EU:n terveysfoorumi

EU:n terveysfoorumi on väline, jonka avulla terveysalan tärkeimmät sidosryhmät saavat tietoa Euroopan terveyspolitiikasta ja pääsevät mukaan politiikan laatimiseen. Se jakaa tietoa, käynnistää keskustelua eri asioista ja vaikuttaa laadittavaan politiikkaan. Foorumi koostuu kahdesta osasta: EU:n terveyspolitiikan foorumista (50 kansalais- ja kattojärjestöä) sekä avoimesta foorumista.

EU:n terveyspolitiikan foorumi

Terveyspolitiikan foorumissa Näytä edellisen linkin kieliversiot Deutsch (de) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) polski (pl) română (ro) kokoontuvat yleiseurooppalaiset terveysalan sidosryhmien järjestöt, ja sen tehtävänä on huolehtia EU:n terveysstrategian avoimuudesta ja läpinäkyvyydestä sekä siitä, että strategialla vastataan väestön huolenaiheisiin. Foorumi neuvoo komissiota (ja tarvittaessa EU-maita) terveyskysymyksissä.

Avoin foorumi

Avoin foorumi Näytä edellisen linkin kieliversiot English (en) tuo EU:n terveyspolitiikan foorumin työn tulokset laajemman sidosryhmien joukon ulottuville vuosittaisessa päätapahtumassaan. Ajatuksena on tarjota paikka verkostoitumiselle ja ideoiden vaihdolle erityisesti sellaisille ryhmille ja tahoille, jotka eivät yleensä kuulu ns. EU-piireihin.