EU:n toimet

EU:n terveysstrategian puitteissa komissio on perustanut useita ryhmiä ja rakenteita, joiden tarkoituksena on auttaa kansalaisia, etujärjestöjä ja muita toimijoita ottamaan aktiivisesti osaa EU:n terveysalan toimiin.

Strategia

EU:n terveysstrategiassa 2008–2013 Näytä edellisen linkin kieliversiot български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) svenska (sv) mainitaan alueita, joilla EU-maat eivät voi toimia tehokkaasti yksin ja joilla EU-tason yhteistyöstä on lisäarvoa.

Kansalaisyhteiskunnan osallistuminen ja vaikuttaminen päätöksentekoon on välttämätöntä strategian tavoitteiden saavuttamisen kannalta.

Täytäntöönpano

Terveysfoorumin kaltaisten rakenteiden avulla komissio kannustaa kaikkia sidosryhmiä sekä alueellisia ja paikallisia toimijoita mukaan Euroopan kansalaisten terveyttä suojelevien ja kohentavien toimien kehittämiseen ja täytäntöönpanoon.