Lähetä linkki
RSS
google +
Tulostusversio

Sylvain GIRAUD, Strategian ja kansainvälisten asioiden yksikön päällikkö, linja D (Terveysjärjestelmät ja -tuotteet), Euroopan komission terveys- ja kuluttaja-asioiden pääosasto

Sylvain GIRAUD, Strategian ja kansainvälisten asioiden yksikön päällikkö, linja D (Terveysjärjestelmät ja -tuotteet), Euroopan komission terveys- ja kuluttaja-asioiden pääosasto

Kroatiasta tulee Euroopan unionin 28. jäsenmaa 1.7.2013. Kymmenvuotisen liittymisprosessin aikana Kroatiaa on ohjattu omaksumaan EU:n kansanterveyslainsäädäntö, suuntaviivat ja parhaat käytänteet.

Siitä lähtien kun Kroatia haki EU:n jäsenyyttä, on neuvotteluissa käsitelty myös kansanterveysalan uudistuksia. Laajentumisrahoituksen avulla terveysalan asiantuntijat saivat teknistä asiantuntemusta ja taitoja, jotta he osaavat soveltaa EU:n kansanterveyslainsäädäntöä. Veren, kudosten ja solujen käsittelylaitoksia muutetaan vastaamaan EU:n teknisiä vaatimuksia. Terveysalan hallinnollisia valmiuksia kehitetään, jotta se tehostuu ja täyttää EU-yhteistyön edellyttämät vaatimukset.

Kroatia on parantanut elinluovutus- ja elinsiirtojärjestelmäänsä EU:n laatu- ja turvallisuusstandardien mukaiseksi, ja tämän seurauksena se on johtoasemassa alueellaan. Kroatia on myös Eurotransplantin jäsenmaa ja yksi niistä maista, joissa tehdään eniten elinsiirtoja asukasta kohti.

Siirtymävaiheen tuella parannetaan lisäksi kansallisten syöpäseulontaohjelmien toteuttamista ja mielenterveyspalvelujen tarjoamista.

Kansallisen terveydenhuoltostrategian mukaan Kroatian terveydenhuoltojärjestelmää parannetaan. EU:n jäsenmaana Kroatia tulee saamaan EU:n rakennerahoitusta panostaakseen terveydenhuoltojärjestelmänsä kestävään kehittämiseen.

Komission terveys- ja kuluttaja-asioiden pääosasto toivottaa Kroatian tervetulleeksi EU:hun ja toivoo hedelmällistä yhteistyötä.

Terveys ja laajentuminen – Kroatia

Lisää aiheesta