Szakpolitika

Az Európai Bizottság különböző struktúrákat hozott létre annak érdekében, hogy a nagyközönség, valamint az egészségügyi érdekcsoportok és szervezetek aktívan részt vehessenek az EU egészségügyi tevékenységeiben. Az alábbiakban ismertetett két példa tartós és gyümölcsöző együttműködésnek teremti meg az alapjait.

Az Európai Uniós Egészségpolitikai Platform

Az Európai Uniós Egészségpolitikai Platform Az előző linken elérhető szöveg fordításai български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) az egészségügyi érdekcsoportok és szervezetek és a Bizottság közötti kommunikáció és együttműködés fő eszköze. A platform ezeknek a csoportoknak és szervezeteknek az egymással való kommunikációját is megkönnyíti.

A platform az EU egészségpolitikai fórumának Az előző linken elérhető szöveg fordításai English (en) a helyét veszi át, amely 2013-ig működött.

Európai Uniós Egészségügyi Díj nem kormányzati szervezetek részére

Az Európai Uniós Egészségügyi Díjjal Az előző linken elérhető szöveg fordításai български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) a Bizottság elismerésben részesíti azokat a civil szervezeteket, amelyek kiváló munkájukkal sokat tesznek közösségükben az egészségügyért vagy az egészségpolitikáért.