENIHR) on käynnistänyt julkisen kuulemisen alustavasta lausunnosta, joka koskee Poly Implant Prothèse -yrityksen valmistamia PIP-silikonirintaimplantteja (päivitetty v. 2013)

Video rajatylittävästä terveydenhoidosta  »

Tiesitkö, että voit halutessasi hakeutua sairaanhoitoon toiseen EU-maahan?

Tehokkaat keinot terveyttä edistävien investointien tekemiseksi: asiantuntijapaneelin puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien valinta  »

Asiantuntijapaneeli on monialainen ja riippumaton asiantuntijaryhmä, jonka komissio perusti (komission päätös 2012/C 198/06), koska se tarvitsee luotettavia ja oikea-aikaisia tieteellisiä lausuntoja voidakseen edistää nykyaikaisia, reagointikykyisiä ja kestäviä terveydenhuoltojärjestelmiä.

Kuulumisia eri maista 

Alkoholi osana kansanterveysalan lakialoitetta  [Irlanti]  »

Laajan lainsäädäntöpaketin toimilla pyritään torjumaan alkoholin väärinkäyttöä ja sen vaikutuksia lapsiin, nuoriin ja perheisiin.   

EU:n lehdistötiedotteita 

Potilaiden oikeuksia terveydenhuoltoon toisessa EU-maassa käsittelevän direktiivin voimaantulo – terveysasioista vastaavan komissaari Tonio Borgin lausunto  »

"Potilaat saavat uusien sääntöjen myötä enemmän vaikutusmahdollisuuksia: heidän käytettävissään on suurempi valikoima terveydenhuollon palveluja, he saavat näistä palveluista enemmän tietoa ja heidän on helpompi saada lääkemääräyksensä mukaiset lääkkeet ulkomailla."

Tapahtumakalenteri  

Liettuan terveysfoorumi 2013 — Kestävät terveydenhuoltojärjestelmät osallistavan kasvun tukena Euroopassa (Vilna, 19.–20.11.2013)  »

Euroopan kansanterveysallianssi (EPHA) järjestää EU:n neuvoston puheenjohtajamaana toimivan Liettuan tuella foorumin, jossa käsitellään kestävien terveydenhuoltojärjestelmien kehittämistä Euroopassa.

Uusia julkaisuja 

Vanhusten pitkäaikaishoidon kehittäminen: A Good Life in Old Age? – Monitoring and Improving Quality in Long-term Care  »

OECD:n julkaisussa on esimerkkejä hankkeista, joissa on autettu päättäjiä, palveluntarjoajia ja asiantuntijoita mittaamaan ja parantamaan pitkäaikaishoitopalvelujen laatua.

Seuraavassa numerossa

Antibioottitieto

Uutiskirje on saatavilla EU:n 23 virallisella kielellä
http://ec.europa.eu/health/newsletter

Älä vastaa tähän viestiin, sillä lähettäjäosoitteeseen saapuvia viestejä ei seurata.

 Uutiskirjeen tilauksen peruutus