Lähetä linkki
google +
Tulostusversio

Valokeilassa

EU:n terveysalan journalistikilpailu 2013

Euroopan komissio ja sen terveys- ja kuluttaja-asioiden pääosasto käynnistävät EU:n terveysalan journalistikilpailun viidettä kertaa. Kilpailuun voivat osallistua terveyteen ja kansanterveyteen liittyvistä aiheista kirjoittavat journalistit. Samalla kun kilpailu tarjoaa journalisteille hyvän tilaisuuden saada tunnustusta, se myös nostaa esiin kiinnostavia ja tärkeitä keskustelunaiheita.

Kilpailun avulla halutaan nostaa esiin journalisteja, jotka ovat merkittävällä tavalla auttaneet kansalaisia ymmärtämään terveysasioita ja levittäneet tietoa potilaiden ja terveydenhuoltohenkilöstön odotuksista ja ajatuksista. Tavoitteena on edistää tiedotusvälineiden vapautta ja moniarvoisuutta sekä parantaa viestintää EU:n toimielinten ja kansalaisten välillä.

Journalistikilpailu rahoitetaan EU:n toisesta terveysalan toimintaohjelmasta (2008–2013).

Oletko kiinnostunut osallistumisesta? Katso lisätietoja kilpailusta. Osallistumisaika päättyy 30.9.2013.

Aiempina vuosina pääpalkinnon ovat voittaneet seuraavat journalistit/artikkelit:

2012: Petr Třešňák (Tšekki), mielenterveyttä käsittelevä artikkeli "Adventures in ward 14" (julkaisija: Respekt)

2011: Ben Hirschler ja Kate Kelland (Iso-Britannia), mikrobilääkeresistenssiä käsittelevä artikkeli "When the drugs don't work" (julkaisija: Reuters)

2010: Gianluca Ferraris ja Ilaria Molinari (Italia), kantasoluja käsittelevä artikkeli "Stealing hope" (julkaisija: Panorama)

2009: Estelle Saget (Ranska), skitsofreniaa käsittelevä artikkeli "Schizophrenia explained to family and friends" (julkaisija: L'Express).

Lisätietoa:

EU:n terveysalan journalistikilpailu

Euroopan komissio – Terveys-EU-portaali

Euroopan komissio – Kansanterveys