Euroopan komission logo

NEWSLETTER

Nro 110, 28 toukokuuta 2013

Terveys-EU

Luotettavaa tietoa terveysasioista

Oikeus terveyteen, oikeus elämään – hiv ja ihmisoikeudet

Henning Mikkelsen, YK:n aids-ohjelman (UNAIDS) EU:n yhteyshenkilö

Henning Mikkelsen, YK:n aids-ohjelman (UNAIDS) EU:n yhteyshenkilö

HI-viruksen kantajien määrä kasvaa jatkuvasti Euroopassa. Tartunnan saaneita on nyt yhteensä 2,3 miljoonaa. Uusien hiv-tartuntojen määrä lisääntyy erityisesti EU:n naapurimaissa.

 

Aidsiin kuolee EU-maissa nykyisin varsin vähän ihmisiä, sillä useimmat potilaat saavat sairauteensa tehokasta hoitoa. EU:n naapurimaissa aids-kuolemat kuitenkin lisääntyvät jatkuvasti, ja vuonna 2011 aidsiin kuoli 92 000 ihmistä.

 

Koko Euroopan alueella hiv-tartuntoja esiintyy suhteettoman paljon tietyissä väestöryhmissä. Näitä ovat ensi sijassa miehet, jotka harjoittavat seksiä miesten kanssa, ja [...]

Tässä numerossa

Uutisia EU:sta » 
Kuulumisia eri maista » 
Uusia julkaisuja » 
Tapahtumakalenteri  » 
EU:n lehdistötiedotteita » 
  Tilaa
  Aikaisemmat numerot
  Lähetä uutisia ja tapahtumatietoja
  Lähetä linkki

Lue pääkirjoitus kokonaisuudessaan  »

Lisää aiheesta

Terveysohjelman hankkeita »

BORDERnetwork

SIALON

Correlation II – Sosiaalista osallisuutta ja terveyttä edistävä eurooppalainen verkosto

EU:n terveysalan Journalistipalkinto – artikkeleita »

Cristian Delcea: "21 päivää" – Romanian osakilpailun voittanut artikkeli

 
 

Uutisia EU:sta 

Kerro mielipiteesi Terveys-EU-uutiskirjeestä  »

Osallistu Terveys-EU-uutiskirjettä koskevaan kyselyyn. Palautteesi on tärkeää, sillä haluamme kehittää julkaisua lukijoiden toiveiden mukaan.

Euroopan potilasfoorumin 10-vuotisjuhlakonferenssi ja aivojen teemakuukausi  »

Dublinissa pidettävän juhlakonferenssin päätöspuheenvuoron pitää EU:n terveyskomissaari Tonio Borg. Tilaisuus järjestetään eurooppalaisen aivojen teemakuukauden yhteydessä.

Maailman talassemiapäivää käsittelevä EU:n terveyskomissaari Tonio Borgin puheenvuoro  »

Komissaari Tonio Borg: Talassemia – kun keho ei saa happea

Terveysalan toimintaohjelman vuosikertomus 2011  »

Julkaisussa käydään läpi kaikki toimintaohjelmasta vuonna 2011 rahoitusta saaneet toimet ja hankkeet sekä esitellään niiden talousarvio ja tulokset kyseiseltä vuodelta.

Terveysinvestointien asiantuntijaryhmä  »

Terveydenhuollon investointeja koskevaa neuvontaa antavaan riippumattomaan asiantuntijaryhmään on nimitetty 12 jäsentä. Nimitykset teki terveys- ja kuluttaja-asioiden pääosaston pääjohtaja Paola Testori Coggi.

Maailman MS-päivä 29.5.2013: Jaa mottosi  »

Vuoden 2013 kampanjassa kuusi nuorta multippeliskleroosipotilasta kertoo mottonsa, joka on auttanut heitä sopeutumaan taudin haasteisiin. Myös muut MS-tautia sairastavat voivat julkaista oman mottonsa kampanjasivustolla.

Yksilöllistä hoitoa kompleksisiin sairauksiin  »

Kompleksiset sairaudet, jotka aiheutuvat usean eri geenin ja ympäristötekijöiden yhteisvaikutuksesta, ovat sairauksista yleisimpiä.

Uusia aseita syövän vastaiseen taisteluun  »

Maailman väestöstä noin 13 % kuolee syöpään. Valtaosassa (90 %) tapauksista potilaan kuolema ei aiheudu alkuperäisestä syövästä vaan sen leviämisestä muuhun elimistöön. Syövän etäpesäkkeitä aiheuttavat useimmiten ns. vaeltavat kasvainsolut.

Harvinaissairauksien sivusto RareConnect  »

RareConnect.org-sivusto toimii harvinaisia sairauksia sairastavien kansainvälisenä yhteyskanavana. Sen kautta saa yhteyden jo 40 yhteisöön tai verkostoon. Sivustoa ylläpitävät EURORDIS- ja NORD-potilasjärjestöt.

Kuulumisia eri maista 

Saksan infektio- ja tartuntatautisivusto  [Saksa]  »

Saksan terveysvalistuskeskus on perustanut uuden verkkosivuston, johon kootaan tietoa tarttuvista taudeista, niiden tartuntareiteistä ja suojautumiskeinoista.

Terveellisiä ruokareseptejä verkosta  [Ranska]  »

Ranskan terveyskasvatusviranomainen INPES on perustanut verkkosivuston, jossa on jo 2 300 kansallisen ravitsemusterveysohjelman (PNNS) suositusten mukaista ruokareseptiä.

Uusia julkaisuja 

Brain research supported by the European Union 2007–2012 – A unique commitment  »

Euroopan komission julkaisussa kuvataan yli 1 200 aivotutkimushanketta, jotka ovat saaneet EU:n rahoitusta vuosina 2007–2012.

OECD Reviews of Health Care Quality: Denmark 2013 – Raising standards  »

OECD:n julkaisussa arvioidaan Tanskan terveydenhuollon laatua ja laatupolitiikkaa. Tarkastelun kohteena ovat perusterveydenhuolto, integroitu hoito, sairaaloiden erikoistuminen ja palvelujen tasapuolisuus.

The changing national role in health system governance – A case-based study of 11 European countries and Australia  »

WHO:n julkaisussa tarkastellaan, miten valtion rooli on viime aikoina muuttunut 12 maan terveydenhuoltojärjestelmissä.

Tapahtumakalenteri  

Alzheimer Europe -järjestön konferenssi (St. Julian's, Malta, 10.10.2013)  »

Alzheimer Europe -järjestön 23. konferenssi järjestetään EU:n terveysalan toimintaohjelman tuella. Ennakkoilmoittautumiset 30.6.2013 mennessä.

EU:n lehdistötiedotteita 

Sähköisen terveydenhuollon toimintasuunnitelma hyväksyttiin  »

EU-maiden terveysministerit ovat antaneet julkilausuman, jolla tuetaan tieto- ja viestintätekniikan ratkaisujen käyttöä terveydenhuoltojärjestelmissä. Tavoitteena on, että kaikki EU-kansalaiset saavat parempia, turvallisempia, kestävämpiä ja innovatiivisempia terveyspalveluja.

Komissio palkitsi sähköisiä terveyspalveluja tarjoavia pk-yrityksiä  »

Palkitut yritykset ovat kehittäneet muun muassa mielenterveyspotilaiden kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan ja psykologiseen seurantaan käytettäviä innovaatioita. Sähköisiä terveydenhuoltopalveluja tarjoaville pienyrityksille tarkoitettu kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa.

Potilaan oikeuksien päivä 15.5.2013  »

Mitä parannuksia EU on tuonut potilaiden asemaan? Katso 10 kohdan muistilista siitä, miten potilaat hyötyvät EU-kansalaisuudesta.

EU:lta 150 miljoonaa euroa aivotutkimukseen aivojen teemakuukauden käynnistyessä  »

”Eurooppalainen aivojen kuukausi” -aloitteensa alkajaisiksi Euroopan komissio osoittaa noin 150 miljoonaa euroa 20 uuteen kansainväliseen aivotutkimushankkeeseen. Tämä panostus mukaan luettuna EU on vuodesta 2007 investoinut aivotutkimukseen yhteensä yli 1,9 miljardia euroa.

Euroopan komissio: Terveydenhuoltojärjestelmien uudistaminen tarpeen  »

Digitaalisista palveluista vastaava komissaari Neelie Kroes ja terveyskomissaari Tonio Borg pitävät tärkeänä sitä, että EU-maat tunnustavat tieto- ja viestintätekniikan ratkaisujen merkityksen terveydenhuoltojärjestelmien uudistamisessa.

Uutiskirje on saatavilla EU:n 23 virallisella kielellä
http://ec.europa.eu/health/newsletter

Älä vastaa tähän viestiin, sillä lähettäjäosoitteeseen saapuvia viestejä ei seurata.

 Uutiskirjeen tilauksen peruutus