Beleid

In het kader van de EU-gezondheidsstrategie heeft de Commissie een aantal groepen en structuren opgezet om burgers, belangengroepen en organisaties te helpen een actieve rol te spelen bij de EU-activiteiten op gezondheidsgebied.

Strategie

De EU-gezondheidsstrategie voor 2008-2013 Bekijk deze link in een andere taal български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) noemt een aantal gebieden waarop het voor de EU-landen niet doeltreffend is om alleen te werken en waarop samenwerking op EU-niveau een toegevoegde waarde vertegenwoordigt.

De strategie heeft alleen kans van slagen als het maatschappelijke middenveld erbij betrokken wordt en erover kan meebeslissen.

Uitvoering

Door gebruik te maken van structuren zoals het Gezondheidsforum moedigt de Commissie alle belangengroepen en regionale en lokale organisaties aan om deel te nemen aan de planning en uitvoering van acties om de gezondheid van de Europese burger te beschermen en verbeteren.