Lähetä linkki
RSS
google +
Tulostusversio

Valokeilassa

FC Barcelona ja EU kampanjoivat yhdessä tupakointia vastaan

Euroopan komissio ja jalkapallon suurseura FC Barcelona ovat käynnistäneet tupakoinninvastaisen yhteistyön. Yhteisen "Lopeta tupakointi Barçan kanssa" -kampanjan kohderyhmänä ovat erityisesti 25–34-vuotiaat eurooppalaiset tupakoitsijat, joita on 28 miljoonaa. Yhteistyöhankkeen julkistivat EU:n terveyskomissaari John Dalli ja FC Barcelonan puheenjohtaja Sandro Rosell.

Tupakointi on yleisin vältettävissä oleva ennenaikaisten kuolemien aiheuttaja EU:ssa ja sen seurauksiin kuolee joka vuosi lähes 700 000 ihmistä. Lisäksi 13 miljoonaa kansalaista kärsii tupakoinnin aiheuttamista sairauksista. Tupakointi lisää riskiä sairastua esimerkiksi sydän- ja verisuonitauteihin ja keuhkoahtaumatautiin. EU:ssa kuolemaan johtaneista syöpätapauksista 26 % ja keuhkosyöpätapauksista peräti 85 % on tupakonnin aiheuttamia.

Näistä synkistä luvuista huolimatta lähes kolmannes (28 %) EU-kansalaisista polttaa savukkeita, sikareita tai piippua.

Komissio ja FC Barcelona ovat aiemminkin tahoillaan kampanjoineet tupakointia vastaan. Vuonna 2011 käynnistettiin komission menestyksekäs Ex-tupakoitsijaa ei pysäytä mikään -kampanja. Vuonna 2010 FC Barcelona puolestaan järjesti "Barça Sense Fum" -tempauksen, jonka myötä seuran kotipyhätöstä Camp Nousta tuli Espanjan ensimmäinen savuton jalkapallostadion.

Terveystietoa laajalle yleisölle

Kampanjan julkistustilaisuudessa terveys- ja kuluttaja-asioista vastaava EU-komissaari John Dalli ja FC Barcelonan puheenjohtaja Sandro Rosell puhuivat tulevasta yhteistyöstä. "Tavoitteena on auttaa jalkapallofaneja kaikkialla Euroopassa ottamaan vastuu terveydestään ja elämästään. Terveyden parantamiseen tulisi suhtautua yhtä suurella innolla kuin jalkapalloon", Rosell totesi.

Esimerkkinä "Ex-tupakoitsijaa ei pysäytä mikään" -kampanja

Komissaari Dalli kertoi komission "Ex-tupakoitsijaa ei pysäytä mikään" -kampanjan auttaneen jo satojatuhansia ihmisiä tupakoinnin lopettamisessa. "Tämä uusi yhteistyöhanke voimistaa viestiämme entisestään", hän totesi.

Barça-yhteistyössä hyödynnetään aiemman EU-kampanjan oppeja ja pyritään levittämään tupakanvastaista sanomaa seuran kannattajille ja ylipäätään mahdollisimman laajalle. Tavoitteena on motivoida yhä useampi luopumaan tupakasta lopullisesti.

Komission kampanjassa on kehitetty tupakoinnin lopettamisessa auttava iCoach-verkkosovellus, jolla on jo 225 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Kolmen kuukauden käytön jälkeen 40 prosenttia käyttäjistä on ilmoittanut päässeensä irti tupakasta.

"Lopeta tupakointi Barçan kanssa" -kampanja

• antaa vinkkejä, apuvälineitä ja neuvoja tupakoinnin lopettamiseen

• motivoi ja levittää positiivista sanomaa

• auttaa pelastamaan ihmishenkiä

• kannustaa ihmisiä pitämään huolta kehostaan ja terveydestään

Uuden kampanjan avulla komissio voi levittää tietoa tupakoinnin lopettamisen hyödyistä yhä laajemmalle. Työ tehostuu, kun yhteistyökumppanina on FC Barcelona – yksi urheilumaailman tunnetuimmista instituutioista.

Lisätietoja:

"Ex-tupakoitsijaa ei pysäytä mikään" -kampanja

"Lopeta tupakointi Barçan kanssa" -sivusto

iCoach-mobiilisovellus

QR code linking to the app
qr code

FC Barcelona

Healthy Stadia Network