Politik

Inden for rammerne af EU's sundhedsstrategi har Kommissionen oprettet en række grupper og strukturer for at hjælpe borgere, interessegrupper og organisationer til at deltage aktivt i EU's aktiviteter på sundhedsområdet.

Strategi

EU's sundhedsstrategi for 2008-2013 Vælg oversættelse af det forrige link български (bg) čeština (cs) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) kortlægger områder, hvor EU-landene ikke kan agere effektivt på egen hånd, og hvor samarbejde på EU-plan tilfører en merværdi.

Civilsamfundets deltagelse i og dets indflydelse på beslutningsprocessen er yderst vigtig for at kunne opfylde strategiens målsætninger.

Gennemførelse

Ved hjælp af strukturer som f.eks. sundhedsforummet opfordrer Kommissionen alle interessentgrupper, regionale og lokale organisationer til at involvere sig i udviklingen og gennemførelsen af foranstaltninger til beskyttelse og forbedring af EU-borgernes sundhed.